V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Hubnutí udržení váhy v těhotenství

2 years ago
Dr. Staněk
Jako začátek bych volil nejčastější postup u osob s větší nadváhou.. Zahájil bych dietní režim DIETNÍM PLÁNEM na 12 dní, který představuje úplnou náhradou stravy. Tím se eliminuje riziko nevědomých dietních chyb a váha půjde dobře dolů. Na něj se zpravidla navazuje DP10, který již obsahuje jeden běžný pokrm. Jídelníčkem obdobné výživové hodnoty jako DP10 se pak pokračuje až do dosažení cílové váhy minus 2kg. Velmi často je nutné dva pokrmy Guareta/DietLne v jídelníčku ponechat, aby se hubnutí nezastavilo. Výživovou hodnotu jídelníčku lze snadno kontrolovat na www.potravina.cz. K PLÁNU je dobré používat vlákninové přípravky Guareta (viz., vlákninový set a blog o vlákninách). Doporučuji užívat Guaretu prášek (můžete ji použít i k upravení textury pudink-pudink ještě více zasytí) , nebo Guaretu SuperSlim, 30 minut před každým jídlem. Mezi jídly cca v 10.00 a 15.00 pak Guaretu EasySlim-2 tablety za den. Tablety se nechají rozplynout v ústech. Prosím o pečlivé pročtení Pokynů uvedených na webu u tohoto Plánu. Jsou přiloženy k Plánu v tištěné podobě. Tělesné aktivity přizpůsobte nízkoenergetickému jídelníčku! Vhodné jsou třeba delší procházky, nebo běžné domácí práce. Tělesné aktivity by nyní neměly významně zvyšovat výdej energie a tím aktuální nároky organismu na příjem výživných látek. Postupně je žádoucí fyzickou zátěž opět navyšovat. Bude-li něco nejasného, určitě se prosím předem ozvěte. Budu také rád, když se ozvete po prvním týdenním vážení. Máte-li o snižování váhy jinou představu, ozvěte se také. Těším se, že budete úspěšná a že se vám naše výrobky osvědčí.
 
2 years ago
Dobrý den , bohužel nekojim
 
2 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, kojíte prosím?
 
2 years ago
Dobrý den pane doktore, Obracím se na Vás po šestinedělí znova.Porod proběhl s komplikacemi a to císařským řezem nyní jsem v pořádku po šestinedělí.Rada bych začala hubnout nevím jak začít v těhotenství jsem přibrala z 95.5 na 107kg nyní váha 98kg ráda bych zhubla alespoň na 65 kg a dlouhodobě se stravovala tak abych neprohrála.Co se týče cukrovky tu jsem měla v těhotenství nyní v pořádku.Byli mi dělaný různé testy nechybí mi žádné vitamíny jen jsem měla pooperační komplikací ztrátu 600 ml krve v těhotenství jsem měla problémy s vysokým tlakem kvůli Preeklampsii nyní vše v normě.Chci se optat mohu začít s vaším programem? Děkuji za odpověď
 
3 years ago
Dr. Staněk
To je ale úplně ta nejzákladnější chyba, Loro. Jednak váhu takto nesnížíte a jednak vám jídelníček může způsobovat problémy. Uváděla jste například problém se slinivkou, které se třeba nemusí líbit vyšší příjem bílkovin a to ještě špatně natrávených, díky omeprazolu. Mohu vám něco poradit jedině tehdy, pokud budu znát výsledky interního vyšetření, nebo mít k dispozici lékařskou zprávu od praktického lékaře. Zásahů do vašeho organismu bylo příliš. Musím znát také přesné složení vašeho jídelníčku. Refluxní chorobu jícnu není dobré řešit omeprazoiem, pokud jste těhotná. Ovlivňuje vstřebávání živin a může způsobit například nedostatek železa či vitaminu B12. Může tedy přispět ke vzniku anemie a ke zhoršení zásobování těla i plodu kyslíkem. Postup při redukční dietě či tvorbě jídelníčku v těhotenství musí odpovídat aktuálnímu zdravotnímu stavu. V prvním trimestru těhotenství se prakticky nezvyšují nároky organismu na příjem výživných látek. To je možné využít pro pokles tělesné hmotnosti v tomto období úpravou běžného jídelníčku ev. s přidáním některých speciálních výrobků redukční diety.
 
3 years ago
Dobrý den, mockrát děkuji pane doktore za odpověď.Co by jste mi nyní doporučil? můj denní kalorický příjem je 8000 kJ nemám nějak rozložené kolik bílkoviny, tuků, sacharidů mám sníst.Nerada bych miminku ublížila.Interni vyšetření bych měla podstoupit kde? u Vás a nebo kontaktovat obvodního lékaře a řešit to s ním? lékaři mě většinou upozorňuji na štítnou žlázu je mi to prý vidět v očích ale z krve nic prokázaného nebylo jen hrbolek na krku který lékař cítil.Nyni beru jako výhodu že trpím nevolností a pocitem že jsem hrozně najezena i když jsem nejedla.Z léků beru jen Omeprazol na žaludeční reflux obden. Moc prozatím děkuji PS: mohu si zakoupit Vaše tyčinky když jsem těhotná? Místo jiného sladkého.
 
3 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Loro. Je dobře, že chcete váš zdravotní problém řešit a protože jste těhotná, vidím to i jako velmi naléhavý úkol, aby vaše těhotenství a porod proběhly bez vážných komplikací. . Než se do další diety pustíte. je třeba absolvovat interní vyšetření. Podle toho co uvádíte, přestože jste mladá, by bylo dobré vyloučit m.j. cukrovku 2.typu. Měla byste také snižovat váhu pod kontrolou zkušeného lékaře, který se zabývá léčbou obezity dlouhodobě. Tělesná zátěž sama osobně nemůže vykompenzovat dietní chyby, které děláte. Cvičení na rotopedu 3 x týdně 25 minut představuje zanedbatelný výdej energie a ztráta 1kg má jinou příčinu. Při vaší váze bych nyní významnou tělesnou zátěž raději ani nedoporučoval a zařadil ji pravidelně k a ž d o d e n n ě do denního režimu až po ztrátě 10-15 kg. Při přísném jídelníčku bych doporučovat zpočátku jen procházky a běžné domácí práce. Protože jste otěhotněla ,snižování váhy pod kontrolou lékaře považuji za samozřejmost. Budete-li po gynekologické stránce v pořádku není v podstatě problém v prvním trimestru volit přísnější jídelníček, který povede k většímu váhovému úbytku. Přesto musí odpovídat aktuálnímu zdravotnímu stavu a případným vašim zdravotním obtížím. Za to, že jste během 4 let nabrala ztracené kilogramy zpět nemohou zvolené diety, pokud pominu, že vedou často k ještě větší dezorientaci, jak by se měl člověk stravovat, aby následně nepřibíral a jídelníček obsahoval to co má. Důležité tedy je, abyste se vyznala ve výživové hodnotě jídel a potravin a také věděla jakou výživovou hodnotu má váš celodenní jídelníček zrovna mít. Potom to už je jen o vůli, jestliže se naučíte si jídlo správně připravovat. Přestože je internet plný redukčních diet, princip všech je stejný a liší se ev. jen výživovým složením, ze kterého logicky vyplývá i míra energetické restrikce. Jiná věda v tom není.
 
3 years ago
Dobrý den, ve své zoufalosti se na Vás obracím.Je mi 33 let a mám 8 letou dceru.Za posledních 11 let jsem byla operována 9x (slepé střevo, krční mandle,ORL operace 2x,konizace děložního čípku 1 reoperace 1,cysta na vaječníku , odstranění žlučníku, plastika perinea a T - páska močový měchýř , imunologické testy dopadly v pořádku až na sinusitidu.Alergie žádné jen na léky ATB.Muj problém se týká hlavně i té váhy po prvním porodu váha 92kg pomocí redukčních diet ketonová,dukanova,Cambridge jsem zhubla na 58 kg ale tělo nevydrželo a složilo se za 4 roky mám vše zpět má současná váha byla 95,5 kg po vánocích 1.2 jsem zkusila opět redukční dietu za 8 dní jsem zhubla 3,5 kg ale zřejmě při nedostatku cukru mě začala zlobit slinivka a začalo mi být hodně špatně.Dietu jsem obměnila za Břicháče strava super zdravá ale nezhubla jsem nic.Pridala jsem sport a to rotoped 3x týden 25 minut kdy jsem zhubla další 1 kg přidala se u mě opakující infekce ženského genitálu včetně infekce močového měchýře každé 3 měsíce se vrací.Prestala jsem tedy s rotopedem a po týdnu léčby zjistila že jsem těhotná v 6 týdnů.Vazim 93kg mám obavu z navýšení váhy měřím 160 cm a nadváhu mám velkou.Muzu vás poprosit o nějakou radu jak se stravovat případně zda mohu sportovat? V prvním těhotenství jsem měla Preeklampsii myslím že moje obezita tomu nepřidá. Děkuji a omlouvám se za vyčerpávající text Zdraví Lora
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru