V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Měření bazálního metabolismu: nepřímou kalorimetrie

6 years ago
Dr. Staněk
Ne ne. Toto měření má již velkou přesnost. Jiné metody mají orientační výpovědní hodnotu ( což pro běžné stravování většinou stačí) nebo žádnou.
 
6 years ago
Dobrý den, dokáže nepřímé kalorimetrie změřit hodnotu zpomaleného bazálního metabolismu po mentální anorexii nebo jen vychází z průměrných hodnot jako každý jiný měřič BMR? Děkuji za odpověď.
 
8 years ago
Dr. Staněk
To určitě nebude. Proč si prosím myslíte, že máte zpomalený metabolismus? Je to velmi, velmi nepravděpodobné, pokud netrpíte, nebo jste netrpěl mentální anorexií. Měřením zjistíte aktuální hodnotu klidového energetického výdeje(bazálního metabolismu). Hodnota je určitým vodítkem, co si můžete v jídelníčku dovolit a co již ne, pokud si chcete udržovat stále stejnou váhu, nebo ji chcete snížit.
 
8 years ago
Dobrý den, Rozumim tomu spravne,ze merenim zjistim hodnotu meho zpomaleneho metabolismu? V tom pripade kdybyvh od ted zacal jist jak byvh mel tak napriklad za rok bude hodnota daleko vyssi?
 
8 years ago
Dr. Staněk
Ano. Jinak to není možné. Na druhé straně je to jediné co má pro vás smysl, abyste případně svůj jídelníček vylepšil jak do příjmu energie, tak do jeho výživového složení.
 
8 years ago
Dobrý den, rád bych se zeptal něco ohledně nepřímé kalorometrie. Nedávno jsem zjistil podle výpočtu na BM, že jsem několik let jedl daleko mín (třeba i o 3000kJ) kalorii než můj BM. Zjistí se nepřímou kalorimetrii můj správný a ideální BM nebo ten který jsem si způsobil sám tím jak jsem jedl? Nedává mi to rozum, že tělo pracuje tak jak kdyby mělo BM třeba 10 000 kJ a já do těla dostal jen např 7000kJ. Měření jen ukáže hodnotu aktuálního BM? Předem děkuji za odpověd. Karel Novak
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru