V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Snížená funkce ledvin

15 years ago
drstanek
Milá Gabrielo, podle mého názoru to můžete zkusit zcela bez obav, pokud jste uvedla vše podstatné. Na druhé straně je třeba být rozumný a pravidelnou kontrolu zdravotního stavu lékařem absolvovat. Je to mimořádně důležité i pro další postup. V jídelníčku sestavené z Guarety a výrobků Dietline dbejte na to, aby příjem bílkovin byl asi 0,6-0,8 g na kg a den. To znamená pokud třeba vážíte 70kg, měla by jste za den zkonzumovat průměrně 42-56g bílkovin. Z obalů výrobků si to snadno spočítáte. Jinak je možné zvolit zmíněný jídelníček, pokud vám vyhovoval a dobře jste se cítila. Těším se, že se průběžně ozvete.
 
15 years ago
Gabriela77
Pane doktore, děkuji za odpověď. Kdybych byla z Prahy nebo blízkého okolí, rozhodně bych využila Vaši poradnu, vím, že Vaše manželka se specializuje na výživu, ale jak už to bývá, jsem z druhého konce republiky. Z Vašeho sortimentu mám doma: sirovátky, hrachovou polévku a proteinové kokosové tyčinky. Myslíte si, že bych to mohla zkusit (2krát guareta a 1krát sirovátka v kombinaci s vlákninou)? Jednou už jsem dietu takto složenou držela a za 20 dnů jsem téměř bez hladovění zhubla 10kg. Na začátku července budu na základě 24hod. sběru moči vědět, jak mi ledviny fungují. Pane doktore, byla bych vděčná za Vaše doporučení.
 
15 years ago
drstanek
Milá Gábino, dieta s minimálním množstvím bílkovin pro Vás vhodná opravdu není. A to obecně pro nikoho. Příjem bílkovin však musí být přiměřený a je třeba respektovat, že funkce ledvin je nebo může být celkově snížena. Dietní plán je nutné jen trochu upravit. Zabýváme se i léčbou obezity pacientů, kteří čekají na transplantaci ledvin. Je proto možné využít služeb naší ordinace a využít našich zkušeností. Je žádoucí, aby jste byla pod lékařskou kontrolou. Zároveň se naučíte stravovat tak, aby jste se nesmyslně neomezovala a v dobré víře si zdraví spíše nepoškodila. Normalizací tělesné hmotnosti a následným střídmým stravováním je možné nutnost dialýzy odsunout, či se jí vyhnout úplně.
 
15 years ago
Gabriela77
Dobrý den, při preventivní prohlídce mi bylo zjištěno, že mám parenchym obou ledvin zúžen na 5 mm. O příčině můžeme jen spekulovat... Naštěstí mi ledviny pracují spolehlivě. Nefrolog se přesto domnívá, že tento stav nebude udržitelný a v budoucnu musím počítat s dialýzou.Potřebuji zhubnout alespoň 15 kg. Vaše dietní plány mi maximálně vyhovují.Teď jsem v koncích, protože mi byla doporučena dieta s minimálním obsahem bílkovin, tím pádem pro mne nejsou Vaše dietní plány vhodné. Byla bych ráda, kdybych se mýlila. Ocením Vaše doporučení. Gabriela
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru