V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Dotaz kvůli hubnutí pro kolegyni z důvodu zdravotních problémů

2 years ago
Dr. Staněk
Klidně ať se ozve sama do poradny nebo na mail guareta@drstanek.cz. Můžeme drobné problémy a nejasnosti řešit za pochodu. Zhubnout může každý a v každém věku, záleží-li mu na svém zdraví a na svém nejbližším okolí. Není v tom zásadní problém i když se z toho problém často dělá. Chce to jen dostatečnou motivaci a pevné odhodlání, určitou míru disciplinovanosti a správné rady jak si jídelníček sestavit. Příjemné svátky.
 
2 years ago
Dobrý den, moc děkuji, nic jiného na víc než popisuji v první zprávě ze zdravotních problémů nemá. Předám ji Vaši odpověď. Ještě jednou hrozně moc děkuji.
 
2 years ago
Dr. Staněk
Teoreticky ano. Nic o ní ale nevím. Nevím zda nemá nějaké jiné zdravotní obtíže a jak je zvyklá se stravovat. U diabetu a hypertenze je dobré spolupracovat s ošetřujícím lékařem, nebo navštěvovat naši ordinaci. I z toho důvodu, že bude potřeba snižovat dávkování léků či je úplně vysadit. Velké množství pacientů od nás odchází bez medikace a s úplně normálními laboratorními hodnotami po biochemickém vyšetření krve a moči. . U diabetu je lepší začít úpravou jídelníčku a při úzké spolupráci s lékařem, která umožňuje i každodenní komunikaci, je možné nasadit i DP 15, pokud je stav dostatečně stabilizovaný. O zdravých osob zásadní problém není. Nízkoenergetickému jídelníčku je třeba pouze přizpůsobit fyzickou zátěž.
 
2 years ago
Děkuji moc a klidně by jste ji doporučil ten přísný režim na 15 dní? Přeji hezký den
 
2 years ago
Dr. Staněk
Určitě ano. Je důležité aby substituční léčba hypothyreózy byla správně nastavena. Pokud je, pak jde snížit váhu stejně snadno jako těm, kteří podobný problém nemají. Je to z toho důvodu, že hormony štítné žlázy zvyšují činnost sympatického nervového systému a tím se i podílejí se na regulaci energetického metabolismu, podle tělesných potřeb. Pokud jich je nedostatek, vede to, mimo jiné, i ke snížení výdeje energie a při nevhodném jídelníčku s vyšším obsahem energie i rychlejšímu nárůstu váhy.
 
2 years ago
Dobrý den, mám prosbu za kolegyni z práce. Vidí, že mně hubnutí jde a ona by chtěla taky zhubnout. Tak se ptá, jestli může hubnout, když problém se štítnou žlázou Nedostatečná činnost - léky Letrox 75g 1x, Alergie Zyrtec 1x a letos v září byla na odstranění dělohy a vejcovodů z důvodu myomu. Předem moc děkuji a přeji hezký den
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru