V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Počet jídel

před rokem
Dr. Staněk
Díky za upřesnění. Žádný problém tedy nevidím. Podle našich zkušeností nemá většinou žádný smysl během redukčního režimu používat statiny. Vyjímkou jsou jen vážné poruchy látkové výměny tuků. Po ztrátě několika kilogramů možnost vysazení prosím konzultujte s lékařem, který vám statiny předepsal. Přeji pevnou vůli. Kdykoliv se ozvěte.
 
před rokem
V současnosti užívám Sorvastu, Lamictal a Depakine. Jinak jsem zdravá, s medikací nemám žádné problémy. Rozpis od paní doktorky mám, všechno jsem si schovala. 1 jídlo denně budu na začátku nahrazovat nějakým produktem Guareta nebo Dietline, jak jsme se s paní doktorkou domluvily.
 
před rokem
Dr. Staněk
Ano, určitě. Pokud máte pohromadě všechny informace, které se týkají vhodné volby potravin a jejich zařazení kvůli přepočtu. Jen mi ještě prosím napište, zda se změnil váš zdravotní stav a zda užíváte pravidelně nějaké léky, které jste předtím neužívala.
 
před rokem
Dobré ráno pane doktore, moc děkuji za rychlou odpověď. I mě se zdá výhodnější si naplánovat 3 jídla za den, než pořád přemýšlet, kdy a co zase budu jíst, abych nepřekročila doporučený příjem kcal. Před lety jsem chodila do ordinace paní doktorky a mohla jsem si sestavovat snídani, oběd a večeři podle pravidla 35 dkg B, 50 dkg zeleniny a 5 dkg sacharidů za den, k tomu jsem měla přehled potravin, ze kterých jsem si mohla vybrat, tak, abych se vešla do uvedených hodnot. Mohu využít tento systém i dnes při hubnutí ? Tenkrát jsem byla úspěšná, systém byl jednoduchý na dodržování, nemusela jsem stále něco počítat a neustále se zabývat jídlem. Co mi poradíte, mohu systém využít ? Jsem bohužel z Liberce a nemohu v současnosti navštěvovat poradnu. Děkuji za odpověď. Monča
 
před rokem
Dr. Staněk
Dobrý den, Mončo. Když budete mít 3 jídla denně můžete udělat maximálně 3 dietní chyby za den. Když 5 tak 5. Není rozhodující počet jídel, ale jejich výživová hodnota. Není za každou cenu nutné měnit počet jídel za den a tak třeba měnit stravovací návyky, které nejsou pro udržování normální váhy důležité. Pokud vám více vyhovuje jíst 5x denně, není třeba to měnit. Je ale důležité si uvědomit, jak mají jednotlivé porce vypadat a z čeho mají být složeny. Naše DIETNÍ PLÁNY zohledňují požadovaný počet jídel za den. Často to má smysl i ze zdravotních důvodů . Tyto PLÁNY musí vést pozvolněji nebo rychle k úspěchu, jsou-li dodrženy. Jiná možnost není. Mějte se hezky a kdykoliv se ozvěte. PS: I já bojuji s nadváhou. Když jde do tuhého, volím 3 jídla za den. Vyhovuje mi to více.
 
před rokem
Dobrý den pane doktore, ráda bych věděla podle vašich zkušeností s klienty, zda pro hubnutí je účinnější jíst 3 x denně nebo např. 5 x. Byla jsem v obezitologické poradně a lékařka mi doporučila 3 jídla a svačiny úplně vynechat. Poradíte mi , prosím ? Děkuji za odpověď. Monča
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru