V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Volba dietního plánu

10 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, díky za zaslání dotazníku č.63. Jídelníčkem této výživové hodnoty je možné pokračovat, jestliže tělesné aktivity odpovídají našim doporučením. Po týdnu bych přidal multivitamin-multiminerál a Paralékárna Rybí olej. Je možné přidat i Paralékárna Leucin Plus, protože váha nepůjde dolů snadno. Dostatečně odpočívejte. Jaké cílové váhy chcete dosáhnout?
 
10 years ago
Přiložen dotazník #63
 
10 years ago
Dr. Staněk
Děkuji za zaslání dotazníku č.62. Doporučuji začít kompletní náhradou stravy Dietním plánem na 9 dní. Bude-li vám vyhovovat, zopakoval bych jej. Dále bych navázal DP10 a jídelníčkem obdobné výživové hodnoty bych pokračoval až do dosažení cílové váhy. Každodenně je třeba monitorovat hladinu krevního cukru (ráno a večer) a je nutné včas vysadit či upravit dávkování léků. Je tedy nutné být v kontaktu s lékařem. Je možné také navštěvovat naši ordinaci. Prosím o pečlivé pročtení Pokynů k Dietnímu plánu. Bude-li něco nejasného, určitě se ozvěte. Těším se, že budete úspěšná a že se zbavíte zbytečné medikace.
 
10 years ago
Přiložen dotazník #62
 
10 years ago
Dr. Staněk
Volil bych znovu DP12, Ivano. Myslím si, že by bylo dobré váhu snížit asi o 10kg aby se brzy nedostavily zdravotní komplikace. Výrobky Guareta (polévky, tyčinky, pudinky, krémy) jsou vzájemně zaměnitelné. Navzájem jsou zaměnitelné také koktejly, omeleta a horká čokoláda Dietline. Vyberte si tedy do DP12 to, co vám vyhovuje. Na webu je u DP12 rozpis produktů a tak není těžké se v tom orientovat. Požadované záměny pak napište do poznámky. Věřím, že budete úspěšně pokračovat i nadále a že dosáhnete váhy a proporcí, se kterými budete spokojena. Kdykoliv se ozvěte, bude-li něco nejasného, či budete-li mít jinou představu.
 
10 years ago
Dobrý den. Potřebovala bych poradit. Před zhruba půl rokem jsem od vás měla 12 denní dietní plán. Zhubla jsem 5 kg a po plánu jsem se snažila váhu udržovat, ale opět jsem váhu nabrala. Od září jsem začala chodit na konzultace do Nutra House. V této dietní poradně jsem shodila z 84kg na 78,5, takže mám 6,5kg dole, ale není na mě objemově nic vidět(mám dietu bez příloh). Když jsem měla plán od vás, tak těch 5 kg znát trochu bylo. Proto bych chtěla poradit jaký dietní plán by byl pro mě nejvhodnější,abych byla objemově hubenější.Nejde mi tolik o váhu jako o objem. Akorát v tom 12-denním plánu mi nevyhovovaly polévky.Zhruba po týdnu jsem je nemohla už vůbec pozřít. Teď vážím 78,5kg, výška 161, věk 44. Když jsem začala chodit do nutrahouse mé BMI bylo 32,4 a tuk v těle 41,5%. Děkuji za pomoc. Ivana
 
10 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, dosáhla jste výborného úspěchu a nemusíte být smutná, že se váha na chvíli zastavila. Kolísání váhy je přirozené a nemusí znamenat, že jídelníček je sestaven nesprávně. Je dobré se vážit 1x týdně za stále stejných podmínek. Takové vážení má již výpovědní hodnotu a podle výsledku je pak případně možné upravit jídelníček v následujícím týdnu. Doporučuji nyní sestavit jídelníček z nízkotučných nebo polotučných mléčných výrobků, do kterých není přidáván cukr, libového masa a zeleniny. 1-2 pokrmy za den doporučuji nahradit pokrmem Dietline a Guareta.Snažte se celodenní jídelníček sestavit podle výživové hodnoty Dietního plánu na 10 dní. Sportujete-li, je třeba trochu zvolnit. Držte se doporučených pohybových aktivit uvedených na výrobcích redukční diety Guareta. Dostatečně odpočívejte a nepodceňujte příjem vody, i když není již teplo. Budu rád, když se po dalším týdenním vážení ozvete, jaký je výsledek. Těším se na případné dotazy.
 
10 years ago
Dobrý den, ráda bych se poradila, jaký dietní plán je pro mě vhodný. Je mi 22 let, měřím 164 a vážím 61kg, zhubla jsem už 8kg dietou na normální stravě, po 3 hodinách malé porce jídla, klasika, ale váha se mi zastavila a dokonce jsem ztloustla 1-2kg a snažím si to udržet co to jde, ale je to boj. Vím, že váha je relativně ok na moji výšku, ale důležité je, jak vypadám a nejsem spokojená. Ráda bych začala zase hubnout a dostala se na váhu 55kg a nevím si rady co dál, nemůžu přeci jíst úplně minimálně, do budoucna se bojím jojo efektu. Byl by pro mě vhodný některý z Vašich dietních plánů? A jaký? Ráda bych začala zase hubnout. Děkuji za odpověď :)
 
11 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, myslím si, že na počátku je nejjednodušší volit úplnou náhradu stravy Tímto způsobem nejsnáze překonáte potřebu večerní konzumace jídla. Zjistíte také, že se čas dá poměrně snadno vyplnit i jiným způsobem. Po zhubnutí však bude třeba stravovací návyky změnit, aby jste si dokázala váhu udržet. Guareta vám v tom můžete určitě pomoci. Začněte tedy Dietním plánem na 12 dní, navažte DP10 s jedním běžným pokrmem a potom pokračujte jídelníčkem obdobné výživové hodnoty až do dosažení cílové váhy minus 2kg. Prosím o pročtení Pokynů k DP a Pokynů pro stabilizaci váhy. Bude-li něco nejasného, určitě se předem ozvěte. Věřím, že budete úspěšná.
 
11 years ago
Dobrý den pane doktore, ráda bych se dostala na 56 kg - nyní 71 kg. Největší problém mám s jídlem večer(celý den se držím a večer se nacpu). Již několikrát jsem se snažila to změnit, ale nic dlouhodobě nezabírá. Jaký dietní plán by jste mi doporučil? Děkuji.
 
11 years ago
Přiložen dotazník #60
 
11 years ago
Dr. Staněk
Milá Lenko, většinou je snažší začít úplnou náhradou stravy . Doporučil bych DP na 12 dní. Pročtěte si prosím Pokyny uvedené na webu u tohoto Plánu , případně i Pokyny pro stabilizaci váhy a informace o vlákninách na blogu. Bude-li něco nejasného určitě se prosím předem ozvěte. Snažte se začít s Plánemh tehdy , kdy se co nejlépe citíte a jste v dobré psychické pohodě. Jaká antidepresiva užíváte? Předepisuje vám je psychiatr nebo praktický lékař?
 
11 years ago
dobrý dedn pane doktore,ráda bych zhubla 15kg,vážím 75kg a měřím 160cm,též beru antidepresiva,jen nevím jaký zvolit dietní plán,můžete mi poradit?děkuji Lenka
 
11 years ago
Dr. Staněk
Milá Ivano, polévky doporučuji zaměnit dle Pokynů str.8/Upozornění za pokrmy, které vám chutnají, či alespoň lépe vyhovují. Snažte se prosím dotáhnout dietní režim do konce. Byla by to škoda.
 
11 years ago
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co mám dělat, když mi zbývají ještě 3 dny do konce a polévky nemůžu už pozřít. Dělá se mi po nich špatně od žaludku. Děkuji Ivana
 
11 years ago
Dr. Staněk
Milá Ivano, doporučuji zahájit hubnutí Dietním plánem na 12 dní , který je úplnou náhradou stravy. Na něj se pak zpravidla navazuje DP10 nebo 14, kde je již zařazen jeden běžný pokrm. Prosím o pečlivé pročtení Pokynů, včetně Pokynů ke stabilizaci váhy. Doporučuji si také přečíst na blogu článek o vlákninách. Vše je na tomto webu. Bude-li něco nejasného, určitě se předem ještě ozvěte. Těším se, že budete úspěšná a že se vám naše výrobky také osvědčí.
 
11 years ago
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu s dietním plánkem. Dozvěděla jsem se o vás od kamarádky, které to pomohlo a krásně zhubla. Chtěla bych také docílit lepšího výsledku a zhubnout alespoň 10kg. Silná jsem zůstala po porodu a od té doby, to nemohu dát dolů. Zkoušela jsem různé diety, ale akorát jsem si tím zničila metabolismus. Navštívila jsem poradnu pro zdravý životní styl a tam mi paní řekla, že jsem podvyživená, že jím málo bílkovin. Z hubnutím bych chtěla začít co nejdříve, protože si už nevím rady. Proto se na Vás obracím, aby ste mi poradil který jídelníče by mi vyhovoval. Vážím 85kg, v pase mám 115cm, měřím 165cm a věk 43let. Předem děkuji za radu. Ivana
 
11 years ago
Dobrý den pane doktore :) potřebovala bych se zeptat jaký dietní program zvolit.Mám v plánu zhubnout 8-10kg do konce července.Děkuji :)
 
11 years ago
Dr. Staněk
Udělala jste dobře Miluško a určitě nebude litovat. Dozvíte se navíc mnoho praktických věcí, které vám pomohou váhu po zhubnutí udržet. Těším se, že se někdy uvidíme.
 
11 years ago
Dobrý den pane doktore,tak už jsem se u paní doktorky objednala a moc se těším na první konzultaci.Moc děkuji .Miluška
 
11 years ago
Dr. Staněk
Milá Miluško, učitě bude pro vás hubnutí mnohem snažší, budete-li navštěvovat naší ordinací. Jeden či dva měsíce se dají zvládnout bez pomoci, ale u vás to může být běh na delší trať a pravidelné kontroly a konzultace se budou opravdu hodit. Na tel.: 2 24 23 81 02 vám sestřička sdělí vše potřebné. V ordinaci budeme mít od 2.5-12.5. dovolenou. Je možné ale začít zatím sama DP na 12 dní. Pročtěte si prosím případně Pokyny na webu. Bude-li něco nejasného ozvěte se. Jestli užíváte nějaké léky ( vysoký tlak, cukrovka, antidepresiva...), napište mi to také předem. Těším se, že budete úspěšná jako vaše kamarádka a že se za pár měsíců budete citit mnohem lépe.
 
11 years ago
Dobrý den pane doktore, doslechla jsem se o vás do mé kamaradky ktera vás navštěvuje uz skoro rok a má neuveritelnych 40kg dole je to užasne a proto vás prosím o radu čím začít a co všechno brát. Chtěla bych co nejdříve shodit 40 kg. Vím že je to hodně a vím že je to dlouhá cesta, sama jsem už zkoušela asi všechny možné diety a přípravky. Teď se obracím na vás. Měřím 165cm a vážím 110 kg. Je mi 29 let.A chtěla bych vas poprosit jak začít,jestli si má objednat nějaky dietní plán a nebo naštívit vaší ordinaci.Předem děkuji moc za odpověd.Miluška
 
11 years ago
Jani pošlete mi inspiraci dík Irena.
 
11 years ago
Dobrý den, Blanko,já tohle cvičení znám- tepovku mám kolem 130( cvičím level 1), ale jsem dost zvyklá se pravidelně hýbat. Než jsem začala, konzultovala jsem to s kamarádkou- fyzioterapeutkou VŠ s 20 letou praxí a podle ní je to cvičení vyvážené a zaměřené na zpevnění celého těla. Tím, jak tam jsou vložené ty aerobní části, tak se snaží udržovat tepovku na hodnotách, které pomáhají při hubnutí. Jestli ji máte vyšší, zkusila bych v těchhle fázích místo poskakování, běhu nebo boxování prostě jít na místě.Já teď jsem cca v půlce DP12, tak na radu pana doktora trochu sportování omezuji, ale až navážu DP 10, tak se k tomuto cvičení určitě vrátím- mám obavu, aby mi při relativně rychlém hubnutí nezůstala vytažená kůže. Jinak pytlíky jsou opravdu chutné a váha jde dolů, zjišťuju, že i já to asi těch 12 dní k nastartování v pohodě vydržím, a pak už se zařazují normální zdravé potraviny-pěkně postupně, takže se to člověk, který nebyl zvyklý, krásně přitom naučí:-) Ale je to jak s každou dietou- kdo by se vrátil k původním zlozvykům a jedl stejně, jako předtím, zase přibere- když už tak přibral předtím.Podle mě je to v Pokynech moc pěkně vysvětlené..Co se ceny týká, tak třeba krabička cigaret jsou dvě zdejší jídla, pytlík brambůrek stojí cca stejně, jako jedno dietní jídlo tady- a zdravé potraviny, jako kuřecí prsa, ryby, zelenina( čerstvé) jsou také cenově srovnatelné. Prostě jíst zdravě je obecně dost drahé, ale zas budem krásnější, tak co bychom pro sebe neudělaly .. ;-) Mějte se moc fajn, a držím pěsti, ať se hubnutí povede! Dana
 
11 years ago
Dr. Staněk
Cvičení Blanko samo o sobě pomoci nemůže. Je třeba zároveň dostatečně upravit jídelníček. Nemyslím si, že naše dieta je drahá. Jeden pokrm stojí okolo 40Kč. Doporučuji zahájit hubnutí třeba jen polovinou DP12, který by zahrnoval 3 pokrmy Guareta a 1 pokrm Dietline za den po dobu 6 dní. Úplná náhrada jídla vám zajistí váhový úbytek a vy si během prvního týdne můžete připravit jídelníček na týden následující. Zkuste si prosím nastudovat Pokyny k DP12 a Pokyny pro stabilizaci váhy. Ve druhých Pokynech můžete najít informace, které vám pomohou vytvořit správný jídelníček. Kdykoliv se ozvěte pokud bude něco nejasného.
 
11 years ago
Dobrý den Radko, děkuji za radu :). Musím nějak zhubnout, ale prostě si nevím rady a tady ty diety jsou pro mě strašně drahé. Nemám si na ně jak našetřit. Zkouším cvičit lehčeji a déle, tak uvidíme, kdy se dostaví výsledky. Blanka
 
11 years ago
Dr. Staněk
Každodenní lidské chování se musí řidit selským rozumem. Různé dílčí vědecké poznatky, pokud se nepoužijí tak jak se použít mají, jsou jen na škodu. Dostatek spánku je určitě pro naše tělo a zdraví zásadní. Kofein dokáže jen odddálit a prohloubit únavu.Konzumace kofeinových přípravků a kávy by neměla narušovat spánek a jejich rizika jsou ve společnosti podceňována.
 
11 years ago
Plně s vámi souhlasím pane doktore,mám s tím vlastní zkušenost-když si "dám do těla" a jedu takhle intenzivně tak tělo vyžaduje ty sachry jako divý-a když mu je " nedoplním" tak pak nastupuje únava která zase je doháněná spoustou kofeinu abych to dala přes mnohdy složitý pracovní týden kdy je potřeba taky "psychicky" pracovat :( Takže velmi lehká aerobka a asi dostatek spánku,že?
 
11 years ago
Dr. Staněk
Takové cvičení k nízkoenergetické dietě vhodné není a nedává žádný smysl. Hubnutí nijak nepomůže a může zbytečně dietní režim zkomplikovat. Při nízkoenergetické dietě by tělesný pohyb neměl významně zvyšovat nároky organismu na příjem sacharidů potravou. Lidé totiž reagují na tělesnou zátěž rozdílně a adekvátní příjem jednoduchých sacharidů navíc je dost těžké odhadnout. Energetický výdej spojený s pohybem pak závísí na mnoha faktorech. Tělesnou zátěž je třeba zvyšovat velmi pozvolna.
 
11 years ago
http://www.youtube.com/watch?v=ve-WiQKi_W8 Dobrý večer,poslala jsem odkaz na typ tohoto cvičení - zpočátku dobrý,ale při 24.minutě se začíná "přitvrzovat" - já tedy u té 24.minuty a víc mám tepy i přes 150/min...Kolik by mělo být to "rozmezí" ? Myslím si,že u té "naší nízkosacharidovky" dietky tak 120-130/min,víc ne...Mějte se,hezký večer !
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru