V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Diagnoza

6 years ago
Dr. Staněk
Příčiny těchto degenerativních stavů mozkové tkáně se většinu zjistit nepodaří.S některými profesemi by mohly tyto stavy někdy částečně souviset. Myslím si, že velmi rizková práce byla třeba práce s autolaky, zmínila-li jste strojírenství vzhledem k chemické povaze těchto látek. Asi již ale nemá raději cenu pátrat v minulosti v tomto ohledu. O genetickou zátěž se zřejmě nejedná. Přeji vám, abyste zvládali péči o dědečka co nejlépe a váš rodinný život to nijak zvlášť nenarušilo.
 
6 years ago
Dobrý večer pane doktore, dědečkova maminka zemřela v 76 letech na celkové vyčerpání organizmu, v dospělosti prodělala TBC a byla ji odebrána část plic. tatínek zemřel také v 76 letech na onemocnění prostaty. Dědeček odešel do starobního důchodu v 65 letech. Pracoval ve strojírenství v automobilovém průmyslu, součástí jeho práce bylo také svařování. Nikdy neměl žádný závažný pracovní úraz, jen nějaké odřeniny. Léky dlouhodobě neužíval žádné ani nyní, úplně ukázkový TK většinou 110/60. Loni v květnu byl dědeček na operaci tříselné kýly, kterou dobře zvládl, byl propuštěn za čtyři dny, bez potíží. Přeji Vám krásný večer. Jarka
 
6 years ago
Dr. Staněk
Milá Jarko, určitě tam nějaká vrozená dispozice bude. Nemusí to být ale hlavní příčina, která se na vzniku onemocnění podílí. V kolika letech zemřeli jeho rodiče? Víte něco o jejich zdravotním stavu? Jaké měl dědeček povolání? Měl nějaký závažný úraz? Užíval a užívá dlouhodobě nějaké léky?
 
6 years ago
Dobrý den pane doktore, moc děkuji Vaši odpověď. Ještě bych se chtěla zeptat z čeho tato nemoc vzniká, mohla by hrát roli třeba genetika, nebo životní prostředí ? Bydlíme v RD kde je sklepě v jedné místnosti spodní voda, právě nad touto místností dědeček spí. Vedle nás stojí RD cca 8 m postavený z radonových tvárnic z Rynholce, nechali jsme si udělat testy na výskyt radonu v našem RD výzkumným ústavem (umístění testerů na jeden rok v místnostech), radon byl prokázán, ale vešly jsme se do jejich normy. (ale v široké rodině se nic takového neobjevilo Dědeček žije zdravě, nepije alkohol, někdy si dá jedno pivo, trošku kouří, tak tři cigarety denně. Děkuji předem za zodpovězení ještě těchto mých otázek. S pozdravem Jarka
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, bohužel nic dobrého. Je mi to velmi líto. Tento stav je velmi rizikový a velké zdravotních komplikace musí přijít. Mohou skončit brzkou smrtí, ztrátou hybnosti, paměti, vzniká stav demence a základní schopnosti se o sebe postarat v základních věcech. Konec života bývá často smutný a nedůstojný a není snadné se všemi těžkostmi v rámci rodiny vypořádat. Zátěž pro rodinu může být značná a nemusí trvat krátkou dobu.
 
6 years ago
Dobrý den pane doktore, buďte tak laskav, co si mám představit pod diagnozou status lacunaris bazálních ganglií oboustranně. Jedná se o muže ve věku 75 let (dědeček) Jak bude probíhat léčení a jaká je prognóza do budoucna a případné následky, od lékaře jsme se toho moc nedověděli. Děkuji za odpověď.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru