V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Slim Rice

6 years ago
Dr. Staněk
Všechny redukční diety jsou doprovázeny tvorbou ketolátek tedy "ketony". Mezi ty v těle patří aceton a kyselina acetooctová. Bohužel tohoto faktu je v reklamě zneužíváno a zbytečně to mate lidi. Ketonová dieta je každá redukční dieta. Je to tedy jen o míře přísnosti redukčního režimu, případné míře rizika zdravotním komplikací a o míře tvorby ketolátek. Zde je dobré posuzovat každého jednotlivce individuálně. Rizika přísných režimů jsou u zdravých osob z krátkodobého hlediska malá, pokud je znám zdravotní stav. Jsou výrazně menší než stav při nadváze či obezitě. Například u cukrovky II. typu je naprosto nezbytné, aby byl aktuální zdravotní stav pečlivě kontrolován a byla tomu přizpůsobena medikace. Z dlouhodobého pohledu může být problém, protože diety často prodávají laici a neuvědomují si rizika, které mohou plynout z deficitu některých z výživných látek, bez kterých se tělo neobejde. Příjem bílkovin by také neměl překračovat množství 125g za den. Nadměrný příjem má pak svá specifická zdravotní rizika.
 
6 years ago
Dekuji za upřesnění, hodnoty si tak nastavím. Jeste bych mela dotaz, zda je tento dietni plan tzv. ketonova dieta?
 
6 years ago
Dr. Staněk
Výživovou hodnotu jídelníčku vždy musíte posuzovat jako celek v rámci celého dne. To znamená, že pokud se chcete přibližovat tomuto plánu, volte tyto hodnoty: T:15g S:50g, V:15g, B:50-60g. S pomocí běžných potravin ale nedosáhnete tak dobré využitelnosti a biologické hodnoty. Při dlouhodobějším dodržování doporučuji přidat např.. DietLine VitAmin, Paralékárna Rybí olej a Paralékárna Kalium Plus. Dbejte na to, aby tělesné aktivity odpovídaly nízkoenergetickému jídelníčku.
 
6 years ago
Moc dekuji za rychlou odpověď. Měla jsem na mysli Kalorické tabulky. Vyzkousim i potravina.cz. Je mi jasne, ze je třeba sledovat hodnoty bílkovin a sacharidů, nejen kalorie. Rada bych napr. na oběd nakombinovala 220g porku, balení Slimpasty a 4 bilky. Vyšlo mi to na 190 kcal, 23g bílkovin, 17g sacharidů, 1,4g tuku. Muže to tak byt pro zachování principu prisneho planu? Je problem ze chybí tuky? Dekuji.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Lucie. Je to samozřejmě možné. Výsledek to ovlivní, ale nemusí to být vůbec na škodu, budete-li důsledná v dodržování jídelníčku, který si naplánujete. Jen nevím, co myslíte kalorickou kalkulačkou. Na prvním místě je správný poměr tuku, sacharidů a bílkovin v nízkoenergetickém jídelníčku. Energetická hodnota je na místě druhém. Pozor také na správné výpočty. Ne všechny weby mají správně základní údaje. Zaměňují hodnotu podílu výživných látek na celkové energetické hodnotě s podílem váhového množství, což je ze zdravotního hlediska zásadní problém, protože tuky obsahují více než dvojnásobek energie oproti sacharidům a bílkovinám.. Doporučuji si počítat výživovou hodnotu jídelníčku podle www.potravina.cz.
 
6 years ago
Dobry den pane doktore, začala jsem držet 15 denní přísný plan. Již jsem jej před lety držela a vahovy úbytek byl skvělých 6 kg. Časem jsem zase přibrala. Nyní vážím 75 kg na 173 cm, chci tento přísný plan vydržet do zhubnutí 8-10 kg. Zatím po pěti dnech mam dole dve kila, jsem spokojena, ale je to náročné:) Snidam tyčinku, obědvam a večeřim polévku. Rada bych obed či večeři nahradila kombinaci Slim pasty, zelené zeleniny a nízkotučné bílkoviny (kuřecí prsa, treska, skyr, vejce/bilky). Jidlo bych poskladala pomoci kaloricke kalkulačky tak, aby hodnotami kopírovalo předepsaný produkt. Je to mozné aniž by to negativně ovlivnilo výsledek? Dekuji Lucie
 
6 years ago
Dr. Staněk
Ano, Barboro. Jsou skvělé. Nudle se výborně hodí do vlákninové polévky DietLine. Slim Rice se mi zdá nejlepší s čokoládovým pudinkem. Jinak mohou samozřejmě sloužit jako běžná příloha bez energie navíc.
 
6 years ago
Barbora L.
Dobrý den pane doktore, a je prosím možné používat i přípravky PARApasta? Děkuji.
 
6 years ago
Pane doktore mnohokrát děkuji za rychlou a vyčerpávající odpověď. Přeji hezky víkend!
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, ano, v DP 7 jsou výrobky Guareta vzájemně zaměnitelné. Horkou čokoládu DietLine Protein 20, je možné zaměnit za ostatní proteinové výrobky DietLine Protein 20. Výrobky Slim Pasta je možné do režimu použit. Čaj ze zázvoru ochucený citronem nedoporučuji používat. Ovlivní to negativně dosažený výsledek. Nejvhodnější je čaj pravý, zředěný. Může být ochucen sladidlem ( aspartam, acesulfam K, sukralóza, stevia).Věřím, že si poradíte. Přeji pevnou vůli.
 
6 years ago
Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat, zda je možné při Dietním plánu na 7 dnů konzumovat konjakove přílohy - Slim Rice apod z Paralekarny. Zároveň bych se vás chtěla zeptat zda je možné pít čaj připraveny z čerstvého zázvoru a ochuceny citronem? A poslední dotaz (pro ujištění) výrobky Guareta jsou skutečně vzájemně zaměnitelné jak je uvedeno v pokynech? I slané a sladké? Tzn. je třeba možné nahradit pudink nebo tyčinku polévkou? Děkuji za Vaše odpovědi a přeji hezký den.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru