V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Váha

13 years ago
drstanek
Hanko, udělala jste mi vaším výsledkem velkou radost ! Vidím, že si dokážete poradit, a proto věřím, že si budete váhu dlouhodobě udržovat.
 
13 years ago
hana.damenova
Dobrý den,tak pane doktore váha mi jde ještě dolu a již mám 57,5kg:) Prošla jsem i zatěžkávací zkouškou na dovolené ,týden bez guarety a zvládla jsem to nepřibrat nic i když jsem si každý večer dopřála víno a pistácie.Chci Vám poděkovat,že máte takhle skvělé produkty. Tyčinky jsou úžasné a zaplní mi chuť na sladké u kávy. Kamarádky okolo mne si už ttaké guaretu objednaly:) Přeji pěkný den a děkuji.
 
13 years ago
drstanek
Milá Hanko, díky že jste se ozvala. Jestliže si skládáte jídelníček ze 3 pokrmů Guarety a jednoho jídla proteinového a držíte se Pokynů, máte dostatek výživných látek. Přesto je třeba respektovat jak se citíte a zda vám to takto vyhovuje. Doporučuji již zařadit alespoň jeden pokrm běžný. To by opravdu neměl být pro Vás problém. Běžné pokrmy si sestavte z nízkotučných mléčných výrobků, libového masa a zeleniny. Je to škoda nevyužít současnou nabídku čerstvé zeleniny . Připravit si třeba zeleninový salát s kousky tuňáka ve vlastní šťávě Rio mare je otázka 10 minut...Uvádíte ale, že občas režim přerušíte. V tomto období asi konzumujete běžné pokrmy. Zdá se tedy , že si vedete dobře a že ve vašem dietním režimu žádný zásadní problém není. Bez podrobné znalosti Vašeho jídelníčku se to však nedá posoudit.
 
13 years ago
hana.damenova
Dobrý den pane doktore,chtěla jsem Vám jen říct,že váha dolu jde už mám 59 kg. Jen jsem chtěla vědět zda to nevadí když dietu džím takto dlouhodobě. tj od 7.4. Občas to poruším ,ale zase se vrátím. Mám strach najet na normální stravu,že to nezvládnu a váha mi půjde nahoru. S pozdravem Hanka
 
13 years ago
drstanek
Milá Hano, gratuluji k výsledku ! Další kilogramy nebude snadné sundat a zvažte jaká cílová váha je pro Vás optimální. Co se týká stravování do budoucna, podívejte se prosím na stránky Společnosti pro výživu kde jsou formulována obecná výživová doporučení. Jsou velmi rozumně zpracována a ostatní je jen o velikosti porcí, které si může každý z nás dovolit bez přibývání na váze. Při tvorbě pestrého jídelníčku platí to obecné, co se tady velmi často v mých příspěvcích objevuje. Běžné pokrmy začínáme tvořit z nízkotučných mléčných výrobků, libového masa(včetně masa rybího) a zeleniny. Jestliže se nám váhu daří držet, přidáme malé porce ovoce a pohybové aktivity. Dále můžeme přidat malé porce příloh (brambory), později luštěniny , těstoviny, rýži a cereální výrobky bez přidaného cukru. Pravidelné týdenní vážení nám slouží také k tomu, abychom si vypozorovali, co všechno si můžeme dovolit bez nárůstu váhy. Tělesné aktivity nám umožňují, že si může dopřát více sacharidů v celodenním jídelníčku. Je dobré se vyvarovat zbytečného příjmu sacharidů a sledovat údaje na obalech. Ušetřit na příjmu sacharidů se dá snadno ( nesladíme, vybíráme jogurty s nižším obsahem přidaného cukru, nepijeme slazené nápoje, nepřidáváme zbytečně různé slazené lupinky do jogurtů, nejíme nadměrné porce bílého pečiva, preferujeme celozrnné výrobky bez přidaného cukru...). Na druhé straně si potom můžeme dopřát nějaký ten pamlsek, na kterém si opravdu pochutnáme a jehož chuť opravdu zaregistrujeme. Vyhýbáme se zejména uzenářským výrobkům a technologicky upraveným masným výrobkům. Kvalita je většinou nízká a zbytečně naše tělo zatěžují nadměrným příjmem tuku, ale i škrobu, který je v různé formě do některých výrobků přidáván. Sledujte proto, kolik konkrétní výrobek masné složky obsahuje, kolik tvoří voda a kolik další potravinářské suroviny. Zařazujte do jídelníčku také tučnější věci jako jsou oříšky ( pozor cca 50% tvoří tuk) či mléčné výrobky. Dbejte však na skromné porce a dopřávejte si je jen občas. U každého pokrmu kde se to hodí přidejte trochu zeleniny navíc. Preferujte čerstvé potraviny. U technologicky upravených výrobků pečlivě sledujte obsah sacharidů a tuků a výrobky si porovnávejte. Brzy se budete velmi dobře orientovat. Uvědomujte si také jaký podíl tvoří sacharidy, bílkoviny a tuky v celodenním jídelníčku. Naučte se vše odhadovat . Nic nevažte, nic příliš nepočítejte. To je cesta k trvalému úspěchu. Když si nebudete vědět s něčím rady, kdykoliv se ozvěte. Stravování je o pestrosti, o střídmosti, o sebeovládání ale také o občasném hodování. Na světě jsme jen jednou a měli bychom se co nejrychleji naučit si to co nejlépe a co nejdéle užít...
 
13 years ago
hana.damenova
Dobrý den pane doktore,Tak už mám konečně radost :) Dnes jsem koukala na datum kdy jsem začala s dietou a je tomu 2 měsíce. Z původních 70kg mám nyní 61 kg. A to jsem několikrát dietu porušila když jsme grilovali tak jsem si dala jen maso se zeleninou a druhý den jsem zase najela na dietu. Teď jsem po operaci kolene kdy mi dělali plastiku křížového vazu a každý mi říká ať normálně jím,že to tělo potřebuje. Cítím se unavená,ale připisuji to spíše stavu po operaci a dietu držím dál,protože bych nerada nabrala když nemám pohyb. Myslíte ,že je to v pořádku? Také bych se ráda zeptala až snížím váhu na těch 56kg co bych tak asi chtěla jak se mám začít stravovat? Díky moc za odpověď s pozdravem HD
 
13 years ago
drstanek
Milá Hanko, pokud je k tomu důvod a DP Vám vyhovují, můžete je držet opakovaně při dodržování Pokynů. Ne však za každou cenu. K jo-jo efektu může dojít jenom tehdy, pokud bude jídelníček špatně sestaven a nebudete si jej na následující týden korigovat na základě výsledků pravidelného týdenního vážení. Za jo-jo efekt může vždy ten, kdo jídelníček špatně sestavil, nebo ten,kdo jej nedodržel. Věřím, že to snadno zvládnete když si počínáte tak úspěšně. 5kg je významný váhový úbytek ! Těším se na případné dotazy.
 
13 years ago
hana.damenova
Dobrý den pane doktore,už ani nevím jak dlouho držím dietu,myslím 4 týdny. Z původních 70kg mám 64,5. Potřebuji,ale ještě dolu 10 kg. Jak dlouho se dá dieta držet?Většinou držím přísnou,ale někdy si dám tyčinku navíc ke kávě. S pitím se snažím,ale vím,že by to mělo být lepší. Chci se tedy zeptat zda můžu takto držet dietu neomezeně a zda pak nedojde k jojo efektu.Chodím cvičit asi tak 2x až 3 x v týdnu na zumbu. děkuji Vám s pozdravem Hanka
 
13 years ago
drstanek
Milá Hano, při dietním plánu je třeba se držet Pokynů a pokud je něco nejasného využijte prosím včas poradnu. Pokud jste pila Caro ve větším množství, výsledek to bohužel ovlivnilo a přísný DP častečně pozbyl smysl. Budu rád, když mi o sobě napíšete něco bližšího. Co s týká zpomalení metabolismu, jednoduché to tak není a není možné toho dosáhnout krátkodobým dietním režimem i když je přísný. V naší praxi, přestože používáme měření indirektním kalorimetrem, jsme se s tímto jevem nesetkali. Obecně lze konstatovat, že rozdíly v bazálním metabolismu u lidí nejsou nijak významné v porovnání s tím , jaké chyby při dietních režimech dělají. Je třeba se tedy zaměřit na jídelníček a jeho výživovou hodnotu.
 
13 years ago
hana.damenova
Dobrý den ,pane doktore dnes jsem propadla depresy. Držela jsem dietní plán přísný 3 týdny a zhubla jsem jen slabé 4 kg .Dnes jsem chtěla pokračovat dál,ale neudržela jsem se a normálně se najedla sice jsem si vzala zeleninu a guaretu tyčřinku,ale také jsem snědla pár špaldových chlebíčků s paštikou.Chci zase od zítra pokračovat,protože chci zhubnout,laer mám teď problém s pohybem jelikoš jsem byla na artroskopii a čeká mě ještě plastika vazů v koleni. Můžete mi nějak poradit?? Někdo říká,že jak jsem omezila jídlo tak se mi spomalil metabolismus a nejde ta váha dolu. Tak nevím. Děkuji za vaši odpověď ps caro jsem přestala pít.
 
13 years ago
drstanek
Milá Hanko, Caro při přísném DP pít nelze, pokud chcete mít optimální výsledek. Zvyšuje podíl sacharidů v dietě. Neměla by jste s ním také krýt většinu denního příjmu vody i když na dietě nejste, pokud si chcete váhu udržovat. Všeho s mírou platí i v tomto případě.
 
13 years ago
hana.damenova
obrý den pane doktore,Měřím 158cm a vážila jsem lehce přez 70kg . Nikdy jsem problém s váhou neměla vždy jsem byla štíhlá až posledních asi 5 let mám problémy. Pitný režim se snažím dodržovat i když nevím kolik toho vypiji na litry. Kávu nepiju pouze výjmeečně. Piju dost Caro.cvičím jednou týdně zumbu. Je mi 36 let.Ráda bych se dostala na váhu 55-59kg
 
13 years ago
drstanek
Milá Hanko, napište prosím o sobě prosím něco bližšího ( věk, váha výška,zdravotní stav) včetně jaké cílové váhy chcete dosáhnout a jak vypadal vypadal Váš pitný režim během této diety. Zajímají mě také Vaše pohybové aktivity.
 
13 years ago
hana.damenova
Dobrý den,ráda bych se zeptala na můj úbytek váhy. Držím již druhý týden přísnou dietu tj. tyčinka,polévka pudink a shodila jsem pouze 2 kg. Myslela jsem si ,že to bude více??Nebo je to takto normální??? Jak dlouho bych měla přísnou dietu držet? Díky za odpověď Hana D.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru