V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Pokracovanie

7 years ago
Mirka
Krasny stvrtok prajem, pan doktor! Moc dakujem za vysvetlenie mechanizmu zadrziavania vody, takto mi to este nikto nevysvetlil. Uz je mi teraz jasne, ze faktorov je niekolko a dovolenka v teple v kombinacii so sportom moze naozaj urobit svoje. Kazdopadne, tento ryzden hlasim minus 1,2kg, cize dole je cely prirastok z dovolenky plus nieco k tomu. Moc sa tesim, dufam, ze do dovolenky to este takto vydrzim, stacia mi male ubytky, len nech sa to hybe nadol, inak mi chyba motivacia :-) Viem, ze som zbytocne netrpezliva, naberala som to roky, nemozem cakat, ze to dam dolu ako svihnutim carovneho prutika, ani to necakam, len by som sa nerada uspokojila s tym, co som dosiahla, este potrebujem dolu aspon 20 kil... Krasny vikend a kopu slnka prajem a este raz, moc dakujem za podporu a trpezlive vysvetlovanie!
 
7 years ago
Dr. Staněk
Na zadržování vody se podílí celá řada mechanismů, Mirko. Některé z nich podléhají hormonální regulaci, některé fungují jen na fyzikálním principu. Tělo má nyní větší problémy s udržováním teploty. Voda je pro tento mechanismus nezbytná, proto má organismus tendenci ji více zadržovat. Více vody je také potřeba v předposlední a někdy i poslední fázi menstruačního cyklu. Děložní glykogen může klidně vázat i 500ml. Pro udržování normální tělesné teploty je třeba nejen voda, ale i energie. Ta se musí někde vzít a protože se jí třeba aktuálně více nedostává, musí se získat z tuku ((Hurá!). Organické látky, které tímto procesem vznikají a minerální látky, které se přirozeně uvolňují z vazeb a vytvářejí automaticky vazby jiné, energeticky výhodnější, pak společně také přechodně osmoticky zadržují vodu. Může se proto klidně stát, že i když jídelníček důsledně dodržujeme a výživová hodnota je pro snižování váhy optimální, že dojde k přechodnému nárůstu váhy, nebo se váha nehýbe žádným směrem. Když se s Paralékárna Kalium Plus trefíme do vhodného času, můžeme na váze najít i mnohem příznivější hodnotu, protože přispívá k rychlejšímu přesunu přebytečné vody , která je uvnitř buněk, ven, z mezibuněčných prostorů do krve a následně i k vyloučení z organismu ledvinnou cestou, nebo prostupem do trávicího ústrojí, či potem. To je nejen motivující, ale pro tělo také pozitivní změna. Látková výměna se urychlí a hubnout se může o malinko rychleji. 14 ti km pochod vedl také určitě k většímu zadržení vody a jestli jste v tento den a den předtím dodržovala jídelníček se sníženým množstvím energie, platí to dvojnásob. Věřím, že se vše zase srovná a že si se svými praktickými zkušenostmi váhu během prázdnin minimálně udržíte. Jsem však ještě více optimistický. Příjemný týden.
 
7 years ago
Mirka
No, keby ste videli to zhrozenie, ktore nastalo po navrate z predlzeneho talianskeho vyletu, asi by ste ma tak nepochvalili, pan doktor. V utorok rano som sa postavila na vahu a mala som o 3,5kg viac ako v piatok rano...nechcela som verit vlastnym ociam. Jedli sme 2x denne, viac nebol cas a v tom teple ani chut a ja som si celkom davala pozor. Samozrejme, zabudla som si z roboty zobrat to odporucane Kalium, a kedze po dvoch dnoch mam vahu skoro o tri kila nizsiu, predpokladam, ze to vsetko bola zadrzana voda...tento mechanizmus je mi ale naozaj zahadou... Fakt som sa snazila pit dost vody, ale na zachod som v podstate skoro nechodila - predpokladala som, ze som to vsetko vypotila, ale nieco si telo zrejme zadrzalo. Takze dnes hlasim vahu +0,9 kg a verim, ze zajtra rano uz budem na minulotyzdnovej hodnote... Kaliom sa napchavam od utorka (2x2). Vylet bol zase nadherny, aj ked moc rychly, ale aj tak stal za to. Uz minuly rok som sa do Toskanska zamilovala, je tam neuveritelne nadherne, tak snad sa tam raz dostanem na dlhsi cas. Ubehla som si svoj dlzkovy rekord - 14 km v nadhernom piniovom lese, ale iba takym pohodovym tempom, skor taka turistika v pokluse s fotakom v ruke. Prajem krasny slnecny vikend a dufam, ze na buduci tyzden budem mat optimistickejsie spravy :-)
 
7 years ago
Dr. Staněk
Milá Mirko, myslím, že stojíte stále pevněji na svých nohou. Ne díky své váze, ale stavu své mysli. Váš příspěvek mi udělal velkou radost a to nejen kvůli tomu, že jste perfektně zvládla jeden týden přisného režimu, ale také proto, jak se rozhodujete. Věřím, že si s dovolenou poradíte. Pokud to bude možné, vemte si prosím s sebou Paralékárna Kalium Plus a užívejte jej během pobytu. Optimálně v dávce 2x2 tablety. Kdybyste náhodou ještě něco objednávala přes e-shop, dejte mi prosím vědět. Přidám vám tam něco nového, co by mohlo být pro vás během hotelovém stravování prospěšné. Přeji příjemný týden.
 
7 years ago
Mirka
Krasne slnecne rano prajem, pan doktor! Tak ja som sa do toho trosku oprela pred vyletom, kedze by som si rada to Toskansko vychutnala so vsetkym, aj s tou parmskou sunkou a Proseccom (aj ked tycinky pribalujem;-) Od minuleho pondelka, teda za tyzden a pol hlasim ubytok 2,9 kg - s malym sobotnajsim zavahanim to bol vlastne prisny rezim - 2x denne Guareta, 1x denne Dietline. Tak sa moc tesim, ze sa to zase pohlo kusok dolu. Musim povedat, ze s Guaretou problemy nemam a neverili by ste, ako sa vecer o siestej tesim na polievku alebo akekolvek Guaretove jedlo, specialne teda pri prisnom rezime. Kupujem si uz len tie vyrobky, ktore mi naozaj chutia a je to super, aj ked si mnoho ludi okolo mna uz klopka na celo. Kazdopadne, citim sa v pohode, tento tyzden som ubrala aj na behani, spomalila som do 'fat burning' tepovej frekvencie a je to v pohodicke, nie som ani unavena. Inak, Vasu dovolenkovu radu chapem, viem si zivo predstavit taku dovolenku, kde si clovek uziva vsetko ostatne a jedlo je iba podruzne zdrzanie od zabavy. Bohuzial, kedze ideme do 5* rezortu s ultra all inclusive a do jedalne budem musiet s dcerou chodit aj tak, musela by som byt ale uplne svata, aby som to dala, a to teda ja nie som ani nahodou. Ale pamatam si, ze minuly rok som to ustala v pohode, dokonca som prisla o kusok lahsia, lebo som zila na haloumi syre, rybach, mase a zelenine. Takze sa pokusim napchat este jeden prisny rezim medzi dve dovolenky, a potom nachvilku zabudnem na Guaretu a budem sa snazit udrzat dovolenkovy jedalnicek na uzde :-) Krasny tyzden prajem!
 
7 years ago
Dr. Staněk
Ano, Mirko. Chybělo a tušil jsem, že budete někde na cestách. Jídelníček, který jste uvedla je v naprostém pořádku. Jestli momentálně stojíte o výraznější snižení váhy( které není nezbytně nutné ze zdrasotního hlediska), nechal bych hubnutí na dovolenou a místo dobrého papání bych si vzal hezké knižky. Lenošil bych, plaval si v bazénu, nebo v moři a těšil se na Guaretové pokrmy, jestli to ještě u vás lze. Zbavit se "starostí" s jídlem je osvobozující a člověk si najednou uvědomí, kolik času ušetří a že ta dovolená zaplařpámbu nějak pomaleji utíká, než jindy. Těším se, že se zase ozvete.
 
7 years ago
Mirka
Dobry den, pan doktor, dnes tak sa ozyvam netradicne v pondelok, bola som 4 dni bez pripojenia (a veruze tie 4 dni stali za to), dufam, ze Vam moje stvrtkove hlasenie chybalo :-) Vikend bol narocny na stravovanie, podla mna som to ustala so ctou, dnes rano vaha ukazovala +0,5kg, co povazujem za uspech, pretoze som bola na stretavke z gympla a pod jedlom sa tam stoly prehybali. Podarilo sa mi to ale v pohode ustat, vynechala som sacharidy, jedla zeleninu s masom a vlastne vsetko v pohode...okrem toho, mali sme inu zabavu, ako do seba tlacit jedlo ;-) Dnes som si naordinovala guaretovy den a verim, ze vaha pojde rychlo dolu na predchadzajucu hodnotu. Co sa tyka tych pretekov z predminuleho vikendu, rano som pila proteinovy koktail, do behu som vypila cca 1,5l vody, na beh som si dala jednu z Vasich sacharidovych tabletiek, po behu 0,7l mineralky, asi hodinu po behu som zjedla dietline tycinku - mala som priserny hlad a jedlo na akcii nevyzeralo moc lakavo. Doma som potom na olovrant zjedla sparglovu polievku (ozajsku) a vecer vajicka so syrom, zeleninou a celozrnnym chlebom. Priebezne nejaku vodu a jednu kavu na olovrant. Takto nejako to vyzeralo. A mate pravdu, idem sa tesit z toho, ze si vahu drzim, veruze aj to sa pocita, vzdycky som doteraz zlyhala v tej stabilizacnej faze... O tyzden a pol idem na vylet do Toskanska, potom mi tam vychadza pauza 17 dni do dovolenky, takze si tam skusim naplanovat prisny rezim, uvidime, ci sa to podari... Verim, ze si po dlhej zime uzivate junove slniecko a teple dni a prajem nadherny tyzden. Ozvem sa az na buduci stvrtok, teda pred ochodom na vylet, aby som tu nespamovala kazdy druhy den. Dovidenia!
 
7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Mirko. Mě dělá radost i to stagnování i když si přejete ještě další kila dolů. Co by za to jiní dali, po zhubnutí tolika kilogramů! Je to výborné a stále platí to, co jsem již několikrát naznačil. Až najdete vhodnou dobu a zároveň sobě dostatek psychických sil, volte přísný režim v podobě DP15 bez improvizace . Během DP15 přísného omezte tělesnou zátěž ( běh nahraďte procházkami a ev. i jiným aktivním odpočinkem. Výsledek se 100% dostaví. Nemusíte nyní nijak spěchat. Mějte jen stravování pod kontrolou jako doposud. Je vidět, že zvádáte výtečně i tělesnou zátěž a dokonce se zlepšujete a dosáhla a jste i nejlepšího svého času. Můžete se tedy jen radovat. Jak vypadal ten den po závodech? Zajímalo by mě, jak jste zvádla stravování během celého dne. Přeji příjemný víkend.a těším se na další čtvrtek.
 
7 years ago
Mirka
Dobry den, pan doktor, moc dakujem za rady, pokusim sa tie Arkokapsle niekde zohnat. Beh dopadol vyborne, bol to uzasny zazitok - 35.000 zien bezalo v ruzovych trickach ;-) Zabehla som si svoj osobny rekord a bezalo sa mi super, ziadna svalovica potom, asi uz mam cosi nabehane, islo to fakt fajn. Hydratovala som co sa dalo a pocasie vyslo uplne super, nebolo moc teplo, ale ani zima... Vaha tento tyzden minus 0,2 kg, trochu som podvadzala, lebo mam volny tyzden (dieta v skole v prirode) a tak som bola parkrat vecer vonku, co sa nezaobislo uplne bez alkoholu... Ale bolo to super, volno konci a tak zase spat do bezneho abstinencneho rezimu. Krasny tyzden prajem a ozvem sa zase, ak teda este vladzete toto moje stagnovanie citat ;-)
 
7 years ago
Dr. Staněk
Výborně, Mirko! Díky za dobrou zprávu. Další týden jste velmi dobře zvládla . Co se týká fytoestrogenů v doplňcích stravy, jejich účinek není příliš významný a většinou tyto doplňky stravy nefungují. Zcela jiný případ představují asijské ženy, které mají každodenně ve své stravě sójové fytoestrogeny.. Dlouhodobý příjem biologicky aktivních látek pak má na zdraví dopady.. V případě sóji je ale ještě důležité, že mikrobiota ( mikroflóra v trávicím ústrojí) asijské populace, dokáže přeměnit fytoestrogen genistein v účinnější formu s poměrně významným estrogenním účinkem. To je důvod, proč menoupauza u asijských žen často proběhne zcela jinak, než je v Evropě běžné Mikrobiota evropských žen totiž genistein přeměnit nedokáže. Na trhu jsou běžně k dostání fytoestrogeny ze sóji, červeného jetele, nebo výrobky s mateří kašičkou. U vás bych asi vsadil na tu mateří kašičku, jestli snášíte med a výrobky z něj. Dobré zkušenosti máme s přípravkem Arkokapsle Mateří kašička ( Francie). V neděli se pečlivě opatrujte. Dbejte na dobrou hydrataci organismu před závodem.. V sobotu pijte vhodnou minerální vodu, jeslli bude teplo ( Ondrášovka, Poděbradka, Radenska...) Přeji příjemný týden a těším se, že se znovu ozvete.
 
7 years ago
Mirka
Krasny slnecny stvrtok prajem, pan doktor! Konecne sa na nas usmieva slniecko a mne sa hned lahsie dycha :-) Tento tyzden minus 0,5kg, rozhodla som sa, ze s prisnym rezimom este pockam az po vikendovych pretekoch, ale uz za tychto par slnecnych dni vidim, ze v teple to jednoducho ide lahsie, tak snad to pojde trochu dolu aj bez prisneho rezimu. Mala by som na Vas dnes taku otazku trosku odveci - viete mi poradit nejaky rozumny prirodny pripravok s fytoestrogenmi? Mam pocit, ze menopauza sa asi zacina pomaly hlasit - uz dlhsi cas mavam slabe navaly tepla/nocne potenie, ktore vymiznu v case okolo menstruacie a potom sa objavia znova. Nie je to nic dramaticke, ale ak by telu mohli fytoestrogeny pomoct, tak by som to vyskusala. Ani vlastne neviem, ci je v tomto pripade lepsie nieco telu dodavat, alebo to nechat uplne na matke prirode, pripadne pridat len nejaku bylinu...? A na trhu je pripravkov tak strasne vela, ze ani nemam chut sa v nich zacat orientovat. Vopred dakujem za radu, prajem krasny tyzden, drzte mi palce aby som v nedelu v zdravi dobehla a vo stvrtok sa ozvem zas :-)
 
7 years ago
Dr. Staněk
Vše je OK, Mirko. Netrapte se. Tělo ale oklamat nelze. Buďte v klidu. Vše máte pod kontrolou. Z dietní chyby nebuďte smutná. Je také dobré ji trochu plánovat a následně vědět kde správně na kaloriích ubrat, aniž by byl jídelníček příliš výživově chudý. Brzy posbíráte sily a zase půjde váha dolů. V tento čas doporučuji běhání nahradit procházkami. Třeba jen na 7-10 dní. Dostatečně odpočívejte. Příjemný týden.
 
7 years ago
Mirka
Krasny den prajem, pan doktor a vdaka za trpezlivost! Vaha po vikende isla nahor, ale zase sa vratila za zvysok tyzdna naspat, takze sa drzim na rovnakej hodnote a psychicky sa chystam na oslavy dcerinych narodenin cez dalsi vikend. Od pondelka potom nabehnem na dva tyzdne na prisny rezim, este snad stihnem doobjednat co potrebujem. Zvolnim trosku s behanim, idem na preteky 21.5. ale myslim si, ze mam celkom dost nabehane, takze dam len taku udrziavacku, skusim ist niekam plavat namiesto behu... Som zo seba nervozna, nedari sa mi dodrziavat rezim, aky som bez akychkolvek problemov dodrziavala cely minuly rok. Snad uz bude konecne trosku teplo a cele sa to zase rozbehne, nechce sa mi to teraz cele vzdat...teda, nie ze by som sa chystala :-)
 
7 years ago
Dr. Staněk
Je to v pohodě, Mirko. Váhu držíte pod kontrolou a váš okamžik zase přijde. S pivem buďte opatrná, nebo si k němu již nic nedávejte. Druhý den omezte příjem sacharidů na minimum.. Zelenina, libové maso, nízkotučný tvaroh či mléko, malá porce luštěnin, vajíčko. Příjemný víkend !
 
7 years ago
Mirka
Krasny stvrtok prajem, pan doktor, vaha zase kusok hore (0,6kg) ale myslim si, ze je to len vcerajsou neskorsou vecerou, myslim, ze inak je to v pohode, drzim sa. v noci vyrazame do Kolina na hokej, dufam, ze po navrate uz bude normalnejsie jarne pocasie a dokazem sa zas posunut o kusok nadol. Tak mi drzte palce, nech vylet za hranice vsednych dni dopadne bez stravovacich pruserov (pivu sa budem snazit vyhnut;-). Krasny vikend prajem!
 
7 years ago
Dr. Staněk
Tak to je opravdu úspěch, Mirko, že jste ustála svatbu a ještě šla váha dolů! Svatební koláčky miluji a vždycky si jich dopřeji velké množství. Věřím, že sluníčko příští týden definitivně přijde a hubnout se bude snáze. Momentálně není snadné zvládnout přísný režim i se silnou motivací. Zima je opravdu velká a leze dneska pod kůži i v centru Prahy. Přeji příjemný víkend a slunečný První máj. Těším se zase za týden.
 
7 years ago
Mirka
Krasny predvikendovy den, pan doktor, ja som si nejako nestihla vsimnut, ze vcera bol stvrtok :-) Nejako to rychlo ubehlo. Mam ale tentokrat celkom dobre spravy, ubytok 0,9 kg, takze som sa zase posunula kusok nadol, co sa tesim. Pocasie zatial nejako na jar nevyzera, neviem sa uz dockat slnka a tepla, zatial si ho uzivame len tak sporadicky, o to viac sa sle tesim, ked ma nachvilku nieco zohreje. Ano, dam si zase prisny rezim...keby som cakala na dovolenku, tak sa nedozijem, takze pockam aspon na trosku teplejsie pocasie - lebo je mi stale zima, pri prisnom rezime je to vzdy horsie. Zatial sa snazim drzat na uzde, cokolady som odovzdala do dobrych ruk, ale cez vikend som bola na Morave na svatbe, no co Vam budem hovorit, to sa nedalo - take miniaturne moravske kolaciky tam boli, take jednohubecky, clovek si ani nestihol vsimnut, kolko ich zmastil :-) Tak som ich potom trochu vybehala po lese...bolo tam krasne! Prajem slnecny a usmiaty vikend a na buduci stvrtok sa hlasim, hadam si uz nepopletiem dni :-)
 
7 years ago
Dr. Staněk
Tak to mám radost, že se vám pobyt v Utrechtu vydařil a že jste si váhu udržela, Mirko! Z posledních vašich příspěvků je jasné, že budete mít problém s neadekvátní tělesnou zátěží vzhledem k vašemu jídelníčku. Tabulce čokolády pak není možné odolat, pokud není v trezoru od kterého nemáte klíče. Je to úspěch, že si váhu stále statečně držíte a že tak dobře bojujete. Jestli plánujete delší dovolenou, zvažte, zda nezkoncetrovat síly a nenaplánovat přísný dietní režim na toto období. Je jasné, že vás sportování baví a asi by byla škoda se jej nyní vzdávat, Už nás určitě brzy čeká krásné počasí a probuzená příroda ! Pro přísný dietní režim doporučuji ubrat na fyzické zátěži, nahradit třeba běh plaváním a jízdou na kole. Ne ale po Vysokých Tatrách na Solisko a zpět,ale někde lážo plážo kolem Dunajské Stredy a Komárna jen tak pozorovat čápy. Mějte se hezky a držte se!
 
7 years ago
Mirka
Dobry den, pan doktor, dakujem za cenne rady, vidim, ze aj po roku sa este mam co ucit. Tento tyzden vaha bezo zmeny, ale som aj dost zvolnila, guaretu iba ranajkujem, inak sa snazim jest normalne, strazit tuky a sacharidy (aj ked zrovna tie sa mi teraz strazia nejako tazsie ;-) Budem spokojna, ak sa mi teraz podari chvilku ustabilizovat novorocny ubytok a ked sa otepli, pustim sa zase na chvilku do uplnej nahrady stravy, teraz ked sa tak strasne zozimilo akosi nemam silu... Beh v Utrechte bol uzasny zazitok, bol tak trosku viac entertainment ako sport, taky sightseeing v pohybe. Prebehli sme vela nadhernych miest, uliciek a budov, vsetci sa okolo na seba usmievali, bolo to krasne, ja sa este stale usmievam, ked si na to spomeniem. Nehovoriac o dokonalej organizacii, takze sa to cele obislo bez tlacenic a stresov. Nabehali sme nakoniec 11,5 km a okrem toho, ze mi trochu prechladli krize (predsa len bolo 10 stupnov), tak sa to obizlo bez svalovice a inych nasledkov, z coho sa velmi tesim. Prajem krasny zvysok tyzdna, vela dovodov na usmev a zase sa ozvem, snad uz aj s nejakym pozitivnym vysledkom ;-)
 
7 years ago
Dr. Staněk
Milá Mirko, je škoda se běhání nyní vzdávat, když vám to vyhovuje a baví vás. Jídelníček, který ale máte, nemusí krýt všechny aktuální potřeby, které má tělo během tělesné zátěže a kratší dobu po ní ( glukóza). Užívejte denně multivitamin-multiminerál, pokud si nejste jistá, že váš jídelníček je dostatečně pestrý. Dodržujte příjem alespoň 50g dobře stravitelných bílkovin za den. Budete-li používat pouze běžné potraviny v rámci dne, držte příjem bílkovin okolo 90g za den. Jestliže se necítíte unavená, příjem sacharidů držte mezi 90-100g za den plus během tělesné zátěže 3-5g ve formě oslazeného nápoje, pastilky hroznového cukru, či tablety, kterou jsem vám poslal. Po běhání si kromě běžného nápoje dejte DietLine Protein 20 nebo jen 100-200ml mléka, jestli vám vyhovuje. Příjem tuku držte okolo 20-30g za den. Jinak si z toho nic nedělejte, váha půjde dolů velmi pozvolna a bude třeba bojovat o každé deko. Tělo je stále "naprogramováno" aby se vrátilo k původní váze a bude ještě nějaký čas trvat než se tento mechanismus zase trochu více otupí. Sbírejte síly a třeba jen na 3 dny v týdnu, se snažte přitvrdit a žádnou chybu neudělat. Čokoládu se snažte doma nemít, a nebo ji nemějte na očích. Někdy mohou pomoci náhradní sladidla do nápojů, abyste chuť na sladké překonala. Může pomoci pár doušků Coca Coly Light. Přeji příjemné velikonoce a co nejlepší počasí během nich, aby se vám hezky sportovalo.
 
7 years ago
Mirka
Dobry den, pan doktor, dakujem za povzbudenie, obzvlast ho teraz potrebujem, alebo sice sa zda, ze kedze uz chudnem s Vami rok, mala by som vediet co a ako (a ja vlastne aj presne viem) ale nejako mi v poslednej dobe hapruje pevna vola, co sa tyka jedla. Vaha tento tyzden + 0,5 kg a ja presne viem preco - nedokazem si ustrazit sacharidy. Vzdy je to lahke, kym sa nicoho nedotknem, ale akonahle zjem jeden kusok chleba, je to ako droga a zjem dalsie tri. Snazim sa jedlo moc neriesit, ale dietnych chyb zrazu robim ovela viac ako predtym. Nerada by som zase sklzla k predchadzajucemu sposobu stravovania, lebo som zivym prikladom toho, kam az to moze dojst. Pred bratislavskymi pretekmi som prestala s uplnou nahradou stravy a odvtedy sa nejako neviem zase nastartovat. Sice sa vela hybem, chodim, beham, ale uz viem, ze strava je zaklad. Napriek tomu som vcera vecer zozrala pol cokolady, sice malej a 85%nej a nesladenej cukrom, ale predsa ;-) Ale horsie to mam s pecivom, cokolada je u mna skor nestandardny ulet. Tesim sa uz na zmenu prostredia, na vylete nebude cas na jedlo, tesim sa na ten spominany urban trail, uz je stanovena trasa a vyzera famozne a verim, ze po navrate sa vratim tam, kde som bola cely minuly rok. Neviem, co sa tyka tej telesnej zataze - nabeham asi 25km tyzdenne, nebeham moc rychlo 7-8 min/km, tak pevne dufam, ze to nie je neprimerane, a ze to nemoze mat negativny dopad - alebo? Nerada by som teraz prestavala, ked som sa konecne rozbehala a velmi ma to bavi. Dokonca po 3/4 roku prestava boliet aj ten natiahnuty stehenny sval, takze konecne beham bez problemov, iba sem tam s malou svalovicou, ak trochu pridam... Verim, ze si poradim a dakujem Vam za trpezlivost, s ktorou mi uz rok neunavne odpovedate! Krasne sviatky prajem, kopu oddychu a dobrej nalady, aj ked vyzera, ze pocasie nam az tak moc priat nebude, ale viem, ze vy si uzivate aj ten dazd s usmevom :-)
 
7 years ago
Dr. Staněk
Věřím, že se to zase zlomí, Mirko. Jen to s tou fyzickou zátěží nepřehánějte. Může to být na škodu a nepřiměřená dlohodobější tělesná zátěž může negativně ovlivnit klidový energetický výdej. Je ale vidět, že vaše fyzická kodince je velmi dobrá a že se tělo dobře adaptovalo na dlohodobě snížený energetický příjem. Za ten více než rok už máte spostu zkušeností a tak již na dálku nemohu poradit nic nového. Věřím, že si Utrecht užijete. V únoru jsem tam zrovna poprvé byl a překvapilo mě, jak je to krásné a velmi historické město. Líbilo se mi také, že je tam hodně antikvariátů s knihami a zdá se mi, že jsou tam lidé s historiii pevně spojeni a že patří k jejich každodennímu životu. Procházka starým městem po ránu bude v tomto čase nádherná, pokud se vyvede počasí. Budu se těšit na na další zprávy. Příjemný týden.
 
7 years ago
Mirka
Krasny den prajem, pan doktor! Moja vaha stagnuje, tento tyzden dolu ani kusok, ale zase ani hore, takze je to snad OK, mate urcite pravdu, ze sa nemam kam ponahlat a vsetko chce svoj cas. No, ale je prijemnejsie pocitat kazdotyzdnove ubytky nez naopak. Ja som ale aj tak tento tyzden nadsena, zvladla som tie preteky, nasa stafeta sa umiestnila niekde zhruba v polovici, takze sme to zvladli krasne. Ked som si minuly rok (bola som povzbudzovat brata na polmaratone) hovorila, ze o rok bezim aj ja, bolo to len take tuzobne povzdychnutie, neverila som, ze sa to podari. Bezalo sa mi super, vsetkych 5 km som dala pod 7 minut, co je pre mna maly zazrak...ale najkrajsia na tom bola atmosfera, vyslo nadherne pocasie, jednoducho parada! Tak pevne dufam, ze vaha sa zase posunie o kusok nizsie, aby moje bolave kolena nosili este o kus tuku menej, verim, ze im to pomoze. Na velkonocny pondelok bezim v Utrechte urban trail - 10km, mali by sme bezat cez katedraly, kostoly, kniznice, zahrady, hotely, dokonca aj cez miestnu väznicu a jeden isrish pub ;-) propozicie vyzeraju nadherne... Tentokrat ale to bude skor taky vyhliadkovy beh, nez preteky (aspon v mojom podani;-) Takze dnes verim, ze velkonocne sviatky zvladnem bez ujmy na vahe a pevne dufam, ze tych 10 kilakov aj nejako doplazim. Krasny slnecny tyzden Vam prajem a pred odletom na sviatky sa este urcite ozvem.
 
7 years ago
Dr. Staněk
Milá MIrko, zvýšená tělesná zátěž může vézt k většímu zadržování vody. Zejména když se venku oteplilo. Poslední fáze menstruačního cyklu dokáže také své. Nemusí se tedy jednat o chybu v jídelníčku. V každém případě je v tomto období lepší i ve vašem případě navýšit energetický příjem o 1g tuku než o 2g sacharidů. Tabletky, které jsem vám nechal poslat klidně rozpulte či rozčtvrťte a nechte kousek rozplynout v ústech během tělesné zátěže. Jinak se vůbec nic neděje. Vše je ok a tento nárůst nic nežádoucího neznamená. Ale to již víte a jen je třeba překonat tu neustálou touhu dosáhnout cílové váhy co nejrychleji a vždy vidět na váze co nejnižší hodnotu.. Bohužel se to musí odpracovat. Příroda se ošidit nedá a já jsem přesvědčený, že to dokážete a těším se na ten okamžik ! Příjemný týden a díky za report.
 
7 years ago
Mirka
Dobry den, pan doktor! Veru, ja by som sa na Kubu vybrala s kymkolvek, aj minister polnohospodarstva je dobry, aj ked koktail s dazdnickom by bol asi lepsi. Ale vazne, presne to ma na Kubu laka, ze sa tam zastavil cas, ze sa tam ludia nejdu pretrhnut od roboty a radsej si zatancuju a zaspievaju, no a co, ze nemaju auto, v aute sa aj tak dost blbo tancuje. Raz ked budem velka, teda nie, raz ked budem mensia, urcite sa tam pojdem pozriet, s velkou pravdepodobnostou bez ministra. Moje dnesne hlasenie zodpoveda mojmu tyzdennemu stravovaniu, hlasim narast 0,8 kg. Ja som tento tyzden dost polavila, lebo sa mi na prisnom DP nejako tazko behalo, v nedelu si odbehnem stafetku a zase priskrtim trochu. Vlastne sa uz nikde tak moc neponahlam, aj ked teda, z planovanych marcovyc piatich kil, som dala dolu iba 3,4kg, takze plan nesplneny. Ale zase, lepsie ako nic, si hovorim. Prajem krasny tyzden, drzte mi palce, nech ten nedelny experiment prezijem v zdravi a vo stvrtok uz snad budem mat nejake dalsie minusky na hlasenie…
 
7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den Mirko. Byl jsem sice na obchodní misi s naším panem mInistrem zemědělství, ale přesto to stálo za to. Kuba je něco naprosto unikátního. Navštívil jsem ji potřetí v cca 10 letých intervalech a myslím si, že neexistuje žádná jiná země na světě, kde se daří přibrzdit čas i když přiznávám, že i sem již dorazily mobily a bohužel přibylo i odpadků z plastů. Škoda, že krásné památky stále spíše chátrají. Zaplaťpámbu, ale také nějak pomaleji. Asi proto, že lidé zde práci moc nevyhledávají a kdo nic nedělá nic nezkazí. Samotná slova, která nedoprovázejí následně činy toho také tolik nenapáchají, nejde-li o lidské soukromí. Život asi nemá cenu brát moc vážně a je možná fakt lepší si raději zatancovat. Památky se proto nepřeměnily na kasárny, sklady pro obilí, či stáje pro dobytek a vše chátrá spíše fyzikálně chemickými procesy přírody. Kuba stále asi 80% potravin dováží, přestože je to ráj pro všechno, co má rádo sluničko. Lidé jsou také často při těle, ale nezdá se, že by to řešili. Pevně věřím, že se mi podaří některé unikátní přírodní látky dostat k nám a že naváži spolupráci s lidmi milými a vzdělánými i když zatím s omezenými technologickými možnostmi. Mám jinak radost, že jste prožila velmi úspěšný a příjemný týden a těším se na další pravidelný report.
 
7 years ago
Mirka
Krasny stvrtok Vam prajem pan doktor! Dufam, ze sa niekde vyvalujete sporo odety na kubanskej plazi s dazdnickovym drinkom v ruke, nech Vam mam co zavidiet, lebo uprimne Vam tu Kubu zavidim! Ale aby som zavidela menej, tak sa nam tu dnes nadherne vycasilo, hlasia az 22 stupnov a je to U-Z-A-S-N-E! Nejako dlho bola tento rok zima, a aj ked som sa snazila nechat sa naockovat Vasim optimizmom a laskou ku kazdemu rocnemu obdobiu, tak ja som jednoducho slnecny typ a teraz zacinaju tie moje rocne obdobia. Hlasim ubytok 1,2 kg (kalium asi zabralo), takze z planovanych marcovych 5 kil mi este zostava 0,8 na tento tyzden, tak dufam, ze to dam! Len nejako nemam energiu pri behani, strasne tazko sa mi zrychluje, a tak si teda beham len tou svojou standardnou slimacou rychlostou...skusim dnes konecne jednu tu sacharidovu tabletku, ze ci budem citit nejaku zmenu. Prajem Vam krasny navrat do reality a tesim sa zase o tyzden!
 
7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den Mirko, výsledek je podle mého očekávání a je to v naprostém pořádku. Výborně! Vemte si tento týden po dobu 3 dnů 3x2 tobolky Kalia Plus. Co se týká tablet, zkuste použít jednu tabletu během tělesné zatěže, která trvá v kuse déle než 40 minut. Je možné ji rozpůlit. Důležité je, ji nechat pozvolna rozpustit v ústech. Neměl by to být při běžném běhu problém. Tableta doplňuje i vitaminy skupiny B, které se přímo podíleji na energetickém metabolismu. Je to z důvodu zabránit aktuálnímu, krátkodobému nedostatku. Třeba vám bude vyhovovat. Přeji příjemné jarní dny. Já jedu na 4 dny na Kubu s MZe a ozvu se příští pátek,
 
7 years ago
Mirka
Krasny jarny vecer prajem, pan doktor! Tesim sa, ze som aj Vam urobila radost svojim minulotyzdennym vazenim :-) Ja mam zase radost z darcekov, ktore som od Vas dostala, velmi pekne dakujem, za sacharidy aj za kalium. Poradite mi ako presne pouzit tie sacharidove tablety? Rozpustit v ustach pred behom? Jednu? Urcite to vyskusam, a nebojte, budem si davat pozor, pri mojej rychlosti slimaka vlastne o nic moc nejde. Mam aj trochu velkolepejsie plany na tuto sezonu, ale kedze su to zatial iba plany, nejdem predbiehat... Tento tyzden taky smiesny ubytok - 0,2kg, ale uz som si zvykla aj na taketo cisla, tak verim, ze na buduci tyzden to zase bude o nieco lepsie. Este raz dakujem za vsetko, som rada, ze Vas mam, a zase sa ozvem na buduci stvrtok, uz je to vlastne taky moj tradicny ritual, za ten rok :-) Krasny den!
 
7 years ago
Dr. Staněk
Milá Mirko, kdybyste stála blízko mého počítače, tak byste viděla jak jsem se rozzářil! S úsměvem píši i tyto řádky. Snad už konečně teplejší počasí přijde. Není to zatím ideální doba pro důsledné dodržování nízkoenergetického jídelníčku. Na tu štafetu se připravujte velmi pozvolna a určitě své tělo nepřetěžujte. Bylo by lepší běh odložit na další rok, ale dá se to zvládnout. Kdybyste náhodou objednávala nějaké naše výrobky, hned mi pošlete sms na 00420 602 24 20 87. Nechal bych přidat do zásilky sacharidové tablety k rozpouštění v ústech, které byste použila během zvýšené fyzické zátěže. Držte se, nepolevujte, dostatečně odpočívejte a radujte se z úžasného výsledku. Těším se zase za týden.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru