V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Tentokrát to vyjde?

6 years ago
Dr. Staněk
Je to paráda, Jitko ! Užasné. To by bylo, abyste si tektokrát nedokázala váhu po zhubnutí i kontrolovat. Dokážete být disciplinovaná a víte si dobře rady. Těším se, že dosáhnete cílové váhy a že si snadno poradíte is případným menším nárůstem během roku. Díky, že jste se ozvala i o velikonocích.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po DESETI týdnech: váha 86,2 kg (celkem úbytek 21.5 kg, za poslední týden 1.8 kg). Hezké Velikonoce! Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Opět výborné, Jitko. Vedete si mimořádně dobře. Hořčík zkuste. 300mg za den by mohlo pomoci. Alternativou jsou Paralékárna Flavonoidy, které fungují na jiném principu, ale mohou zlepšit zásobováním hořčíkem, pokud ho tělo výrazně nepostrádá a je to jen otázka redistribuce. Kombinace je ideální řešení. Ztráta 20 kg mění poměry živin v jednotlivých tkáních, dochází k "cestování" minerálních látek a právě dolní končetiny, jsou na tyto změny citlivé. Zejména pokud se objeví aktuální nedostatek některé z nich. U dolních končetin bývá mikrocirkulace krve často zhoršena ( varixy, zvýšená lomivost kapilár, která se projevuje i viditelnými modřinami). Přeji hezké velikonoce !
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po DEVÍTI týdnech: váha 88 kg (celkem úbytek 19.7 kg, za poslední týden 1.4 kg). Často teď mám v noci křeče v nohou. Mám si koupit hořčík? Děkuji, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Výtečně, Jitko. Výborný výsledek. Ano, tento cottage můžete. Sanžím se doporčovat výrobky, které jsou i chutné. Blaník se mi zdá mezi cottage sýry light absolutně nejchutnější a má také skvělou texturu. Balení 150g také považuji za lepší variantu, jestliže máme v úmyslu si udělat co nejpestřejší pokrm se sníženým obsahem energie. Výrobci by se měli zamýšlet i nad tím. Do budoucna ho určitě zkuste . Jsem zvědavý, jestli ho také oceníte. Příjemný týden !
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po OSMI týdnech: váha 89.4 kg (celkem úbytek 18.3 kg, za poslední týden 1.5 kg). Blaník cottage light jsem bohužel nesehnala. Nejbližší Billa je 25 km, u nás je pouze Tesco, Penny a Lidl a tam ho nemají. A co Tesco cottage cheese light? Ve 100 g: 67 kcal, T 2.1 g, S 1.0 g, B 11.0 g. Balení 200 g. Děkuji, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Ano. Nemějte obavy. Jste dosti dlouho na nizkoenergetické dietě a má smysl jej navýšit. Doporučený denní příjem jsou 2g. Při nízkoenergetické dietě o gram více. Pomůže vám to se zbavit přebytečné vody.
 
6 years ago
Děkuji, pane doktore. Ještě mám poslední dotaz. Dívala jsem se na to Kalium a doporučené dávkování je 1-2 tobolky za den, opravdu mám užívat 2x2 tobolky za den? Děkuji.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Určitě stačí jedno, nebo druhé, Jitko. Oba přípravky užívat najednou je zbytečné. Vlákninové polévky DietLine obsahují pouze vlákninu a jsou pokrmem navíc bez energie a bez výživných látek a jsou zdrojem vlákniny. Nejsou proto náhradou za polévky Guareta. Můžete je ale používat jako jeden pokrm navíc a třeba do nich dát Parapasta Nudle. Tato kombinace mi velmi chutná s hovězí polévkou. Na druhé straně, lidé více objednávají kuřecí polévku. Možná ale jen z toho důvodu, že kuře je obecně v českém jídelníčku na prvním místě co se týká mas a jejich oblíbenosti. Věřím, že si poradíte. Velmi chápu, že toužíte po změně.
 
6 years ago
Určitě budu objednávat, tak přidám i Kalium. DietLine VitAmin již užívám delší dobu, ale současně i Additiva. Je to tedy zbytečné a stačí užívat pouze Additiva? Ještě mám dotaz na polévky DietLine. Ráda bych je vyzkoušela, protože polévky Guareta se mi začínají přejídat, ale nevím, jak je zařadit do dietního režimu. Asi nebudou zaměnitelné s polévkami Guareta...
 
6 years ago
Dr. Staněk
Když se dietní režim správně dodržuje, Jitko, výsledek se dostaví. Gratuluji, že jste takto perfektně zvládla další týden. Pokud byste objednávala další přípravky, přidejte prosím Paralékárna Kalium Plus 2x2 tobolky za den a DietLIne VitAmin, pokud jej již neužíváte. Additiva jsou ale také možná, Příjemný týden. Doufejme, že bude tak krásné počasí jako dnes.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po SEDMI týdnech: váha 90.9 kg (celkem úbytek 16.8 kg, za poslední týden 2.5 kg). Docela mě překvapuje, že to jde tak rychle:-) Hezké jaro, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
To je úžasné, Jitko. Mimořádný výsledek ! Nyní už to začíná být boj o každé kilo. Vedete si skvěle, a proto je důležité, abyste si vybírala do jídelníčku výrobky, kde je výživové složení naprosto jasné a obsah tuku a sacharidů přiměřený tomu, čeho chcete dosáhnout. Výrobek má příliš mnoho tuku, chuťově je podle mého názoru průměrný a balení by mělo být také o něco menší. Nekomplikoval bych si s ním život a volil raději Blaník Cottage cheese Light 150g. Výrobce Alimpex Food. Je to výrobek mimořádně chutný ve své kategorii i když má výrazně méně tuku. Je běžně k dostání například v Bille. Ideální cottage pro redukční režimy! Určitě vyzkoušejte. Těším se na další zprávy. Držte se !!!
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po ŠESTI týdnech: váha 93.4 kg (celkem úbytek 14.3 kg, za poslední týden 2.3 kg). Můj dnešní dotaz se týká sýru typu cottage (Pilos, 200 g). Je tento sýr vhodný do redukčního režimu? Jaká je jeho výživová hodnota v případě, když ho vyklopím na sítko a všechnu smetanu z něj nechám okapat? Děkuji, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Gratuluji, Jitko! Mám radost, že se držíte a váhový úbytek pokračuje. Úspěšných 5 týdnů redukční diety doprovázené váhovým úbytkem, to už něco znamená ! Co se týká nízkokalorických sladidel k náhradě cukru, právě k tomuto účelu byla původně určena. Že se to trochu vymklo úředníkům z rukou, jak už to tak bývá když větší bere, to je problém jiný. Umělá sladidla jsou dostatečně bezpečná a mnohem méně riziková, než nadváha či obezita, která pramení z nadměrného příjmu tuků a sacharidů, včetně těch jednoduchých, kterými sladíme. I u chemicky stejných sladidel existují rozdíly v chuti a někdy se může dostavit nepříjemný chuťový pocit až po požítí sousta ( aftertaste). Jednotlivá sladidla se nehodí k ochucení každého pokrmu a mohou vyvolávat nepříjemné chuťové vjemy.. Na našem trhu je asi nejuniverzálnější Irbis (nejlépe v tabletách s obsahem chuťově výtečného aspartamu) a Kandisin tekutý s obsahem směsi cyklamátu a sacharinu. Pod těmito značkami se skrývá více výrobků a doporučuji na prvním místě ty, co jsem uvedl. Kandisin je praktičtější na přípravu různých salátů. Nemá negativní vliv na senzorické vlastnosti koření, které obvykle používáme. Budete-li potřebovat více informací, ozvěte se prosím.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po PĚTI týdnech: váha 95.7 (celkem úbytek 12 kg, za poslední týden 1.5 kg). Mám dotaz ohledně umělého sladidla do kávy/čaje. Jaký na něj máte názor, případně které by jste doporučoval? Děkuji a přeji Vám hezký mrazivý týden. Jitka
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jitko, gratuluji k výbornému výsledku ! Je to skvělé. Pokrm, který jste uvedla se výtečně hodí do nízkoenergetického jídelníčku a podíl základních živin na celkové energetické hodnotě je velmi výhodný pro snižování váhy. Jeho výživovou hodnotu si snadno můžete ověřit na www.potravina cz. Zabere to ani ne minutu, pokud se rychle zorientujete, jak je web organizován. Jeho složení je velmi přibližně následující ( 100g šunky, 100 g kedlubny, Chléb DietLine): T: 5g, S:20g, V: 10g, B:20g. Přeji pevnou vůli. Kdykoliv se ozvěte.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po ČTYŘECH týdnech: váha 97.2 (celkem úbytek 10.5 kg, za poslední týden 1.7 kg). Žádné zdrav. problémy nemám, cítím se skvěle. Chci se zeptat na Kuřecí prsní šunku Pikok (Lidl). 92% masa, na 100g: 91 kcal, tuk 1.3 g, sach. 0.5 g, bílk. 19.3 g, sůl 2 g. Je tento produkt v pořádku? Pokud si ji dám s chlebem DietLine a kedlubnou, mám sníst celé balení 100 g nebo méně? Děkuji a přeji Vám hezký den. Jitka
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jitko, je to výborný výsledek. Gratuluji! Jen tak dál. Co se týká vaječných bílků, závisí to na hmotnosti vejce a jeho stáří. V průměru bych doporučoval použít 5 bílků.U čerstvých vajec nad 60g stačí 4 bílky. Betakaroten je považován za bezpečnou látku s anitoxidačními vlastnostmi. Kvalita suroviny a její biologická dostupnost může být dosti rozdílná. Dlouhodobě doporučuji užívat dávku okolo 10mg. V letním období je možné zvýšit na dvojnásobek 20mg, aby se projevil ochranný účinek. Další zvyšování dávek nedoporučuji. Nemá to žádný smysl a negativní působení za určitých okolností nelze úplně vyloučit. To se kdysi třeba zjistilo u silných kuřáků, kde se čekal opačný efekt.. Přeji příjemný týden a pevnou vůli i nadále.
 
6 years ago
Dobrý den. Po TŘECH týdnech: váha 98.9 kg (celkem -8.8 kg, za poslední týden -1,8 kg); pas 89 cm (celkem -11 cm, za poslední týden -3 cm); boky 125 cm (celkem -5 cm, za poslední týden -2 cm). Občas bych si k večeři místo koktejlu DietLine dala vařené bílky. Omeletu totiž nemůžu pozřít. Jaké množství bílků by tedy odpovídalo jednomu koktejlu DietLine? A co se týká betakarotenu - kolik mg je dostatečná denní dávka mimo sezonu a v sezoně? Lze se jím předávkovat? Děkuji Vám, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jitko, je to výtečný výsledek s jedním běžným pokrmem v jídelníčku. Gratuluji! Dbejte stále na jeho přimeřenou výživovou hodnotu. Příkladem mohou být hotové pokrmy DietLine. Je ale vidět, že jste si zatím výborně poradila. Přidejte DietLIne VitAmin a Paralékárna rybí olej. Větší nadváha představuje pro játra zbytečnou zátěž a když se k tomu přidá ještě třeba pravidelné pití i malých dávek alkoholu, projeví se to často zvýšenými hodnotami jaterních enzymů. Silymarin AL 50 může pomoci jen málo, ale je to látka zdravá v doporučeném dávkování. Zásadní je změna jídelníčku a snížení váhy. Manželovi bych tedy jako první krok doporučil Dietní Plán na 7 dní. Každý den k němu může přidat tyčinku Stimulsin Multi. Pokud mu bude plán vyhovovat, zopakoval bych jej. Měl by to bez problémů zvládnout, pokud nedělá v dole nebo osm hodin se zbíječkou. Po práci ať již fyzicky odpočívá. Z fyzických aktivit bych doporučil jen procházky. Co se týká betakarotenu, záleží na typu pleti a na dostatečné dávce. Betakaroten se musí ukládat v pokožce. Tak, jak jste svoji pleť popsala, nejsem si jistý, že barva bude vypadat podle vašich představ. Při vysokém dávkování může ale tento karotenoid pokožku chránit. Přesto buďte opatrná a nevystavujte ji příliš slunci. Přeji pevnou vůli i v dalších dnech a kdykoliv se ozvěte. Těším se, že i váš muž to dokáže ! Budete-li hubnout společně, je to vždy lepší a váha se také udržuje snáze.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Jmenuji se Jitka, je mi 34 let a měřím 166 cm. Před prvním těhotenstvím před osmi lety jsem vážila 69 kg a po druhém těhotenství před pěti lety jsem vážila 110 kg. Od té doby jsem se v podstatě neustále snažila hubnout a nebyl pro mě problém zhubnout třeba 25 kg, ale nikdy jsem si váhu nedokázala udržet:-( Po Novém roce jsem se opět rozhodla zhubnout a tak jsem procházela internet a narazila jsem na Vaše stránky. Samozřejmě jsem hned zvolila nejpřísnější dietní plán. Vzhledem k tomu, že v práci jíme společně a nechtěla jsem vysvětlovat, proč ZASE hubnu, rozhodla jsem se jedno jídlo zaměnit na běžný pokrm (inspiruji se běžnými jídly z 10DP). Jím tedy 3x denně: Guareta - bežné jídlo - Dietline. K tomu 3x2 tobolky SuperSlim a 2x1 tableta EasySlim. Vypiji asi 2,5 - 3 litry čisté vody, ve které si rozpustím Additiva Multivitamin. Začínala jsem před dvěma týdny na váze 107,7 kg. Dnes, po dvou týdnech, vážím 100,7 kg, tedy o 7 kg méně. pas -8 cm, boky -3 cm. Je to tak v pořádku? Jak dlouho můžu takto pokračovat? Další můj dotaz se týká manžela. Je mu 40 let, měří 182 cm a váží 96 kg. Chtěl by také zhubnout, ale má fyzicky náročnou práci na 12ti hodinové směny (pauza 30 min. po 6ti hodinách) a tvrdí, že by nevydržel jíst tak málo, jako já. Veškerý tuk má v oblasti břicha. Užívá Sortis na cholesterol a měl nějaké horší jaterní testy, tak má užívat Silymarin AL50 a Pancreolan. Jak mu mám tedy sestavit jídelníček? A poslední otázka se netýká hubnutí. Mám velmi světlou červenající se pleť, která při pobytu na slunci okamžitě rudne. Kamarádka mi doporučila užívat celoročně beta-karoten a v sezoně dávku zdvojnásobit. Prý se opaluje krásně do hněda a opálení jí vydrží déle. Jaký na to máte názor? Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale chtěla jsem Vám napsat všechno:-) Moc děkuji za Váš čas a přeji Vám hezký den. Jitka
 
Stránka 3 z 3

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru