V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Objem žaludku

před rokem
Dr. Staněk
Dobrý večer, paní Moniko. Tělesná zátěž musí odpovídat zvolenému jídelníčku a zdravotnímu stavu. U obézním osob může dojít k nevratnému poškození pohybového aparátu pokud je nepřiměřeně zatěžován. Obecně platí, že běžná tělesná zátěž nemůže vykompenzovat dietní chyby které lidé dělají. Naprosto klíčový pro úspěch redukčního redukčního režimu je správně zvolený jídelníček. Tělesnou zátěž je možné postupně zvyšovat, jakmile dosáhnete výrazného váhového úbytku. V budoucnu jsou tělesné aktivity velmi žádoucí . Váha se vám bude snáze udržovat a také se budete určitě dobře cítit, pokud bude zátěž přiměřená. Nyní bych opravdu doporučil jen delší procházky a běžné domácí práce. Važte se 1x týdně za stejných podmínek. Vážení ze dne na den nemá v podstatě žádnou výpovědní hodnotu. Váha může kolísat jen pouhým zadržováním nebo uvolňováním vody. Váhové kolísání o 2 kg je u obézních osob běžné. Další DP 15 doplňte multivitaminem-multiminerálem (např. DietLine VitAmin). Vhodné je doplňování některých aminokyselin a vitaminů skupiny B pomocí DietLine AMK 5 (1x1 obden), který podporuje biochemické reakce které souvisejí s energetickým metabolismem a udržováním svalové hmoty. Doporučuji také Stimulsin Celular 1x1sáček za den. Užíváte prosím pravidelně nějaké léky? Kdykoliv se ozvěte. Přeji pevnou vůli.
 
před rokem
Pane doktore, moc děkuji za rychlou odpověď, i když jsem vás oslovila během vánočních svátků. Snažím se při DP 15 přísném hodně chodit , denně pravidelně 10 i víc km, protože jsem v důchodu a mám na to čas. Překvapilo mě, že když jsem jednou lenošila, byl ráno úbytek vyšší než jindy. Protože jinak mi program vyhovuje a vše mi moc chutná a stačí jíst 3 x denně, ráda bych program opakovala, protože jsem obézní a čeká mě ještě redukce 15 kg. Všude se klade důraz na pohyb, jsem z toho zmatená. Jinak jsem zdravá a později bych chtěla na dietní plán navázat skromnými porcemi dle vašich doporučení /Mudr. Staňkové/. Stačí např. když během dne budu např. jen dělat běžné činnosti v domácnosti doplněné krátkými procházkami ?
 
před rokem
Dr. Staněk
Dobrý den, Mončo. Hlad je přirozeným jevem redukční diety a není velký rozdíl zda je nízkoenergetická či je denní výdej energie třeba jen o 1000 kJ vyšší než příjem. Důležité je, abychom jídelníčku adekvátně přizpůsobili tělesnou zátěž. Redukční dietu pak budeme zvládat snáze. Svalovina žaludku se u lidí s nadváhou snadno adaptuje na skromný jídelníček. U extrémního stravování to zkrátka trvá déle, změníme-li jídelníček dle výživových doporučení. Denní příjem vody by měl být přiměřený. Nadbytečná voda se rychle dostane do dolních částí trávicího ústrojí, většina se rychle vstřebá a vyloučí močí.Zadržet vodu v žaludku a v trávenině dokáží do určité míry vlákninové přípravky Guareta. Pomocí nich se dietní režim zvládá lépe. Dostatečný příjem vody podporuje látkovou výměnu a má pozitivní vliv na váhový úbytek. Snad jsem odpověděl na všechny otázky. Pokud ne, ozvěte se prosím.
 
před rokem
Dobrý den, pane doktore, ráda bych věděla, jestli když budu jíst malé porce jídla, žaludek se stáhne a po čase už nebudu pociťovat hlad a malé porce mi stačí. Pokud během jídla budu každé sousto zapíjet, tak asi k tzv. stáhnutí žaludku nedojde ? Je také pravda, že když se člověk dlouhodobě přejídá velkým množstvím jídla, dojde k roztažení žaludku a potom při dodržování diety je hlad větší ? Děkuji za odpověď. Monča
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru