V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Jaký další DP?

13 years ago
drstanek
Dobrý den, děkuji za zprávu. Je výborné, že si dokážete váhu držet a pokud jde i trochu dolů ... ! Jestliže budete chtít jít s váhou dolů rychleji, jídelníček se musí upravit. Žádný větší problém v tom však být nemůže. I při dlouhodobém nízkoenergetickém příjmu po dobu několika měsíců který odpovídá DP na 15 dní- přísnému nedochází podle našich měření ke snížení klidového energetického výdeje. U přísného jídelníčku je mimořádně důležité v jakém množství, poměru a v jaké k v a l i t ě výživné látky dodáme. Když tedy dodržujeme určité základní zásady a respektujeme zdravotní stav, není při disciplinovanosti pacienta problém váhu snížit prakticky kdykoliv a u kohokoliv.
 
13 years ago
dytyny
Dobrý den,opět se po čase ozývám.S Vašimi výrobky nadále funguji, i s 1-2 běžnými jídly denně, občas sklenkou vína na oslavách..Razantní hubnutí tedy zatím neprobíhá,ale váhu držím,občas se mírně zhoupne dolů. Díky Vašim náhradám stravy je pro mě snažší stravování, když si pro sebe nestíhám nic připravit. Doufám jen,že po takovém způsobu fungování, nebude problém ještě hubnout. Hezký den.
 
13 years ago
drstanek
Dobrý den, jestli jde váha dolů je to výborné. Není nutné hubnout rychle a pokud to někdo dokáže pomaleji je to lepší postup. Nizkoenergetický jídelníček se dá držet dlouhou dobu ( je zajímavé, že obézní lidé nemají obavy s letitého přejídání a jeho důsledků), pokud je k tomu racionální důvod. Měl by však být dostatečně výživný a měly by mu být přizpůsobeny běžné činnosti viz. Pokyny. Výrobky Guareta jsou lehce stravitelné a i z tohoto důvodu mají pro tělo pozitivní význam, protože jej nazatěžují zbytečně a dodávají tělu výživné látky které nezbytně potřebuje. Držte se i nadále takto dobře. Každý váhový úbytek je skvělý a buďte trpělivá.
 
13 years ago
dytyny
Dobrý den p.doktore,stále funguji s pomocí vašich výrobků,i když moje stravovací morálka v letních dnech je horší.Úbytek mám od posledně spíš symbolický -1,3kg.Držím se Vaší rady a snažím se hlídat denní příjem,pokud mám i jiné jídlo,než vaše produkty.Je mi jasné,že si posouvám dosažení svého cíle,když striktně nedodržuji DP.Není pak na závadu,když se DP užívají dlouhodobě?Hezký den.
 
13 years ago
drstanek
Dobrý den, výbírejte nyní podle toho na jaký Plán se cítíte a ten se snažte dodržet. S DP na 12 dní máte větší naději na optimální váhový úbytek. Přeji pevnou vůli a těším se, že se zase brzy ozvete !
 
13 years ago
dytyny
Dobrý den p.dr.,ozývám se po neplánované odmlce.Díky odjezdu a prac.povin.jsem si nestihla nakoupit správné potraviny a nebyla ani možnost si je dle DP uvařit.Netušila jsem,jak se složité v nacpaných krámech sehnat zdravé potraviny..Takže jsem se snažila stravovat s výrobky z DP12(který jsem měla)a upravovala příjem dle situace,když jsem měla i jiné jídlo.Úbytek nemám žádný, ale naštěstí se váha drží na již dosažené úrovni. Od příštího týdne se ale pokusím vrátit k hubnutí.Mám teď po takové pauze navázat dle Vaší předešlé rady s DP10 nebo raději se srovnat s DP12?
 
13 years ago
dytyny
Děkuji za radu,ozvu se s dalším výsledkem.
 
13 years ago
drstanek
Dobrý den, byl bych pro DP na 10 dní s tím, že vynecháte brambory a chléb Dietline. Místo nich přidejte 200g listové nebo košťálové zeleniny nebo třeba ředkvičky. Je možné si připravit salát s octovou zalivkou. Věřím, že to takto zvládnete a po týdnu uvidíme jak dál. Přeji pevnou vůli i nadále.
 
13 years ago
dytyny
Právě jsem zjistila,že končím s DP12 o víkendu,takže otázka jak pokračovat dál je na místě, abych si obj.další program. Potřebuji zdolat ještě 10kg. Účinnější v mém případě asi byl DP12 než DP10, mám tedy zopakovat ten a snažit se překonat chutě? Mám obavy, když už nasadím normální stravu, zase zpomalím hubnutí. Nebo mám raději tyto plány prostřídat? Prosím o Vaši radu.
 
13 years ago
drstanek
To je opravdu normální a je asi čas si jídelníček zpestřit. Snažte popřemýšlet co do něj zařadit a když tak se ozvěte. Výsledek je skvělý a je vidět že jste pro to něco obětovala...Přeji hezký týden a držte se!
 
13 years ago
dytyny
Dobrý den pane doktore, tak po dalším týdnu je výsledek lepší -1,2kg. Jen se přiznám, že začínají chutě na něco jiného, než produkty z DP. Ale to je asi normální, že? Dělat svačinu do školy je velké sebezapření..
 
13 years ago
drstanek
Není to žádná tragedie. Tento týden to zase porovnáte. Bude to chtít ale přísnější jídelníček aby se hubnutí zase trochu nastartovalo. Víte si rady a to je to hlavní. Věřím, že se váha dolů zase brzy posune.
 
13 years ago
dytyny
Dobrý den pane doktore,ani se mi chce psát,není se čím chlubit..Po týdenním cestování jsem +0,2kg.Tentokrát si ale chyby jsem vědoma.Ačkoliv jsem odjížděla na dovolenou vybavena krabičkami,část jsem si jich přivezla zpět.S dětmi jsem nestíhala své stravování a co hůř,špatně dodržovala i pitný režim.Na závěr pak večeře hostitelů a nyní velké výčitky.Hodlám ale chyby napravit a prosím o radu,zda nyní znovu nasadit DP12 nebo DP15 přísný?Doplňky stravy k nim mám a užívám.
 
13 years ago
drstanek
Skvělé ! Tak to mám radost. Odměna za Vaše úsilí musela přijít.Věřím, že si povedete dobře i nadále a zase se prosím ozvěte.
 
13 years ago
dytyny
Dobrý den pane doktore, po týdnu užívání DP12 váha konečně zase poskočila dolů. Úbytek 1,7kg.Až mě to samotnou zaskočilo.Samozřejmě mile.DP programy přitom dodržuji v podstatě stále stejně.Čeká mě ale cestování, tak to snad bez větších prohřešků zvládnu..
 
13 years ago
drstanek
Užívejte ho společně jestli Vám to nedělá problém s polykáním více tobolek během dne. Těším se na zprávu po týdením vážení. Nezapomeňte na mě !
 
13 years ago
dytyny
Dobrý den pane doktore,dostala jsem od Vás v akci k DP12 i Koenzym Q10.Mám ho také k DP užívat, dle Vaší rady užívám vitamíny a Omegu 3, nebo si ho mám nechat po ukončení DP?
 
13 years ago
dytyny
Děkuji za důvěru,budu se snažit rozpis dodržovat i na cestách.Nejnáročnější budou asi společné večeře v restauracích..všem u stolu vysvětlit,že mám moc velkou chuť jen na vodu :o) Jak jsem ale dohledala ve Vašich pokynech, DP nepřipouští vyjímky. Mějte se hezky.
 
13 years ago
drstanek
Dobře. Určitě si poradíte a těším se, že se po návratu ozvete.
 
13 years ago
dytyny
Děkuji za odpověď.Na DP12 jsem s ohledem na cestu myslela.Přiznám se,že samotnou mě malý posun dolů překvapil,asi jsem podcenila význam poskládaného jídelníčku.Pitný režim se snažím dodržovat a minimálně 2litry vypít.S pitím mám trochu problém,ale nutím se.Kávu si udělám sotva 1x za týden.Vitamíny i Omegu již měsíc užívám,teď budu další přiobjednávat.
 
13 years ago
drstanek
Dobrý den, díky za zprávu. Váhový úbytek je malý a někde se tedy stala dietní chyba. Nepřehazujte prosím v plánu jednotlivé dny. Je možné přehodit pouze pokrmy v rámci celého dne. Doporučuji pokračovat v DP na 10 dní pokud Vám vyhovuje. Jestli by jste zvládla DP na 12 dní, byl by pro Vás vhodnější aby jsme na chyby přišli. Přidejte prosím Dietline VitAmin a Paralékárna Rybí olej. Nenechte se odradit menším váhovým úbytkem. Uvidíte, že váha dolů zase poposkočí. Jen buďte opatrná na improvizaci. Napište mi prosím ještě jak vypadal v minulém týdnu Váš pitný režim. Třeba se stala nějaká chyba v něm.
 
13 years ago
dytyny
Dobrý den,hlásím se po ukončení DP10,za poslední týden je ale úbytek jen 0,2kg. Nejsem si vědoma žádného významného porušení,snad jen, že dny v jídelníčku přehazuji podle možnosti přípravy.Jelikož bych ráda "sundala"ještě 16kg,prosím o radu,jakým DP navázat dál?Plánujeme navíc v blízkých dnech cestování,takže mi Vaše "suchá"strava přijde vhod.
 
13 years ago
drstanek
Kdo počítá kalorie podle různých tabulek, ten pracuje s poměrně nepřesnými čísly a tak samotné počítání zbytečně komplikuje život a zase tak velký smysl nedává. Je třeba se rámcově orientovat ve výživové hodnotě potravin a naučit se porce odhadovat. Pomocí Guarety a Dietline se dá jídelníček vychytat. Dá se také vychytat způsob jak dietní chyby kompenzovat a tak se vyvarovat výčitek, které nás často zbytečně po mlsání či hodování trápí. Určitá disciplinovanost je ale nezbytná.
 
13 years ago
dytyny
Děkuji za určité vodítko.Nechci do budoucna být otrokem tabulek a věčného počítání. Nyní mám objednaný další 10DP. Hezký den.
 
13 years ago
drstanek
Jídelníček je třeba sestavit postupně podle svého. Každý má jiné preference a je nutné to částečně respektovat. Energetická hodnota také není to jediné co bychom měli sledovat. Nevypovídá nic o skutečně využitelnosti potraviny či pokrmu a je navíc často nepřesná sama o sobě, protože přírodní produkty nemají stále stejné zastoupení výživných látek. Je dobré začít nízkotučnými mléčnými výrobky, libovým masem a zeleninou. Výživová hodnota pokrmu by měla být podobná jako v DP na 10 či 14 dní. Po zhubnutí zvedáme energetický příjem postupně a přidáváme zpravidla nejdříve malé porce ovoce s menším obsahem sacharidů ( např.citrusové plody). Později můžeme přidat tučnější formy mléčných výrobků ve vhodném množství a občas i přílohy a vhodné cereální výrobky. Pravidelné týdenní vážení nám umožnuje rozhodnout jak se zachovat v týdnu následujícím. Zda někde ubereme či zda můžeme trochu přidat na příjmu sacharidů a tuků. Snažíme se s nimi šetřit tam, kde nám to nijak zvlášť nevadí ( například vybíráme jogurty s co nejnižším obsahem přidaného cukru nebo volíme sýr který má 30% a ne 50 % tuku - vše je ale samozřejmě i o velikosti porcí), abychom si mohli dopřát i nějaký ten pamlsek, který máme rádi.
 
13 years ago
dytyny
Děkuji za radu.Jelikož si sama zatím neumím takový jídelníček sestavit,budu pokračovat s DP,jak doporučujete.Můžete doporučit,kde najít příklady jídelníčku s hodnotami,abych se mohla trochu zorientovat a pokusit se svůj jídelníček sestavit?Zatím znám jen jídla, která máte zařazená ve svých DP.
 
13 years ago
drstanek
Děkuji za upřesnění. Navázal bych opět DP na 10 dní nebo jídelníčkem obdobné výživové hodnoty.
 
13 years ago
dytyny
Děkuji.Ráda bych se časem dopracovala k 50-52kg.Nyní jsem na 67,3kg.Zatím se držím rozpisů,DP dodržuji,maximálně ochutnám jídlo kvůli dochucení..
 
13 years ago
drstanek
Dobrý den, tak to je velmi dobrý výsledek ! Linessu můžete třeba nahradit bílým Zottem nebo Ovofity či Svačinkami Milko . Kolik kg máte ještě před sebou ?
 
13 years ago
dytyny
Dobrý den,po týdnu a po přechodu na 10DP mám úbytek 1kg.Potraviny jsem si posháněla,jen ve 3Lidlech se mi nepodařilo koupit bílý jogurt Linessa.Jakým jiným ho můžu nahradit,neznám složení Linessy? Zároveň prosím o radu,jak pokračovat po 10DP.Budu končit o víkendu,takže bych si ještě dnes objednala zboží,aby do pátka došlo. Děkuji.
 
Stránka 1 z 2

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru