V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Střevní potíže

3 years ago
Dr. Staněk
Díky. Raději jsem si to ještě potvrdil i když podle popisu obtíží bych tuto příčinu vyloučil. Paroxetin i jiné léčivé látky s obdobným mechanismem účinku se mohou podílet na podobných obtížích. Při dlouhodobějším užívání byste si ale určitě tento vedlejší účinek u citlivých osob vypozorovala.
 
3 years ago
Marcela M.
Ano, arketis již užívám několik let. I tak děkuji, dneska byl klid , tak třeba se to srovná:) moc děkuji a pokračuji, už na mě čeká další balík k vyzvednutí
 
3 years ago
Dr. Staněk
Káva ( mechanjcké dráždění) i čaj (polyfenolické látky s adstringentním účinkem) mohou dráždit zažívací trakt. Někdy i u lidí, kteří je jinak snášejí bez jakýchkoliv problémů. Jídelníček je velmi skromný i když výživný a kontakt výživných látek se střevní sliznicí je výraznější než při běžném jídelníčku. Zkuste si ještě vypozorovat, zda problém není zde. Guareta prášek dokáže omezit tento kontakt a může zlepšit toleranci konzumované stravy. Momentálně asi lépe poradit nemohu. PS: Arketis užíváte již delší dobu?
 
3 years ago
Marcela M.
2x denně rozpustná káva s mlékem a během dne voda , aquila neperliva nebo jemne perliva, občas čaj bez cukru. No budu doufat že se to zlepší, jak jsem psala rada bych ještě u uplne náhrady stravy zustala
 
3 years ago
Dr. Staněk
Nemohu se bohužel jednoznačně vyjádřit, kde je problém. Doporučuji zkusit přidat mezi jídly vlákninu, Guareta prášek, která by měla trávicí ústrojí zklidnit. Prášek se zamíchá ve vodě a rychle vypije. Je možné jej získat v každé lékárně do druhého dne. Ještě mi prosím napište co pijete, jestli se nemůže jednat o nějaký kombinovaný problém. Například se může stát, že pokud lidé pijí vodu s vyšším obsahem hořčíku a zároveň používají rozpustnou vlákninu, může dojít k projímavému efektu. To lze obráceně využít při problémech se zácpou.
 
3 years ago
Marcela M.
Úplně od zahájení plánu ne, odhadem tak od třetího dne, žádné potravinové alergie nemám, tey zatím jsem neměla. Vlákninu ani žádný jiný doplněk k plánu neužívám. Bolesti břicha mám pouze po jídle, přirovnala bych je k nadměrné plynatost. Léky užívám pouze ráno Blessin na krevní tlak a AD, Arketis.
 
3 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Marcelo. Znamená to tedy, že vás obtíže trápí od zahájení Plánu? Problém může souviset s infekcí zažívacího traktu, které nyní v ordinaci registrujeme (týden je dostatečná doba, aby se tělo s infekcí vypořádalo), ale také nesnášenlivostí některé z bílkovin či jiných složek. Je ale podivné, že pouze ranní pudink snášíte. Předpokládám automaticky, že ho připravujete s odstředěným mlékem. Máte problém se snášenlivostí mléčných či sójových bílkovin? Snášíte dobře všechny potraviny? Užíváte k Plánu vlákninu? Kterou? Jak ji dávkujete? Pijete jiné nápoje než obvykle? Trápí vám bolesti břicha? Užíváte nějaké léky? Během jídla také? Zkuste mi ještě dát více informací.
 
3 years ago
Marcela
Dobrý den, po několika letech jsem se opět vrátila k vašim dietním plánům, tentokrát jsem zvolila dietní plán pudinkový na 12dní, začínala jsem 15.9., dodržuji 100% poctivě. Úbytek váhy za 8 dní je 7kg (ze 132,2kg na 125,2kg, výška je 178cm), nicméně poslední týden mě trápí opravdu žlutá vodnatá stolice, po všech jídlech kromě ranního pudinku. Jdu 3-5x cca 30min po jídle. Co s tím? Vzhledem k tomu že váha je pořád vysoká, ráda bych u plánů ještě zůstala... Děkuji Marcela
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru