V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

volba dietního plánu s obědem z jídelny

2 years ago
Dr. Staněk
Výborně, Karolíno ! Vedete si skvěle. Díky za dobrou zprávu. I to cvičení a míra tělesné zátěže jsou přiměřené a tedy správně zvolené. Postupné navyšování tělesné zátěže je dobré i k tomu, že zátěž budete lépe tolerovat bez nadbytečného energetického příjmu, který se negativně projeví v rychlosti, kterou půjde váha dolů. Energie máte v tukových zásobách zatím dost a je to tedy o příjmu pár gramů cukru navíc až budete třeba cvičit intenzivněji, déle než půl hodiny. Stačí si třeba ukrojit 1/2 tyčinky PAUZA nebo Guareta po cvičení. Je možné použít i tyčinku DietLine energetická tyčinka čoko opět bych začal jen 1/2 tyčinky. Zmíněné tyčinky jsou dostatečně chuťově odlišné a textura je odlišná také.. Přeji pevnou vůli a věřím, že budete takto úspěšná i nadále.
 
2 years ago
Karolína K.
Dobrý den, další týden týden zbytek 1,8 kg, aktuálně 80,8 kg. Vše jde jak má, držím se a kromě dvou dnů, kdy jsem si dala sklenku červeného nedošlo k žádným preslapum. Dokonce jsem dostala chuť zase začít cvičit, začínám zvolna, 15-20 min denně, s váhou vlastního těla. Pokud bych přidala více, asi budu muset trochu upravit i jídlo, že? Karolína
 
2 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Karolíno! Gratulují k výbornému výsledku. Vidím, že jste si poradila výtečně. Hubnutí nepostupuje lineárně a může se klidně na 3-4 zastavit a pak větším či menším skokem pokračovat. Na počátku dietního režimu to jde rychleji, protože se postupně zbavujete i nadbytečné vody, kterou zadržují nepotřebné látky včetně minerálních. Jejich transport, případná další přeměna neprobíhá u všech lidí stejně. Tento proces lze podpořit pitím čisté vody, slabého čaje nebo kávy, či pomocí vhodných diuretických čajů. Při větším dietním prohřešku během redukční diety, člověk ztratí 3-4 dny úsilí a sebedisciplíny.. Pokud snižujeme váhu o pár kilogramů, je lepší váhu srovnat pomocí DIETNÍCH PLÁNU a pak teprve nahrazovat výrobky redukční diety běžnou stravou. I když naše výrobky většinou lidem chutnají, postupně se mohou přejíst. V tom případě není dobré to lámat přes koleno a je pravý čas přidat vhodný běžný pokrm (nebo třeba hotová jídla DietLine) a postupně si tak osvojovat nový jídelníček, který povede k redukci a jen úpravou velikosti porcí jednotlivých pokrmů je pak možné se stravovat trvale. Při dlouhodobější redukční dietě doporučuji užívat multivitamin-multiminerál (DietLine VitAmin). Při udržování váhy třeba jen 2x do týdne . Záleží na pestrosti stravování. Váha se lépe snižuje a kontroluje pomocí vlákninových přípravků. Ideálním výrobkem, ale ne nejlevnějším, je Guareta Metabolic. Nízkoenergetický pestrý jídelníček je někdy laicky přirovnáván k hladovění. Bohužel často i lékaři si neuvědomují jak zásadní rozdíl to je. Termín hladovění znamená nepřijímání žádné stravy, pouze vody. Přirozenou obranou těla proti tomuto stavu je snížení energetického výdeje tím, že štítná žláza začne vytvářet tzv. reverzní trijódthyronin, který tlumí sympatický nervový systém a tím i výdej energie. Následně se aktivují i další tlumící mechanismy. Při používání DP Guareta k ničemu takovému dojít nemůže. Samozřejmě sníženým váhy dochází k přirozenému malému poklesu klidového energetického výdeje, který není z výživového a zdravotního hlediska významný. V naší ordinaci sledujeme již 20 let hodnoty klidového energetického výdeje ("bazálního metabolismu") metodou indirektní kalorimetrie. Máme tak zcela jedinečný přehled jak se lidské tělo (zdravé či nemocné) chová během redukční diety při různém příjmu energie a živin. Přeji pevnou vůli. Kdykoliv se ozvěte.
 
2 years ago
Karolína K.
Dobrý den, Hlásím se po týdnu s úbytkem 4 kg. Je jasné, že to nejsou pouze tuky, ale i tak je to naprosto úžasný výsledek. Oběd jím v práci/doma, ale vždy libové maso a zeleninu, zbytek jídla je složen z vašich produktů. Z 86,6 tedy na 82,6 kg. Do Vánoc bych ráda 76kg, ale uvidím, hlavně aby váha začínala na „7“. S tímto mě napadá otázka, která už nejspíš někde ve forech bude. Jak je s dlouhodobostí této fáze diety, kdy přejít na vyšší „level“,myslím zařadit další „klasické“ jídlo? Až dosáhnu cílové váhy? Nebo dříve? Nemůže se hubnutí zastavit pokud budu mít dlouhodobě takto nízký příjem? Děkuji! Karolína
 
2 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Veroniko. Polévky, pudinky, a krémy Guareta jsou vzájemně zaměnitelné. Můžete si proto vybírat to, na co máte chuť a co vám zrovna nejlépe vyhovuje. K dietnímu režimu je možné přidat Guareta teplý nápoj. Do vlákninových polévek DietLine se hodí třeba Parapasta nudle či pararýže a mohou být pokrmem navíc. Přeji pevnou vůli. V tomto počasí to není snadné.
 
2 years ago
Karolína K.
Pěkný den, pane doktore. Trošku bojuji s rozvržením jídel za den a jeho druhy. V tomto počasí je pro mě polévka poměrně nutností, dle vašeho komentáře mi ale vyznělo, že se v rámci dne mohu rozhodnout pouze pro jedno – polévku, pudink nebo krém. Není možnost tedy kombinace krému ke snídani, oběd klasický, tyčinka/protein ke svačině a polévka (guareta) k večeři? Děkuji! V pondělí se přihlásím s výsledky za první týden
 
2 years ago
Dr. Staněk
Zásadní, Karolíno. Polévky Guareta jsou výživově kompletní pokrm. Vlákninové polévky DietLine obsahují jen vlákninu a jsou jen jídlem "bez kalorií" navíc. Pomáhají třeba s tvorbou jídelníčku u těch, kteří jsou zvyklí jíst častěji. Takový zvyk není třeba měnit, pokud někomu vyhovuje častější stravování. Mohou také pomoci překonat slabší chvilku či dodržet denní příjem energie. Přeji pevnou vůli. Držte se !!!
 
2 years ago
Karolína K.
Pěkný den, hlásím, že se držím, zatím tedy 3. den. Chtěla bych se ještě zeptat, jaký je rozdíl mezi polévkami Guareta a DietLine? Děkuji, Karolína
 
2 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Karolíno. Velmi se omlouvám za pozdní odpověď. Budete-li volit cca 120 g-150g libového masa po tepelné úpravě a syrovou či vařenou zeleninu v množství také asi okolo 150 g, nevidím v tom problém. Brambory nepovažujte v rámci redukční diety za zeleninu. Pozor ale na dressingy. Volte octové zálivky, které neobsahují cukr. Buďte důsledná a váha půjde dolů snadno.. V rámci celodenního jídelníčku bych pak ještě volil polévku nebo puding, nebo krém Guareta -1x, jeden pokrm DietLine Protein 20 a jednu tyčinku Guareta nebo tyčinku Pauza. Přidejte DietLine VitAmin 1x1 nebo Aditiva 1x1. Pozor na vhodné nápoje, Bude-li něco nejasného, ozvěte se prosím.
 
2 years ago
Karolína K.
Dobrý den, potřebovala bych zhubnout cca 10 kg, v zaměstnání se ale stravuji v jídelně - je možné vybrat i zdravé varianty - maso, zelenina. Jaký jídelní plán byste mi doporučil? Sportuji pravidelně lehké aerobní i posilovací cvičení 6x týdně 30 min., jinak mám spíše sedavé zaměstnání, 10.000 kroků denně. Preferuji vaše polévky a tyčinky, případně koktejly, jde sestavit pouze z těchto jídel? Např. snídaně tyčinka, oběd v práci, odpoledne koktej a večer polévka a tak stále opakovat? Je to efektivní? Děkuji za radu.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru