V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Zelenina ano či ne?

15 years ago
drstanek
Milá Mirunko, ve vašem případě to nemusí být snadné zvládnout. To platí i o období po zhubnutí. Není však možné intenzivně cvičit a zároveň držet nízkoenergetický režim. Na hubnutí má tělesná zátež malý vliv, pokud nemáme správně sestavený jídelníček. Zvýšená tělesná zátěž pak nemůže být hlavním prostředkem k dosažení rychlého váhového úbytku. Klíčový je zkrátka dietní režim. Jak přísný si zvolíme, záleží na nás. Je otázkou, zda je pro Vás momentálně vhodný. Přísný režim se lépe dodržuje v období kdy je hezké počasí a kdy můžeme mít hodně různorodých aktivit. Posilovnu bych nahradil dle Pokynů nenámahavými turistickými procházkami nebo plaváním. Jestli by jste potřebovala pomoc lékaře je možné se obrátit na naši ordinaci. Můžete se také stavit za mnou. Nyní bývám ve středu odpoledne v Paralékárně. Třeba na něco společně přijdeme, jak co nejlépe postupovat.
 
15 years ago
mirunkat
Děkuji za odpověď pane doktore. Proteinový nápoj mám Whey Protein od Aminostar,90 protein vanilka z drogerie DM a čokoládový Olymp.Obaly originál ale už bohužel nemám.Mám zbytky přesypané v dózách. Údaje o mě,je mi 23let,měřím 171 cm a vážím 70-73kg.Při posledním měření(asi v prosinci)jsem měla 40% svalové hmoty a asi 24%tuku,převážně podkožního.Ale v této době jsem 3 týdně posilovala a 2x týdně měla "kardio"tránink o 45ti minutách - intervaly. Budu upřímná.Bohužel se mi vůbec nedaří.Mám hlad a jelikož pracuji i na noční směny na dnešek jsem podlehla a porušila.Hodně,samá sacharidová jídla a ani dnes jsem to neustála:-/Stydím se.Je to přesně rok,co jsem začla přibírat a nabrala 20kg.Po rozchodu s přítelem jsem to psychicky neustála a jídlo se stalo náplastí:-(Přešlo to v lehkou bulimii a skončilo to u záchvatovitého přejídání s kterým jsem už celkem úspěšně bojovala.Chtěla bych zhubnout asi 10kg,ale i pět by mi bohatě stačilo.Nyní sportuji asi 3x - 4x týdně,převážně kolo,spinning,orbitrak, procházky po dobu asi jedné hodiny i více.Mám sporttester a hlídám si TF.S posilováním jsem přestala z časových a zdravotních důvodů(přetrénování,chronická únava) v březnu.Jsem osobní trenérkou fitness snad opět začnu i s aktivním posilováním(s klienty to bohužel nejde).Nejhorší je,že zásady stavování znám,ale nedokážu je dodržet.V předloňském roce jsem zhubla za pomoci vyváženého jídelníčku(počítání kj/5000 a živin) a pohybu 13 kilo.A teď se ne a ne dát dohromady.Ještě by možná bylo vhodné uvést,že jako dítě jsem trpěla nadváhou.Nyní už vlastně dle BMI též:-( Omlouvám se,že jsem se tak rozepsala,ale třeba byste mi mohl poradit.Zítra opět budu pokračovat v PDP.Budu se držet zuby nehty.M.
 
15 years ago
drstanek
Milá Mirunko, je možné kombinovat úspěšně ledacos. Jakákoliv nedůslednost však zvyšuje riziko našeho selhání. PDP na 15 dní není snadné dodržet, a proto máme právě plán na 15 dní vlákninový ( Last Minute), který se dodržuje velmi snadno. Pokud potřebujte něco přidat, stanovte si prosím jednoznačně předem , co to každý den bude. Já bych navrhoval, aby jste tento týden použila Váš proteinový nápoj a použila z něj jednu mírně vrchovatou polévkovou lžici za den ( odhaduji, že to bude cca 10-12g). Řeďte vodou. Psyllium je možné použít, pokud nemáte Guaretu SlimLineu. Zeleninu zatím nechte být. Do omelety si však můžete petrželku, pažitku či rukolu určitě nakrájet. Těším se, že se za týden ozvete. Pokud by byl nějaký problém, určitě se ozvěte dříve. Napište mi také prosím něco o Vás ( výchozí váha, zdravotní stav). PS : můžete mi napsat, jakou bílkovinu nápoj obsahuje a zda je tam obsažen i kolagenní či želatinový hydrolyzát ?
 
15 years ago
mirunkat
Vážený pane doktore, mám na Vás dotaz.Před 3 dny jsem začala PDP,ale žaludek zvyklý na kachní porce si ne a ne říct.Chtěla jsem se zeptat jestli moc naruší plán konzumace "zelené" zeleniny.Abych žaludek trochu oklamala přidávám si k omelětě nebo polévce ledový salát nebo salátovou okurku(bez zálivky).Od všeho tak max. kus na den.Nevadí to příliš?Ještě mě napadlo,zda bych mohla ne sucho orestovat cuketu a zalít to směsí na omeletu?Mohla bych se třeba ještě po nějaký čas"zachraňovat"např.zelenou paprikou a čínským zelím? Dále bych ,měla dotaz ohledně toho,zda by bylo možné v přípaě nezvladatelného hladu použít sportovní proteinový nápoj k třem stanoveným jídlům?Mám ho z doby,kdy jsem hodně sportovala.Když jsem si chtěla přilepšit rozmíchala jsem si ho v menším množství vody a přidala 3 lžičky psylia.Jeho hodnoty jsou cca.78g bílkovin,2.5 g tuku,7g sacharidů a 1560kj na 100g.Dělávala jsem si to z 30g porce. Jinak Vám chci velmi pochválit tyčinky a polévky.Jsou chutné a výborně zasytí!!!Po skončení PDP chci pokračovat 15DP s vlákninou.Těším se až ochutnám další škálu Vašich výrobků:-) Děkuji za odpověď M.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru