V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Tentokrát to vyjde?

6 years ago
Dr. Staněk
Gratuluji, Jitko! Úžasný výsledek. Kéž by se vám podařilo uspět i s těmi metličkami. Jsem na to opravdu zvědavý a přiznávám, že mi není jasné, proč by tento postup měl přinést něco pozitivního z dlouhodobějšího pohledu. Pokud jste ale tuto metodu zvollila, je dobré se držet rad tohoto pracoviště a vyčkat na výsledek. Nápad s Ovofitem je dobře použitelný a v létě je to příjemná změna. Dovolím si ho šířit dál. Jahody obsahují hodně vody a nejsou velkou sacharidovou bombou. Obsah sacharidů bych odhadl na 6g ve 100g. Zato třešně mohou mít minimálně dvonásobek a jim odolat je asi ještě těžší, když jsou přímo ze stromu. Je to lahůdka. Věřím, že vše zvládnete a že nás v Poradně zase potěšíte a inspirujete. Příjemný týden.
 
6 years ago
Díky za ochotu a váš čas danuse.kastovska@centrum.cz
 
6 years ago
Dobrý den, Dano. To v kostce napsat nejde:-) Napište mi na sebe email a já se Vám ozvu. J.
 
6 years ago
Dobrý den čtu váš příspěvek a moc gratuluji je to úžasný výsledek .Můžete v kostce napsat jak vypadá váš jídelníček a jestli uživáte nějaké doplnky stravy - pro inspiraci díky Dana
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po DVACETI týdnech: váha 70 kg (celkem úbytek 37,7 kg, za poslední týden 2,2 kg). Tentokrát mě výsledek opravdu hooodně překvapil, protože jsem dost hřešila jahodami. To je jediné ovoce, kterému prostě nemůžu odolat :-) A mám tip na zdravé domácí nanuky. Ovofit lehce naředím mlékem, aby mi vyšel do třech tvořítek (3x50 ml) a nechám zmrazit. Takže už nemusím mlsně koukat na zbytek rodiny, jak se chladí zmrzlinou :-) Za tu Gelantinu děkuji, už se dala normálně objednat přes eshop. V pátek jsem byla na prvním ošetření metliček radiofrekvenční léčbou. Absolvovala jsem 1000 impulsů a je to jako kapka v moři:-( Paní, která přístroj obsluhovala, mi říkala, že kdybych to nezačala řešit (i když celkem pozdě), tak by se metličky neustále tvořily dál, až bych je měla po celých nohách (což už téměř mám), pak by se na nich začaly tvořit bouličky, které by mohly krvácet. Po ošetření mám několikrát denně stříkat Avéne termální vodu a 3x denně mažu RadioXar. Dám tomu tedy šanci a budu doufat, že to trošku pomůže... Hezký den, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobré ráno, Jitko. Gelantinu Intensive v Paralékárně máme a není problém ji objednat přes e-shop www.drstanek.cz. Kdyby nebyla v nabídce, stačí se jen zmínit do poznámky. Mějte se hezky.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jitko. Mám radost, že jste měla další úspěšný týden! Jsem velmi zvědavý co vám řeknou na tom specializovaném pracovišti. Podle mého, se s těmito žilkami nic rozumného nedá dělat. Jen napáchat více škody. Přál bych si ale, abych neměl pravdu a vám postup pomohl. Na Gelantinu Intensive se musím podívat. Minimálně bychom nějakou měli mít v naší Paralékárně. Pokud ne, výpadek by byl asi 3 týdny. To by mě mrzelo. Příjemný týden.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po DEVATENÁCTI týdnech: váha 72,2 kg (celkem úbytek 35,5 kg, za poslední týden 0,6 kg). V pátek jsem se odhodlala a zašla se ukázat na cévní chirurgii. Pan doktor sepnul ruce a povídá: "Děvče, Ty jsi měla přijít před dvaceti lety, nezůstaneme jen dobrými přáteli?" Pan doktor je srandista:-) Nicméně mi napsal Cyclo 3 Fort (2x1) a objednal mě na spec. pracoviště, kde řeší právě metlič. žilky. Tak uvidím, co mi doporučí tam. Ty flavonoidy si určitě objednám. Kdy bude opět k dispozici Gelantina Intensive? Děkuji, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jitko. Výtečné ! Flavonoidy vám mohou pomoci k tomu, aby se metličkové žilky netvořily, či se tvořily méně, nebo byly méně viditelné. Pokud vás problém hodně trápí, jedinou možnosti je jejich narušení, že ztratí úplně svoji funkci a tělo je vstřebá. U většího shluku metličkových žillek často po zákroku dochází k vytvoření tmavé pigmentace, kterávypadá mnohem hůře a může přejít až do vytvoření nekrotického ložiska. K těmto zákrokům je tedy třeba přistupovat odpovědně a s respektem i když se zdají jako banální. Lékař by tedy neměl dát na naléhání pacientky a některá místa nechat raději být. Žilky se samozřejmě po zákroku tvoří v okolí znovu. Krémy, či kosmetické přípravky považuji za naprosto neúčinné a za klamání spotřebitele, jsou-li k tomuto účelu doporučovány. Moc se omlouvám, že jsem vás zase asi nepotěšil, přestože byste si to vrchovatě zasloužila. Příjemný týden.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po OSMNÁCTI týdnech: váha 72,8 kg (celkem úbytek 34,9 kg, za poslední týden 1,7 kg). Děkuji za nabídku ohledně Flavonoidů, ale nebudou třeba. Kalium mám do zásoby, takže určitě vydržím, než bude opět dostupné. Dnes bych se chtěla zeptat na metličkové žilky, které už jsou ve velkém rozsahu. Existuje nějaký krém/doplněk stravy, který by tyto problémy dokázal vyřešit, nebo je jediným řešením sklerotizace? Děkuji, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Jitko, omlouváme se. Je vyprodané. Potřebujeme asi 14 dní, aby bylo zase k dispozici. V určitých případech ho mohou dobře nahradit Paralékárna Flavonoidy. Ty mohou také společně s kaliem efekt zesílit. Jestli Jste je nezkoušela, pošleme vám zatím jedno balení zdarma na vyplnění časové mezery. Mají také ochrannou funkci a osvědčují se v zimním období i v prevenci respiračních infekcí. Jen mi případně pošlete upřesňující SMS na 602 24 250 87.
 
6 years ago
Děkuji, pane doktore. Kdy opět bude na e-shopu Kalium? Nemůžu ho najít. Děkuji, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobré ráno, Jitko. Opět naprosto skvělý výsledek. A když se jedná o 17. týden redukčního režimu, platí to dvojnásob. Ve vašem těle dochází určitě k celé řadě velmi pozitivních změn protože většina dějů je vratných. Ne všechny ale probíhají z různých důvodů snadno. Některé tkáně mohou postrádat dostatek některých živin, bez kterých se biochemické procesy neobejdou a jejich transport a prostup je z nějakého důvodu do cílové tkáně komplikovanější a aktuálně se jich nedostává. Nemusí tomu pomoci ani zvýšený přísun, protože jejich prostup je velmi pomalý. Spíše to chce tedy pravidelnost v přísunu důležitých živin. Může to vyřešit jen čas a složitější stabilizace fyzikálně-chemických poměrů v jednotlivých částech těla. Vaše gelové nehty by měly nyní odrůstat rychleji, což se vám možná líbit nebude. Jejich kvalitě to ale prospěje, na rozdíl od postupů, které bych spíše zařadil do restaurátorských technik, vhodných pro ochranu neživé hmoty. Doufejme, že Gelantina Intensive trochu vlasům pomůže také.. Společně s VitAminem by se mohlo zlepšení postupně dostavit. Nezapomeňte, že vlasům škodí kosmetické přípravky, časté fénování i ostré sluneční paprsky. Ne každý má vlasy takové, které se dokáží adaptovat na všechny nepříznivé podmínky, kterým je pravidelně vystavujeme. Přeji příjemný týden.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po SEDMNÁCTI týdnech: váha 74,5 kg (celkem úbytek 33,2 kg, za poslední týden 1.4 kg). Účinek Gelantiny na nehty přišel pozdě, tři roky jsem se rozhodovala, zda si nechat udělat gelové nehty a před 14 dny jsem do toho šla, protože ty moje byly v katastrofickém stavu. Teď jsem spokojená, nedvojí se, nelámou, jsou stále upravené. Účinek na vlasy bych ale uvítala. Poslední dobou mi začaly neskutečně padat, mám jich málo a ještě jsou jemné:-( Od pondělí jsem tedy přidala Gelantinu Intensive a zdvojnásobila jsem dávku betakarotenu na 18 mg. Hezký den, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jitko. Výborné, výborné, výborné. Třeba si u vás tělo s povislou kůží lépe poradí než je obvyklé. Uvidíme. Gelantina Intensive může trochu napomoci a doufám, že vám bude vyhovovat. Většinou i příznivě ovlivní růst nehtů a kvalitu vlasů. Jsou pak průžnější a tolik se nelámou. Často se jedná o velmi viditelný rozdíl. Přeji příjemný týden.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po ŠESTNÁCTI týdnech: váha 75,9 kg (celkem úbytek 31,8 kg, za poslední týden 1.4 kg). Moc jste mě tedy nepotěšil, že se kůže už nestáhne:-( Na operaci jít nechci, jizva po císaři mi stačí! Koupila jsem tedy Gelantinu Intensive a nějaké "mazání" a budu doufat ... Hezký den, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den Jitko. Opět výtečně. Vypadá to v pololetí na samé jedničky. Protože mám vajíčka velmi rád, rád je doporučuji při redukčním režimu. Třeba i takto připravená: kedlubnu nakrájíme na plátky a s trochou oleje ji osmažíme do červena. Pak smícháme s vajíčkem. Pokrm má malou energetickou denzitu a nízký obsah sacharidů. Obsahuje s jedním vajíčkem asi 5g tuku. Ten je ale tvořen zejména fosfolipidy a nenasycenými mastnými kyselinami. Bílkoviny jsou také velmi hodnotné a výtečně stravitelné. Obsah bílkovin odpovídá přibližně váze vejce děleno 10, pokud je vejce čerstvé. Čím jsme starší, tím kůže ztrácí svoji pružnost a tvárnost. Hůře se také hydratuje. To souvisí s chemickými změnami i s látkovou výměnou. Buněčné změny souvisí i s tvorbou kolagenním vláken a s dostupností jejich stavebních jednotek - aminokyselin. Složení kolagenu je dosti odlišné od ostatních bílkovin, máme-li na mysli kvantiitativní zastoupení jednotlivých aminokyselin. Proto máme k těmto účelům k dispozici Gelantinu Intensive. Zdá se totiž, že k významné tvorbě kolagenu dochází již ve střevní sliznici a že ji vyšší příjem kolagenních bílkovin stravou podporuje. To pak má vliv na tvorbu kolagenu v cílové tkáni, včetně pokožky. Gelantina Intensive je nápoj, který je docela chutný a má smysl jej při těchto problémech užívat. Ztráta tolika kilogramů je ale příliš velká na to, aby došlo k úplné adaptaci pokožky na "nové tělo". Někdy je bohužel jediným řešením chirurgický zákrok, který povislou kůži odstraní. Těším se na další dobré zprávy, Jitko! Nepolevujte!
 
6 years ago
marie
Dobrý den, jste úžasná jak jste to zvladla. Ráda pročítám příspěvky ostatních, protože často bojuji se stejným problémem. Před rokem jsem začala hubnout a za 4 měsíce jsem shodila 21kg. Mám teď sice ideální váhu, ale s povislou kůží bojuji velmi. Je mi 45, ale zatím se mi nepodařilo najít cvičení, které by pomohlo. Moc těm kosmetickým přístrojům nedůvěřuji, protože jsem některé procedury kdysi zkoušela na zhubnutí a neměli žádný efekt. Takže doufám, že se někdo další případně se zkušenostmi přidá. Co s tou povislou kůží? Denně cvičím 5tibeťanů a chodím svižné procházky asi 1h od podzimu, žádná změna.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po PATNÁCTI týdnech: váha 77,3 kg (celkem úbytek 30,4 kg, za poslední týden 2.6 kg). Tentokrát recept znám a běžně dělám s tím rozdílem, že dávám plátek šunky dospodu a jakoby jím vystelu tu papriku, aby se nestalo, že by někde vajíčko pod paprikou vyteklo. Dětem ještě přidávám na šunku plátek sýra. Dělám nasucho v troubě na nepřilnavé fólii. Začíná mě velmi trápit povislá kůže a to převážně na pažích, na břiše a na vnitřní straně stehen. Existuje nějaké cvičení, které by mohlo tento problém vyřešit? Nebo třeba nějaký doplněk stravy, který by pomohl kůži se stáhnout? :-) Nedokážu si představit, že bych se ukázala v plavkách :-( Hezký den, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jitko. Bude se mi stýskat, až naše stránky opustíte. Dobré zprávy se dají číst sice i dokola, ale stejně... Výborný výsledek. To zvýšené motání hlavy vás bohužel bude doprovázet a musíte se s ním naučit žít, protože krevní tlak máte opravdu nízký a snížením váhy se tonus sympatického nervového systému ještě více snížil. U nízkého tlaku ale pozitiva výrazně převyšují, narozdíl od tlaku vysokého. Sám mám s nízkým tlakem problém také a řeším to pouze položením na podlahu. I minuta mi pomůže největší obtíže překonat. Je fakt že na Václaváku, v metru nebo v supermarketu si na tento postup zatím vůbec netroufám a každá rada drahá... Problém může zhoršovat i oční vada, pokud nosíte brýle. Ne vždy za tyto obtíže může jen nízký TK. Jsem rád, že jste recept vyzkoušela. Je dobré se naučit dělat velmi jednoduchá, rychlá a teplá jídla ( lépe zasytí) pro jednu osobu. Třeba vás inspiruje moje dnešní snídaně. Vezměte jednu macatou zelenou papriku a ukrojte po obvodu dvě půlcentimetrová uzavřená "kolečka". Kolečka dejte na pánev. Rozpusťe do nich trošinku másla. Vyklepněte do koleček 2 menší vajíčka. Nahoru pak nakrájejte trochu šunky, a třeba předtím na ně nastrouhejte ještě trochu křenu, který mírně polijte opět máslem ke konci přípravy. S máslem šetřete, jak jen to jde, aby byl pokrm ještě chutný. Jinak Leucin Plus se hodí zejména pro dlouhodobé redukční režimy. Může pomoci ochránit svalovou hmotu ( může být takovou pojistkou) a zdá se také, že pomáhá dohubnout poslední kilogramy, když už to jde opravdu ztuha. To zatím není váš případ a doufám, že ani nebude, protože dokážete být stále velmi disciplinovaná. Přeji příjemný týden.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po ČTRNÁCTI týdnech: váha 79,9 kg (celkem úbytek 27,8 kg, za poslední týden 0.8 kg). Moc bych Vám chtěla poděkovat za konzultaci ohledně lab. výsledků! Vyzkoušela jsem recept od Vás a přiznám se, že jsem se té kombinace brambory - cottage trošku obávala, ale musím říct, že jsem si opravdu pochutnala :-) No hlavně ty brambory s máslem byly skvělé, když jsem je nejedla nějaké tři měsíce... Cítím se skvěle, jen to motání hlavy se teď snad ještě zhoršilo, jak se venku oteplilo. Nejhorší to je při práci okolo domu, když se pro něco ohýbám a pak se zvedám. Procházela jsem e-shop a narazila jsem na doplněk stravy Leucin Plus. Moc Vás prosím o vysvětlení, jak vlastně pomáhá a kdy je vhodné jej zařadit. Děkuji, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý večer, Jitko. Laboratorní výsledky jsou také výborné, díky vaší velké disciplinovanosti. Hodnota cholesterolu je lepší než jsem očekával. Je vidět, že souvisela jen s nevhodným jídelníčkem, který obsahoval příliš tuku. K užívání Sortisu není žádný důvod, budete-li dále pokračovat a váhu si po zhubnutí udržíte. Doplňky stravy pasují a odhad byl správný. Udělalo mi to radost. Gratuluji!
 
6 years ago
Dr. Staněk
guareta@drstanek.cz. . Určitě se na ně hned podívám.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Už mám výsledky rozboru, kam vám je můžu zaslat? Děkuji, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jitko. Jako vždy výborný výsledek. Mám z toho radost. Za to vám pošlu recept, který je vhodný do vašeho jídelníčku. Následný pokrm udělejte více proteinový např. DietLinme koktejl. Třeba vám bude chutnat. Protože si vedete tak skvělé, zkusil bych do jídelníčku zařadit vařené brambory a udělal si vařené brambory se sýrem Cottage light a uzenou paprikou. Použijte 120 g ranných brambor, 25 g sýra Blaník Cottage Light,10 g másla, velkou špetku uzené papriky, špetku vloček chilli, sůl, pažitku na ozdobu. Brambory uvařte doměkka (podle velikosti asi 20 minut). Rozkrojte na půl a dejte na talířek či do misky. Rozehřejte máslo, brambory jím polijte a přidejte sýr Cottage. Ozdobte kořením, posolte a posypte sekanou pažitkou. Když si k tomu dáte 200ml nízkotučného mléka jste na necelých 300 kcal/1260 kJ. T:10,7 g, S: 33,5 g, V:1,6 G, B: 15 g. Jsem zvědavý jak se vám ev. skromný pokrm podaří a budu rád za praktický komentář. Nižší TK je pro zdraví výhodou, může ale dělat určité problémy. Zejména se změnami počasí. Je třeba se s tím naučit vypořádat a při nevolnosti si odpočinout tím, že si lehnete do vodorovné polohy, je-li to možné. Vhodná farmakologická léčba neexistuje a k ničemu dobrému by asi nevedla. Příjemnou neděli !
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po TŘINÁCTI týdnech: váha 80,7 kg (celkem úbytek 27 kg, za poslední týden 1.8 kg). Léky na tlak jsem nikdy neužívala, vždy jsem ho měla spíše nižší. Měřila jsem si tlak celý týden, vždy ve stejnou dobu, na obou pažích: 99/63 (66), 92/67 (67), 96/66 (66), 96/71 (71), 101/69 (62), 94/68 (61), 101/66 (68), 100/66 (69), 93/62 (67), 91/66 (66), 98/66 (69), 95/61 (73). Na odběru jsem byla v pátek, tak se ozvu, až budu mít výsledky. Konečně jsem měla možnost ochutnat Blaník cottage light a je opravdu výborný! Nemáte tip, co by z něj šlo ukuchtit? Smíchala jsem si ho se šunkou a cherry rajčaty a byla to mňamka:-) Hezký zbytek víkendu, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jitko. Opět výtečný výsledek. Úžasné. Měřte si prosím tlak na obou pažích a udělejte více měření. Snížením váhy dochází i ke zklidnění vegetativního nervového systému a pokles krevního tlaku bývá běžným jevem. Proto je nutné včas vysadit léky určené ke snížení tlaku. Ty, ale, pokud vím, neužíváte. Dbejte prosím stále na dostatečný příjem vody. Stálo by za to provézt biochemické vyšetření krve a moči. Nízký tlak samozřejmě může způsobovat obtíže, které jste uvedla. Častou přičinou obdobných obtíží bývá i porucha funkce krční páteře, nebo nesprávně korigovaná oční vada. Doplňky stravy bych ponechal. Protože je nyní teplo zkuste pít Poděbradku. Ta má vyšší obsah sodíku. Nyní by to mohlo mít smysl. Uváděla jste také, že jste zvyklá hodně pít. To může mít za následek větší ztráty sodíku při redukční dietě.. Jsem ale pro aktualizaci běžných biochemických hodnot. Na základě zjištěných výsledků je pak možné udělat racionálnější změny v příjmu živin. Na odběr běžte nalačno a dbejte na dostatečný příjem vody během celého dne před vyšetřením. Přeji příjemný týden a těším se na další zprávy !
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po DVANÁCTI týdnech: váha 82,5 kg (celkem úbytek 25.2 kg, za poslední týden 1.2 kg). Občas se mi teď stává, že se mi motá hlava. Zkoušela jsem si měřit tlak a měla jsem 91/63, puls 71. Cukr 3,7. Mám nějak měnit doplňky stravy? Užívám Additiva 1x denně, Kalium Plus 2x2, Rybí olej 1x denně, Hořčík 375 mg + B6 1,4 mg a Betakaroten 9 mg. Děkuji za odpověď. Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Co na to odpovědět, Jitko? Tak skvělé zpravy nebývaly ani v Rudém právu za minulého režimu . Gratuluji a obdivuji vaši důslednost. Často se totiž stává, že se lidé nechají úspěchem ukolébat a myslí si, že už nějak tělo obalamutí. Ale ono se nedá a nadměrnou energie opět pro jistotu uloží do tukových rezerv a nevyplýtvá ji. Jitko, přiznám se, že jsem dostal chuť na řízek se salátem. Příjemné jarní dny a nezapomeňte se ozvat. Dobré zprávy se dají číst i o půlnoci.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po JEDENÁCTI týdnech: váha 83,7 kg (celkem úbytek 24 kg, za poslední týden 2.5 kg). Celý týden jsem koktejl Dietline nahrazovala pěti vařenými bílky, protože jsme po Velikonocích měli slušnou zásobu:-) Včera jsem byla na velké rodinné oslavě (75 lidí) a lidem u stolu nešlo do hlavy, proč si chodím pro čistou vodu. Na večeři byl vepřový řízek s bramborovým salátem, tak jsem salát nejedla vůbec a z řízku jsem se snažila oloupat všechen trojobal :-) No Velikonoce i oslava jsou za mnou a teď už zase nastane klidné období... Hezké jaro! Jitka.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru