V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Tentokrát to vyjde?

6 years ago
Jarka
Dobrý den Jitko. Obracím se na Vás s prosbou o radu. Když čtu Vaše výsledky, tiše závidím. Já využívám produkty několik let. Samozřejmě, že mou nedisciplinovaností se vždy vrátím k původní váze. nyní už ale má nadbytečná kila provází zdravotní problémy - špatná dýchatelnost, bolesti v zádech. od počátku t.r. jsem váhově vyrostla o 10 kg. nyní jsem na DP12, po tomto plánuji 10 a následně bych chtěla pokračovat dle Vás. Prosím, mohla bych požádat o písemné konzultace, ráda bych Vás požádala o radu ohledně běžných jídel. Pokud se mi ozvete a poradíte, budu vděčná. děkuji. zdraví Jarka - albert@medialine.cz
 
6 years ago
Dr. Staněk
Ano, Jitko. Vše je v pořádku. Držte se. Výborné.
 
6 years ago
Jitule D.
Dobrý den, pane doktore. S menším zpožděním se hlásím po 27 týdnech: váha 64,1 kg, tak snad je vše v pořádku. V neděli jsem se dozvěděla, že se bratr bude v říjnu ženit, tak bych ráda po prázdninách ještě nějaké to kilo dala dolů, ale uvidíme, jak to půjde :-) Mějte se, J.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Milá Jitko. To je v pořádku a je to výborné. Myslím, že byste na této váze mohla již zůstat a určitě vám to bude víc slušet. Cítím ale, že jste velmi cílevědomá a když si něco usmyslíte, dokážete to dotáhnout do konce. Teď vás čeká těžká zkouška a buďte velmi opatrná. Budete-li se ale držet Pokynů pro stabilizaci váhy, poradíte si. Máte spoustu zkušeností. Myslím si, že již vícekrát zaznělo v příspěvcích v poradně zjištění, že tělo se oklamat nedá. Při tvorbě jídelníčku tedy musíme uvažovat jen racionálně a když si někdy dopřejeme více, musíme následně ubrat. Těším se zase za týden a mějte se hezky!
 
6 years ago
Jitule D.
Dobrý den, pane doktore. Po 26 týdnech: váha 64 kg (celkem úbytek 43,7 kg, za poslední týden 0,1 kg). Už jsem trošičku "polevila" a budu se nyní snažit si váhu udržet. Zakoupila jsem si tištěné pokyny pro stabilizaci váhy, tak to snad s trochou vůle nějak zvládnu:-) Hezký teplý týden, J.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jitko. Výborně! Dietní chybu způsobenou hodováním je dobré napravit v zápětí tím, že následný den na příjmu energie výrazně ubereme a výživová hodnota následujícho dne by měla vypadat jako u DP 12. Ve vašem případě je to ale něco jiného, protože jste dlouhodobě na nízkoenergetickém jídelníčku a pokračoval bych u vás tak, jak jste zvyklá a jako by se nic nestalo. Není třeba dělat změnu. Přeji příjemný týden.
 
6 years ago
Jitule D.
Dobrý den, pane doktore. Po 25 týdnech: váha 64,1 kg (celkem úbytek 43,6 kg, za poslední týden 0,6 kg). Včera jsem byla na rodinné oslavě, tak proběhlo pečené vepřové maso, káva i pár kousků cukroví. Pila jsem jenom vodu s citronem. Jak je vhodné takovouto dietní chybu napravit? Je lepší třeba jeden den pouze pít, nebo po více dní trošku ubrat na příjmu? Díky, J.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Myslím si, že vše je na lékaři, Jitko a na jeho smluvním vztahu s konkrétní pojišťovnou. My ale s pojišťovnami marně bojujeme a hodně vyšetření jde z kapsy ordinace, protože potřebujeme častější kontroly našich pacientů. Pojišťovny nemají problém zaplatit léky za desetisíce, ale zúřadovat ve prospěch všech, že z nemocného klienta ZP jim uděláte zdravého, který od nich nebude nic potřebovat a jen jim finačně přispívat, je klíčový systémový problém. I z tohoto důvodu také dochází k tak velkému plýtvání a nikdy nemůže být dost peněz na zdravotní péči, nezmění-li se zásadně přístup všech zúčastněných. Další vaší kontrolu bych nechal na září a budete-li si váhu držet, měla by stačit kontrola zdravotního stavu 1x ročně. Předpokládám velmi dobré výsledky biochemických vyšetření a myslím si, že budete po interní stránce v naprostém pořádku.
 
6 years ago
Jitule D.
Nebojte se, pane doktore, hotová jídla DietLine pojedou na dovolenou také :-) Na odběr klidně zajdu, ale byla jsem na něm 20. dubna. Kolikrát za rok na něj mám nárok zdarma? Díky, J.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jitko. Gratuluji k neustále výtečným výsledkům. Jsem rád, že jste překonala šok z rozhovoru s kamarádkou i zdravotní problém. Budu rád, když byste mi napsala, či poslala na guareta@drstanek.cz výsledky biochemického vyšetření krve a moči, až je budete mít. Podle toho bychom kdyžtak ubrali některé doplňky stravy. Nyní bych to nechal a považuji jejich doplňování v tomto dávkování za důležité a smysluplné. Co se týká vepřové konzervy, je možné, že je hodně libová, protože masná plemena vepřů mají mnohem méně tuku než dříve. 2g tuku by na 100g by mohla vepřová kýta mít, pokud výrobce skutečně usiluje o nízký obsah tuku ve výrobku a má zajištěné dodávky masa od stabilních dodavatelů, kteří pracují za velmi standartních podmínek. Běžní výrobci mohou při kalkulaci výživové hodnoty vycházet jen z literárních údajů a nedělají pravidelné analýzy jednotlivých šarží na obsah tuku. Po otevření konzervy lze vidět realitu, zda bude víčko bílé či pokryté jen průhledným kolagenem.... Hotové pokrmy DietLine jsou určitě jistější volbou, jeslti vám chutnají. Na druhé straně rýže DietLIne (nyní ParaPasta, je dobrá, ale bohužel drahá pojistka). Nemám příliš velkou obavu, že si nedokážete poradit ... Dovolená je výtečným testem připravenosti, pro rychle se blížicí období stabilizace váhy. Těším se na další příspěvek a příjemný týden.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po 24 týdnech: váha 64,7 kg (celkem úbytek 43 kg, za poslední týden 0,8 kg). Zatím jedu dál! :-) Budu dělat objednávku, tak prosím o aktualizaci doplňků stravy: Additiva 1x; Gelantina Intensive 1x; Kalium Plus 2x2; Flavonoidy 2x1; Rybí olej 1x; BetaKaroten 15mg; Hořčík + B6 (375mg + 1,4mg). Mám to nějak měnit? A ještě mám jeden dotaz. Začínáme pomalu dělat zásoby na dovolenou, tak jsem sáhla po krůtím mase v konzervě. Složení se mi zdálo velice slušné: 96% krůtí prsa, 111 kcal, Tuk 2 g, Sach. 2,2 g, Vlák. 0,5 g, Bílk. 20 g, Sůl 1,8 g. Manžel samozřejmě sáhnul po vepřové šunce v konzervě a doma při studiu jejího složení nastal u mě šok: 96% vepřová kýta, 100 kcal, Tuk 2 g, Sach. 0,8 g, Vlák. 0,5 g, Bílk. 19 g, Sůl 1,8 g. Jak je možné, že vepřová šunka (obojí stejný výrobce) má méně kcal, úplně stejně tuku, méně sacharidů a stejně vlákniny a soli??? Pořád mi to nejde do hlavy. Od začátku hubnutí se vepřovému masu vyhýbám, protože si myslím, že je hodně tučné. Ale asi jenom stačí číst etikety:-) Jestli na nich nelžou! Každopádně jsem obě konzervy ochutnala a obě jsou výborné. 100 g tohoto masa na kostičky + rýže DietLine + 1 velké rajče na kostičky ohřeju v mikrovlnce a je to velká dobrota! Hezký týden, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobry den, Jitko. Pokud chcete jit s vahou stale dolu je lepsi spise volit nizsi prijem sacharidu. Nikdy bych jej ale nesnizoval pod 50g za den. Energetickou hodnotu 1 g sacharidu pocitame jako 4 kcal. Tuky 9 kcal. To znamena, je lepe volit v tomto pripade o 1g tuku vice nez o 2g sacharidu vice, mame-li stale na mysli nizkoenergeticky jidelnicek. Vam se ale dari naprosto skvele dosahnout optimalnich vahovych ubytku a volil bych ten vyrobek, ktery vam lepe chutna. Rozdil je minimalni a navazovani sacku je navic vetsinou zatizeno urcitou chybou ve hmotnosti... Skutecna vyzivova hodnota potravin je ovlivnena celou radou faktoru a kazdy si musi trochu hledat svoji cestu jak se spravne stravovat.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Dnes píšu netradičně uprostřed týdne, protože mám dotaz ohledně výběru potravin. Když se rozhoduji mezi dvěma výrobky, z nichž jeden má méně tuku a druhý zase méně cukru, který výrobek zvolit? Dá se to takto paušálně určit? Příkladem je můj "nedělní hřích u žehlení" v podobě "kávy" typu 2v1. Vím, že mi napíšete, že nejlepší je nic takového nepít, ale jednou týdně to evidentně váze neublíží :-) Uvedu složení obou výrobků v jedné porci 14 g. Výrobek A: 68 kcal, T 3,5 g, S 8 g. Výrobek B: 57 kcal, T1,3 g, S 10 g. Který z nich bude menší zlo? Moc Vám děkuji a přeji hezký den, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Těšíme se , Jitko a nezapomeňte odpočívat.
 
6 years ago
Díky moc za podporu všem tady i na mailu! Nekonala se cukrárna ani mekáč. Tím bych ublížila jenom sama sobě! Na radu p. Marie jsem si něco koupila, ovšem nebylo to nic "hezkého na sebe", ale byla to miska pro přípravu pokrmů v páře:-) Dnes ráno se konal další šok, když jsem zjistila, že močím krev. Kamarádka měla rakovinu ledviny, takže se mi to všechno vybavilo, když mi vyprávěla, jak to bylo u ní. To čekání na ortel bylo šílené! Naštěstí je to jenom zánět, tak jsem dostala Cotrimoxazol AL forte (po 12 hod.) a mám hodně pít. Díky tomu mi ale došlo, jak jsou ty hloupé řeči vlastně úplně bezvýznamné! Ještě jednou všem moc díky a pravidelný report bude pokračovat! Hezké léto, Jitka.
 
6 years ago
marie
Dobrý den, p.Jitko, sleduji váš boj s váhou od počátku, ráda totiž pročítám všechny příspěvky, často narazím na problém, který řeším i já. nebo něco zajímavého do jídelníčku. Musíme se totiž vlastně naučit jíst úplně jinak než dříve. Slušně řečeno na kolegyně se vykašlete. Možná v duchu začínají každé pondělí hubnout, ale nemají vaší sílu a motivaci a tak jejich hubnutí končí večer u večeře. Vy jste to dokázala a zhubla tolik kilogramů, že před Vámi by spíše měli smeknout a né vám tvrdit, že vypadáte nezdravě. Držte se svého vytouženého cíle. Sama po zhubnutí bojuji o udržení váhy a není to jednoduché. Tak hodně sil. Čeká nás léto a vy si oblečete oblečené o několik velikostí menší. A udělejte si radost něco hezkého si kupte. Hezké léto Maruška
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Jitko. To je běžná reakce okolí. Z toho bych si nic nedělal. Někdo hubne rychleji, někdo pomaleji a nelze paušalizovat. Záleží to na více faktorech a na více důvodech. Důležité je, zda se dobře cítíte. Nemáte již ze zdravotního hlediska zapotřebí pokračovat a můžete se soustředit jen na udržení současné váhy, jestli vám již váha vyhovuje. Snažte se prosím nyní na rozhovor zapomenout. To, že po ztrátě 40 kg vypadáte zcela jinak, je jasné. Červené naducané tvářičky sice vypadají navenek zdravě, ale uvnitř to bývá často horší. O hubnutí se píše a říká mnoho "chytrých" věcí. Je to jeden z důvodů proč je v naší zemi každý desátý diabetik, díky nesprávné životosprávě. Bylo by skvělé, kdyby dcera kolegyně-medička se tomuto problému do budoucna věnovala. Ročně se u nás utratí 54 miliard za léky. Často jen kvůli tomu, že se špatně stravujeme, že máme nadváhu, či jsme obézní. Pokud si pamatuji, byla jste nedávno i na lékařské prohlídce a zdravotní stav je v pořádku. Vaše původní váha byla skutečným zdravotní rizikem !!! Na lékařských fakultách se výživě věnuje okrajová pozornost. A když už, tak spíše klinické výživě a tedy výživě zejména u kriticky nemocných pacientů, Z toho pak pramení řada nesprávných interpretací ve spojení s problémy komunální výživy. Budu rád Jitko, když se kdykoliv ozvete. Pochybnosti musí z hlavy ven. Dokázala jste úžasnou věc a pomohla jste svému zdraví. Zejména do budoucna, dokážete-li si váhu hlídat a budete mít dostatečně pestrý jídelníček. Je třeba tuto běžnou psychickou krizi překonat bez návštěvy cukrárny nebo Mc. Donalds ! Držte se !!!. A gratuluji ke skvělému výsledku i v tomto týdnu!
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Začnu jako vždy pravidelným týdenním reportem: Po 23 týdnech: váha 65,5 kg (celkem úbytek 42,2 kg, za poslední týden 1,5 kg). Po spoustě mých optimistických příspěvků se musím omluvit za dnešní pesimistický, protože se prostě potřebuju někde “vypovídat“. Měla jsem totiž v pátek v práci rozhovor s kolegyní na téma hubnutí. Její dcera studuje medicínu a ta prý říkala, že vypadám nemocná, jsem totálně podvyživená a že kdyby mi bylo 18 let, tak už bych přišla o menstruaci a plodnost. Všichni lékaři prý říkají, že zdravé hubnutí je do jednoho kila týdně, jinak to jde ze svalů, vlasů, atd. K tomu se přidala druhá kolegyně, že jí také kdosi říkal, že vypadám nezdravě. Mým cílem bylo dohubnout na cca 60 kg a pak začít stabilizovat, ale popravdě řečeno už asi nemám psychickou sílu dál pokračovat. Neustále mi zní v uších jejich slova :-( Moc se omlouvám za dnešní negativní příspěvek, příště už to třeba zase bude sluníčkové … Hezký týden, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Milá JItko. Nový týden začíná plačtivým počasím, ale po ránu mám opět velkou radost... ! Hezky se ten váš pravidelný report čte. Kéž by všichni dokázali takto racionálně postupovat. Díky za připomínku k potravině. Budu rád za jakékoliv kritiky a návrhy. Chceme, aby se web vylepšoval a neustrnul. Základní moje zadání bylo, aby byl anonymní a aby to nikoho nic nestálo (kromě našeho úsilí). Nejlepší věci jsou přece zadarmo... Anonymita trochu věc komplikuje. Myslím ale, že musíme řešení nalézt, aby si mohli lidé jídelníček vyexportovat a uložit. Velký problém je také ze získáváním dat. Získat Informace z obalů výrobků je věc relativně snadná. Bohužel dochází k inovacím velmi rychle. Možná i kvůli tomu, že každá hloupost v inovaci je dotována. Otázkou je, jak firmy tyto výživové výpočty dělají. Mohou používat teretickou kalkulaci. Ale z jakých dat? Česká republika nemá totiž kloudnou databázi potravin, o kterou by se mohly firmy při výpočtech opřít viz. Nutridatabáze, přestože mají povinnost výživové údaje uvádět. I data z odborné literatury mají své nepřesnosti. Řada výživových informací se recykluje bez ohledu na to, že současné analytické metody a postupy vedou k výrazně přesnějším číslům. Ve většině případů nelze použít data stará 30 let ( zejména budu-li mít na mysli obsah všech živin), protože i způsob chovu zvířat a pěstování zemědělských produktů se výrazně změnil . Snažíme se proto u každé informace uvádět odkaz. I výživová hodnota masa hospodářských zvířat se změnila. Obsah tělesného tuku u masných zvířat se snižuje. Složení tuku a svaloviny závisí rovněž na způsobu krmení a existují určité rozdíly také ve složení mastných kyselin a bílkovin. Informace v potravině by měly být uvedeny v syrovém stavu, pokud něco jiného nevyplývá přímo z názvu. U nezpracovaného masa bych počítal se 30% ztrátou během tepelné úpravy. Tepelnou úpravou masa můžeme zlepšit využití bílkovin, ale na druhé straně třeba nutriční hodnotu snižit tím, že dojde k rozložení části živin. O skutečné výživové hodnotě obrovského množství potravinářských výrobků zatím vůbec nic netušíme. Biologická hodnota se může zvyšovat či naopak. Kolik energie z dané potraviny skutečně získáme je také někdy ve hvězdách. Proto často uvádím, že si jídelníček každý musí trochu vychytat, protože trávení a vstřebávání živn u každého jedince záleží sice asi na stejných faktorech, ale míra jejich uplatnění se liší i podle toho, jak jsme od přírody a od dětství nastaveni. Přeji příjemný týden.
 
6 years ago
Dobrý den, pane doktore. Po 22 týdnech: váha 67 kg (celkem úbytek 40,7 kg, za poslední týden 1,5 kg). To já děkuji Vám, protože mně se také plní sen! Děkuji za portál Potravina.cz, protože jsem jeho každodenní návštěvník. Plánování jídelníčku je s ním velice snadné, jen kdyby se dal třeba uložit do profilu a nemusel se tisknout, to by byla úplná paráda! :-) Ještě drobný dotaz. Veškeré výživové hodnoty jsou uváděné ve 100 g potraviny v syrovém stavu? Vše tedy vážit před tepelnou úpravou? Ať už se jedná o maso, brambory, kuskus, těstoviny, vejce ... ? Protože třeba u masa je ten rozdíl váhy docela markantní! Tento týden jsem poprvé ochutnala vaše čipsy a to jsem neměla dělat. Asi se na nich stanu závislá :-) Také jsem vyzkoušela Kuře s hráškem a zeleninou. Také veliká dobrota, snědla jsem úplně všechno a to normálně fazolové lusky nesnáším. Ještě se chystám vyzkoušet další dvě hotová jídla, pak poreferuji :-) Hezký týden, Jitka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
To mám radost Jitko. Vy mi plníte můj sen! Snižování váhy není po teoretické stránce nic složitého, ať už se jedná o kohokoliv. Měl jsem vždy představu, že lidé se odpoutají od nezdravého jídelníčku úplnou náhradou stravy pomocí našich přípravků a postupně se naučí tvořit jídelníček nový, dostatečně výživný, který si budou kontrolovat pomocí naší databáze, aby zase zbytečně nepřibírali. Říkal jsem si také, že třeba aktivně budou přidávat výživové hodnoty výrobků, které se na trhu objeví a které se jim osvědčily....Díky za učebnicový přístup ke snižování váhy !!! Sleď je ryba s vyšším obsahem tuku. Záleží ale kde je chován, zda je přikrmován, či kde je uloven. Rozdíly mohou být značné, jako je to u většiny mas, které přirozeně obsahují více tuku. Bude-li sleď chycen někde v Baltu, bude mít zřejmě tuku méně. Asi 9g/100g. Z Atlantiku může obsahovat i 17g/100g syrového masa. Vhodnou tepelnou úpravou se můžeme částečně tuku zbavit asi o 30%. Postup, který jste při přípravě zvolila byl naprosto správný !!! Nejen výběr vhodné potraviny, ale i kuchyňská úprava má velký vliv na to, kolik energie nakonec naše tělo využije. Příjemný týden.
 
6 years ago
Dobrý večer, pane doktore. Po 21 týdnech: váha 68,5 kg (celkem úbytek 39,2 kg, za poslední týden 1,5 kg). Zařadila jsem do jídelníčku Filé z Aljašky (ve 100 g: 352 kJ, T 2,76 g, S 0 g, B 14,7 g, Sůl 0,43 g - vložila jsem na Potravina.cz) v množství 200 g, pečeno v troubě s gril. kořením + 100 g okurky. Také jsem zkoušela sleďové filety v rostlinném oleji - vyjmout z oleje a osušit papírovou utěrkou. Sleď už ale asi obsahuje hodně tuku, že? Hezký týden, Jitka.
 
6 years ago
Jitka
Dobrý den, paní Jitko. Moc Vám gratuluji! Čtu, jak se Vám dařilo a stále i daří snížit váhu a hlavně vidím, když to jde Vám, že by se mi mohlo také podařit zbavit nějakého kilogramu. Já jsem na začátku a byla bych ráda jestli by jste mi mohla poslat nějaké rady a nějaký vzorový jídelníček s 1 běžným jídlem. Email: rehurkova.j@seznam.cz. Mockrát děkuji a velmi Vám fandím. Jitka
 
6 years ago
japo
Dobrý den, paní Jitko, mohla bych taky poprosit o nějaké informace a vaše vychytávky s jídelníčkem?. Taky s výrobky Dr. Staňka hubnu, zatím mám dole 9kg, ale inspiraci a motivaci myslím potřebuje každý. Třeba se mi rozšíří jídelníček i když Dr. Staněk píše, že stereotyp v jídelníčku je docela dobrý. Můj email je: janatomaa@seznam.cz Děkuji a přeji i nadále pevnou vůli a úspěchy a nejen v tom hubnutí! Zdraví Jana
 
6 years ago
Tak opět jen část zprávy, zkusím znovu
 
6 years ago
Nějakým nedopatřením jsem asi smazala konec zprávy
 
6 years ago
Tak holky, Daně, Petře a Evě jsem napsala, poslední pisatelka neuvedla jméno ani mail :-( J.
 
6 years ago
Dobrý den, Jitko. Můžu se také připojit s prosbou o informace? Sleduji Vaše úspěchy a jste inspirací myslím pro všechny, kdo čtou Vaše příspěvky. Moc děkuji
 
6 years ago
Dobrý den, tak nás bude asi víc. . . . Paní Jitko, také sleduji Váš neuvěřitelný úspěch a tiše "závidím". Mohu také požádat o info, protože jsem na Guaretě neustále, ale spíše jen tak na udržení váhy než nějaký úbytek. Ale ten Váš výkon, skvělé. Kdyby jste byla tak hodná, tak další adresa je Evinach@seznam.cz, moc děkuji přeji další úbytky, Eva
 
6 years ago
Petra S.
Dobrý den, Jituško prosím Vás, mohla by jste mi taky přeposlat info, jak jste dosáhla tak krásného výsledku? S úžasem sleduji Vaše výsledky a fakt smekám. Taky mám nakoupeny výrobky p.Staňka, ale chtěla bych aspoň oběd jíst normální, tak by mě zajímalo jak jíte Vy. A jaké výrobky a doplňky od p. Staňka se Vám nejlíp osvědčily? Moc moc díky a držte se .mail- stasovi@seznam.cz.
 
Stránka 1 z 3

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru