V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

METABOLIC BALANCE

před rokem
Dr. Staněk
Nebude to nikdy o ničem jiném, než o tom, aby dotyčná osoba dodržovala správně nastavený jídelníček, který musí zohledňovat zdravotní stav, ale třeba také délku samotného redukčního režimu. Dále je to jen o rychlosti váhového úbytku, míře kalorické restrikce a míře doplnění nezbytných výživných látek. Z dlouhodobého pohledu je to o osvojení vhodnějšího způsobu stravování, disciplinovanosti a také kontrole ze strany lékaře, lékárníka, či nutričního terapeuta. Takto jedině se může stát z "obézního" národa národ zdravějších a spokojenějších lidí. Dokud nebude dobře fungovat prevence v našem zdravotním systému a bude tolerováno nedodržování dietních doporučení ( zejména tím, že tito lidé dostávají zcela zadarmo léky v celkové hodnotě desítek miliard korun ročně), bude tady velký prostor pro různé franšízové a multilevelové projekty, které budou na hubnutí vydělávat. Neznamená to ale, že řada franšízantů, kteří jsou vzdělání v oboru diplomovaný nutriční terapeut neodvádějí v konečném součtu dobrou a profesionální práci i když některé metody za účelem získání peněz třeba nejsou úplně "košer". Většina ale toto vzdělání nemá a neměli by tuto činnost vykonávat ani se zaměřením na zdravé osoby.
 
před rokem
Moc děkuji za rychlou odpověď. Potvrdil jste mě, že člověk nemůže dát na na informace, které šíří "výživoví poradci" , jejichž vzdělání v tomto oboru spočívá v absolvování např. víkendového kurzu. U běžného člověka každé hubnutí je podmíněno kalorickým deficitem a nemá cenu se spoléhat na nějaké zázračné metody.
 
před rokem
Dr. Staněk
Co se týká zácpy a trávení, běžný biochemický rozbor, které hradí zdravotní pojišťovny může něco napovědět. Pak může následovat třeba kolonoskopické či sonografické vyšetření . Někdy opravdu zase stačí jen pohovor a úprava jídelníčku. Dlouhodobější obtíže je dobré řešit s gastroenterologem. Lidé ale často dělají v dobré víře takové dietní chyby, po kterých se zácpa a potíže s trávením musí dostavit. Nic se zkrátka nesmí přehánět.
 
před rokem
Dr. Staněk
Dobrý den, Aleno. Nevím čemu by to pomohlo. Vyloučení určitých potravin smysl má a lze to udělat pohovorem a tedy rozborem stávajícího jídelníčku. Není to jen o tom, že zvolíme příjem hlavních živin na určité úrovní ale také o biologické dostupnosti živin z konkrétní potraviny či pokrmu. Něco jiného je, když budeme třeba řešit nesnášenlivost určitých potravin a sledovat imunologické parametry biochemického vyšetření. To ale s redukcí váhy přímo nesouvisí.
 
před rokem
Chtěla bych ještě dotaz doplnit . Je možné na základě rozboru krve a na jeho základě upravení jídelníčku také zlepšit problémy s trávením a dlouhodobou zácpou ?
 
před rokem
Dobrý den pane doktore, zajímal by mne váš názor na program hubnutí metabolic balance, kde se sestavuje jídelníček na základě biochemického rozboru krve, kde se zjistí, které potraviny jsou pro tu danou osobu vhodné a které způsobují problémy. Je možné tímto způsobem vyloučením určitých potravin usnadnit hubnutí ? Také v tomto programu se klade důraz na dodržení režimu 3 jídel za den. Jako odborník určitě víte, zda podrobný rozbor krve a na základě toho vhodný výběr potravin má vliv na hubnutí nebo je to další způsob, jak z lidí tzv. "tahat" peníze. Děkuji za váš názor. Alena
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru