V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Náhrada mléka

7 years ago
Dr. Staněk
Dospělý savec určitě potřebuje jiné výživové složení jídelníčku než mládě. To je dostatečně prokázáno. Každý živý organismus je vybaven obrovskou schopností adaptace a dokáže se postupně přízpůsobit měnícím se životním podmínkám. Takto se přizpúsobil i možnosti konzumovat mléko a vytvořil si laktázu, která dokáže štěpit mléčný cukr-laktózu. Nekonzumovat mléko a mléčné výrobky, pokud nám nedělají zdravotní obtíže ( nesnášenlivost některé z mléčných bílkovin, nedostatek enzymu laktázy) nepovažuji za rozumné.
 
7 years ago
Děkuji za odpověď, pane doktore. Máte pravdu, mléko špatně snáším zejména ráno. Chtěla jsem ho ze stravy úplně vyloučit v domnění, že dospělý savec mléko nepotřebuje. Je ale jasné, že DP s mlékem počítá a pudinky jsou jinak velmi chutné. Zdravím a přeji hezké odpoledne, M. K.
 
7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den paní Kadlecová. Mléko je z výživového hlediska jedinečné a má vysokou výživovou hodnotu. Příprava pudinků Guareta a koktejlů DietLine s mlékem má proto svoje opodstatnění. Pudinky jsou proto i technologicky upraveny způsobem, který zaručuje při přípravě s mlékem optimální texturu a chuť. Mléčný tuk reaguje se slizničním sekretem přirozeně tak, že zvyšuje jeho viskozitu. U některých lidí více, u některých méně. Určitou roli hrají i mléčné bílkoviny. Záleží také na tom, jak je sliznice citlivá i na jiné podněty ( alergické reakce, nižší vlhkost vzduchu, prašné prostředí, aktuální zdravotní stav, ale také stav hydratace organismu). U nízkotučného mléka je tento efekt méně vystupňován. Mléko bych se proto nevzdával, není-li to opravdu nutné a vypozoroval si za jakých podmínek se tento efekt nedostavuje. Může to být problém třeba jen ráno, kdy je sliznice málo hydratovaná. Dýcháme-li v noci převážně ústy, platí to dvojnásob.
 
7 years ago
Dobrý den, pane doktore, již po několikáté jsem si koupila DP vlákninový a jsem moc spokojená. V poslední době jsem zjistila, že mi nedělá dobře mléko. Vždy mám zahleněný krk a chraptím. Nemáte, prosím, radu s čím rozmíchávat některé pokrmy, kde se mléko používá (vanilkový puding apod.)? S vodou to není poživatelné:-) Předem moc děkuji za odpověď a zdravím, Marcela Kadlecová
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru