V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Alergie na kasein a sójovou bílkovinu

před rokem
Dr. Staněk
Ano. Vlákninové přípravky má smysl během redukčního užívat. Kdo preferuje užívání v tobolkách může mít Guaretu SuperSlim. Guareta prášek je univerzálnější (rozmíchává se ve vodě a pak se rychle vypije) a může se zamíchat třeba do pudinků nebo při přechodu na běžné jídlo a do běžných pokrmů jako jsou například nízkotučné tvarohy Milko či bílé jogurty. Dávky jsou zaměnitelné. Je tedy možné kombinovat obě vlákniny. Mezi jídly doporučujeme Guaretu EasySlim 2 tablety za den nechat rozpustit v ústech až do úplného rozpuštění. Tyto vlákniny mohou také pomoci zlepšit toleranci bílkovin. Pokud vám bude zajímat něco konkrétněji, určitě se ozvěte.
 
před rokem
Dobrý den, pane doktore, objednala jsem dietu na 12 dní a doufám, že mléčnou bílkovinu zvládnu strávit.´o) Dále jsem se chtěla zeptat, zda je vhodné při tomto plánu užívat GUARETA SUPERSLIM nebo Guareta prášek a Guareta easyslim? Jaký je v nich rozdíl? Děkuji.
 
před rokem
Dr. Staněk
Je to jediná cesta, Jano. Záleží na množství alergenní bílkoviny v potravině. Bude-li ve vašem případě podprahové k vyvolání alergické reakce či bude bráněno navázání alergenní části bílkoviny na střevní sliznici v dostatečném množství díky obsahu některých polysacharidů, vše bude v pořádku.
 
před rokem
Dobrý den, pane doktore, děkuji Vám za odpověď. Úplně jsem mléčné výrobky nevyřadila z jídelníčku (občas jím některé sýry), ale pokud bych snědla jogurt, mléko, máslo.. měla bych zažívací obtíže..to stejné se sójou.. (u té dokonce větší reakce). Také mi subjektivně vadí pečivo. Zkusím tedy zakoupit některé produkty na zkoušku, to bude nejlepší řešení. Děkuji. Jana
 
před rokem
Dr. Staněk
Dobrý den, Jano. Naše přípravky jsou založeny na mléčné bílkovině. Neznám míru vašich obtíží a váš zdravotní stav. Těžko se mi něco doporučuje. Obecně bývají dobře tolerovány i u těch, kteří mají určité problémy se snášenlivostí mléčných bílkovin. Jsou na trhu v podstatě již 20 let. Také vlákninové přípravky Guareta mohou zlepšit toleranci bílkovin. Může být vhodné zkrátka vyzkoušet jednu tyčinku Guareta, jeden krém Guareta Morning Start a jednu polévku Guareta. Jsou k dostání v lékárenské síti do druhého dne. Složení bílkovin v jednotlivých výrobcích se trochu liší. Pocházejí z různých regionů Evropy (jiná pastva, jiné krmení, jiné plemeno skotu) a také technologie výroby sušené mléčné bílkoviny není absolutně stejná. Jsou rozdíly v zastoupení jednotlivých bílkovin, kterých jsou desítky které mohou alergizovat i v kvantitativním obsahu bílkovin v kaseinové složce a globulinové složce. Kaseinová složka má vždy obecně vysoký podíl (80%) a rozhodoval bych se tedy opravdu na základě znalosti míry vašich obtíží, zda pokrmy předem vyzkoušet. Vyřazujete absolutně mléko/sóju a mléčné/sójové výrobky z vašeho jídelníčku?
 
před rokem
Dobrý den, prosím o radu, zda je v případě, že mám alergii na kasein a sójovou bílkovinu a také mi nedělá subjektivně dobře lepek (alergie ale není potvrzena), je pro mne vhodná některá z vašich diet (či z jakých výrobků ji poskládat). Děkuji. Jana
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru