V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Hodnoty v krvi

7 years ago
Luštěniy tedy ponechám v malém množství. Maso nejím často, jen krůtí, ryby, kuřecí, občas šunku. Kalium Plus koupím. Děkuji moc za rady. Snad to dokážu....
 
7 years ago
Dr. Staněk
Luštěniny určitě v jídelníčku ponechte. Potřebujete zdroj rostlinných bílkovin. Volte jen menší množství. Purinové látky z rostlinné stravy nejsou pro tělo dobře dostupné, pokud se nejí v extrémním množství. Spíše mějte pod kontrolou příjem bílkovin (50-60g za den). Při redukční dietě jej můžete přechodně zvýšit. Snažte se tedy o střídmou konzumaci masa. Paralékárna Kalium Plus můžete použít. Užívejte 2x2 tobolky za den.
 
7 years ago
S nutností snížení váhy souhlasím. Na dnu jsem vyloučila jídla s vysokými puriny (vnitřnosti, maso, luštěniny atd.), vyhýbám se tukům, koření atd. V podstatě se snažím o redukční dietu, ale nejsem důsledná, přiznávám a "hřeším" s pečivem, přílohami atd. Na arytmii neužívám ted žádné léky, protože mně nepomáhají (brala jsem rytmonorm, pak ještě jiné). Byla jsem 2x na RFA ale bez výrazného efektu. Bohužel. Draslík: můžu koupit u vás kalium? Kontrolní odběry budou za měsíc, pak bych se s dovolením ozvala. Děkuji Vám za rady a odpovědi.
 
7 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, existuje jediná možnost jak stav zlepšit. Snižit váhu na normální úroveń a udržovat si ji. Docela by mě zajímalo jakou dietu na snížení cholesterolu a dny máte. Je vidět , že nepřináší žádný pozitivní výsledek. Vidím, že neužíváte žádný lék na arytmii. O co se přesně jedná? Hodnota draslíku není nic mimořádného. Lékař by vám měl předepsat Kalium chloratum nebo Kalnormin.. Možná by vše spravila 1/2 tablety denně. Kyselina močová, není také nijak zvlášť vysoká a půjde srovnat dietou asi také. Purinol nemusí být potřeba. U cholesterolu uvidíme. Doporučuji absolvovat Dietní plán na 12 dní. Potom bych doporučoval udělat kontrolní odběr, abychom viděli, do jaké míry je možné počítat i s porovnáním cholesterolu. Někdy je bohužel nezbytné užívat léky na snížení cholesterolu. Ve většině případů pomůže normalizace váhy. .
 
7 years ago
Dobrý den pane doktore, přibrala jsem, váha alarmující, stejně tak podle doktora alamující hodnoty v krvi: dlouhodobě (2 roky) kys. močovou v krvi (teď hodnota 413), zvyšující se cholesterol (teď 6,56), jaterní testy ALT 1,44. K tomu draslík 3,71. Beru tyto léky: Prestarium neo combi, PURINOL a na psoriázu a psor. artr. biologickou léčbu ENBREL. Mám mj. i arytmii. Lékař mě posílá k internistovi. Ale píšu Vám, protože vždy dobře poradíte. Jak upravit hodnoty? Jím dietně, v podstatě kombinace diety na dnu a snížení cholesteru, častou výrobky guaretu, každý den vlákninu guaretu. Nekouřím, nepiju. Stresům se vyhýbám. Děkuji předem za Váš čas a odpověď.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru