V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Jak začít?

3 years ago
Dr. Staněk
V případě, že jste zdravá je určitě možné takto začít za předpokladu, že budete disciplinovaná. Plán by jinak přestal mít smysl. K plánu je dobré používat vlákninové přípravky Guareta (viz., vlákninový set a blog o vlákninách). Doporučuji užívat Guaretu prášek, nebo Guaretu SuperSlim, 30 minut před každým jídlem. Mezi jídly cca v 10.00 a 15.00 pak Guaretu EasySlim -2 tablety za den. Tablety se nechají rozplynout v ústech. Prosím o pečlivé pročtení Pokynů uvedených na webu u tohoto Plánu. Jsou přiloženy k Plánu v tištěné podobě. Tělesné aktivity přizpůsobte nízkoenergetickému jídelníčku. Vhodné jsou delší procházky, nebo jízda na kole po rovnějším terénu. Také je vhodné plavání ve vyhřátém bazénu. Tělesné aktivity by nyní neměly významně zvyšovat výdej energie a tím aktuální nároky organismu na příjem výživných látek. Postupně je žádoucí fyzickou zátěž opět navyšovat, podle toho, jak ji bude dotyčný tolerovat a do jaké míry je reálné, že ji může po zhubnutí praktikovat každodenně. Občasné cvičení nemá žádný významný vliv na výdej energie v delším časovém období a tím rovněž na kontrolu váhy. To je třeba si uvědomit. Buďte organizovaná jak jen to je možné. Jestliže užíváte pravidelně nějaké léky a máte vážnější zdravotní obtíže, určitě mi o nich ještě napište, než se do redukce váhy pustíte. Budu rád, když se ozvete po každém týdenním vážení, jak se vám daří. Ozvěte se vždycky, pokud budete mít nějaké pochybnosti či nejasnosti.
 
3 years ago
Dobrý den pane doktore, děkuji moc za odpověď. Myslíte si, že bych tedy mohla začít s dietním plánem na 15 dní? Současný stav je velmi zoufalý a ráda bych konečně chtěla nějak začít. Děkuji za odpověď. Anežka
 
3 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, jídelníček při redukční dietě musí být dostatečně výživný, aby kryl denní potřebu živin. Příjem energie musí být dostatečně restriktivní a je třeba ho individuálně přizpůsobit. Zásob energie v podobě tuku mají lidé s nadváhou velké množství, a proto bývá nezbytné snížit příjem energie více než o polovinu, aby se dosáhlo příznivého efektu. To platí dvojnásob, jestliže redukční režim je složený úplně nebo částečně z běžných potravin. Máte-li cca 20kg nadváhu doporučil bych vám spíše přísný režim, abyste neskončila bez úspěchu zklamaná na půli cesty. Důležité ale je, si během této doby dostatečně osvojit vhodné stravovací návyky a nepokračovat po zhubnutí ve vyjetých kolejích. Váha se pak musí logicky vrátit zpět. Za to nemůže konkrétní dietní režim natož "tekuté" diety, které jsou výživné a dobře stravitelné, pokud splňují evropské legislativní požadavky na náhradu stravy. Jinak určitě není důvod abyste se stravovala 5x denně když vám vyhovuje více stravování 3x denně. Klíčové je co a kolik čeho jíte a pijete v rámci každého dne. Doporučuji vám navštěvovat naši ordinaci viz. lišta ordinace nebo www.clinicdiet.cz. , abyste získala dostatek informací, které vám mohou zajistit dlouhodobý úspěch v boji s nadváhou.
 
3 years ago
Dobrý den, pane doktore. Prosím, potřebovala bych poradit s výběrem dietního programu. Měřím 155 cm, váha 78 kg, věk 48. Během tří let jsem přibrala skoro 20kg. Mám sedavé zaměstnání 8-10hod. denně. Cvičím 1x - 3x týdně na orbitreku 1-2,5 hod. Strava nepravidelná. Když pracuji, tak si vzpomenu až večer, že jsem celý den nejedla:( Pak mě spíše "honí" chutě:( Myslíte, že bych mohla začít s přísným dietním plánem na 15 dní? Jsem z současné váhy nešťastná. Četla jsem, že bych měla jíst až 5x denně malé porce a celková energetická hodnota má být 5.000 Kj, abych začala hubnout. Kdysi jsem zkoušela krabičkovou dietu, ale krabičky se mi doma začaly kupit. Nedokázala jsem vše zkonzumovat. Dcera mě zrazuje od "tekutých" diet, že po nich pak nastane jo jo efekt. Kolik Kj má přísný dietní plán na 15 dní? Můžete mi prosím pradit jak začí? Děkuji za odpověď.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru