V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Nespavost

před rokem
Dr. Staněk
Díky za upřesnění. Rozumím. Všechny tři látky v přípravcích výrazně ovlivňují centrální nervový systém a lze očekávat tlumivý účinek s ovlivněním psychických funkcí. Lamictal výrazně ovlivňuje chování Depakinu v organismu. Prodlužuje míru a intenzitu jeho působení. Obě látky nemají jen antiepiletický účinek. Velká únava může být částečně způsobena i medikaci a je třeba se zamyslet nad minimalizací dávkování. Je to možná důvod proč vám lékař Buronyl vysadil. Je mi líto paní Moniko, že vám nemohu dát žádnou radu co se týká medikace. Informací bych potřeboval mnohem více. Spánek je ale třeba řešit na prvním místě, a proto bych usiloval o snížení dávkování, je-li to možné a reálné vzhledem k epilepsii.
 
před rokem
Lamictal 50 a Depakine užívám dlouhodobě na epilepsii, před medikací jsem měla velké záchvaty a chodím na kontroly na neurologii, jsem bez záchvatů řadu let. Sorvastu mám teprve asi půl roku od praktického lékaře, Buronyl 25 mg 3 tbl a noc užívám také delší dobu, protože už v minulosti jsem hůř spala a pomáhal mi. Teď mi ho vyměnil za Prothazin, ale bez účinku. Jinak jsem v pořádku. U psychiatra jsem nikdy nebyla.
 
před rokem
Dr. Staněk
To není tak jednoduché, Moniko. Užíváte Lamictal a Depakine. Neznám přesně historii vašich obtíží. Nemohu vám nic odpovědně doporučit. Udělal bych spíše více škody než užitku. Přidání dalšího psychofarmaka nebo léku působícího na centrální nervový systém by mohlo stav komplikovat. Ve vašem případě je opravdu lepší pokračovat pozvolnými krůčky ke snížení váhy. Věřím, že se vám postupně podaří zbavit Sorvasty i psychofarmak. Musíte být ale trpělivá a vyvarujte se dietních chyb. Ozvěte se kdykoliv do této poradny nebo na guareta@drstanek.cz, budete-li mít pochybnosti o složení jídelníčku. Plánujte si a kontrolujte jídelníček s pomocí www.potravina.cz. Můžete mi ještě napsat dávky u obou léků? Užíváte je dva roky? Napište mi prosím ještě o této medikaci více informací. Léky vám předepisuje psychiatr?
 
před rokem
Dobrý den pane doktore, děkuji za odpověď. Z léků užívám Lamictal, Depakine a Sorvastu. Problémy se spánkem mi začaly před 2 lety, když začaly problémy v manželství. V noci jsem se začala budit a vše se mi tzv. honilo hlavou. Lékař mi tehdy předepsal Buronyl 3 tbl. a celkem to pomáhalo. Teď po zahájení přísné diety ve snaze co nejrychleji zhubnout spím přerušovaně 2 hod, za noc celkem. Lékař mi tedy na spaní dal Prothazin 25 mg 1 tbl s nulovým účinkem. Na vaši radu přísnou dietu ukončím, na vašich stránkách jsem našla vzorový jídelníček sestavený z běžných potravin s uvedenou kalorickou hodnotou a obsahem B, S a T. Budu se jím řídit, ale přesto bych vás chtěla poprosit o doporučení nějakého léku, který by mi pomohl , aby mi bylo tzv. všechno jedno. Když budu klidná i přes den, snad se nebudu tolik budit a o všem přemýšlet. Moc děkuji za odpověď.
 
před rokem
Dr. Staněk
Dobrý den, Moniko. Určitě nedržte redukční dietu za každou cenu. Pokud se necítíte dobře, upravte si jídelníček jiným způsobem a přidejte 1-2 běžné pokrmy zahrnující zejména libové maso, nízkotučné či polotučné mléčné výrobky a zeleninu. Co se týká nespavosti, vím dobře o čem mluvíte. Mám poslední dobou úplně stejný problém. V každém případě redukční režim nepřispívá k poruchám spánku v pravém smyslu slova a hledal bych příčinu jinde. Užíváte nějaké léky? Po interní stránce jste v pořádku? Jak jste na tom s krevním tlakem? Byla jste v nedávné době na preventivní prohlídce? Cítíte-li se vyčerpaná hledejte způsob jak si odpočinout a redukční dietu odložte. Snažte se ale stravovat střídmě a váha zkrátka bude klesat pozvolněji. Postupně se budete i z tohoto důvodu cítit lépe. Budu rád, když se ještě ozvete alespoň ohledně dotazu na medikaci.
 
před rokem
Dobrý den pane doktore, je možné, že při přísném redukčním jídelníčku DP15 dojde k poruchám spánku ? Problémy se spaním mám dlouhodobě, ale teď při přísné redukční dietě spím tak maximálně 2 hod. za noc. Již jsem vyřadila všechny kofeinové nápoje, odpoledne piji bylinné čaje zlepšujících spánek, ale všechno marné. Mám v ložnici optimální doporučenou teplotu, závěsy, nedívám se na televizi ani na telefon Hubnu ale jsem hrozně vyčerpaná ,Asi to budu muset vzdát. Děkuji za odpověď. Monika
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru