V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Brambory

15 years ago
drstanek
Milá Iren, je to prakticky jedno, i když vařením ve vodě dojde k vyluhování určitého množství škrobu.Dochází však také k vyluhování vitamínů a minerálních látek. Proto se doporučuje vaření ve slupce u kterého se spíše předpokládá udržení výživového hodnoty. V praktickém životě bych dbal osobně spíše na dobrý výběr brambor ( nenaklíčené, ne příliš staré, znalost původu- věřil bych bramborám českým co se týká rizika přítomnosti různých škodlivin)než na technologii přípravy.Každý pokrm si vyžaduje svoji přílohu, a proto bych se nebránil žádné příloze. Bramborové hranolky bych však dal až na poslední místo a spíše se jim vyhýbal.Obsahují zbytečně moc tuku a mohou obsahovat vyšší množství trans-nenasycených mastných kyseliny, které jsou aterogenní.
 
15 years ago
irenkak
Dobrý den pane doktore, nedaří se mi nají na internetu, které brambory mají menší energetickou hodnotu, zda brambory vařené ve slupce nebo brambory oloupané a vařené ve vodě. Já bych byla pro brambory vařené ve vodě, zbaví se škrobu. Ale možná je to jinak. Děkuji za odpověď.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru