V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Kterou dietu vybrat?

3 years ago
Děkuji za odpověď, ještě se ozvu Eva
 
3 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Evo. K významnému snížení klidového energetického výdeje dochází zejména při dlouhodobém hladovění. tedy nepřijímání potravy, pouze vody. Při nízkoenergetické dietě uvedeného složení k tomu nedochází, pokud takové výživové složení dlouhodoběji skutečně má a dotyčná osoba trpí obezitou či nadváhou. Pokles REE je z výživového hlediska nevýznamný. Doporučil bych vám docházet do naší ordinace abyste byla pod lékařskou kontrolou. Zdravotní riziko způsobené obezitou je u vás příliš velké. Klidový energetický výdej je možné u nás změřit před zahájením dietního režimu i po něm indirektní kalorimetrií. Tím si ověříte co jsem uvedl a také vám to napoví, co si budete moci při novém stravování dovolit a co již ne. Pokud jste váhu neuhlídala, znamená to jen, že jste dělala příliš velké chyby. To je velmi časté. Je třeba je ale neopakovat. Někdo to dokáže napoprvé, někdo až poněkolikáté. Je třeba se naučit vytvářet vhodný jídelníček z běžných potravin. Není možné se vrátit k původnímu způsobu stravování a životnímu stylu. Bude-li něco nejasného, ozvěte se prosím. PS: vitaminy a minerální látky v přípravcích redukční diety jsou velmi dobře dostupné. V řadě případů mnohem lépe než z běžné stravy, což je žádoucí během redukce váhy. Zdravé tělo si ale dokáže většinou nastavit mechanismy, které ovlivňují efektivitu vstřebávání. U některých onemocnění tomu tak být nemusí. Využitelnost vitaminů a minerálních látek ovlivňují také antinutriční látky, které se mohou negativně projevit při jednostranném stravování.
 
3 years ago
Dobrý den pane doktore, dlouho jsem zde na vaši stránce nebyla, bohužel se toho za tu dlouhou dobu změnilo a já opět nabrala svá shozená kila. Nevím stále se to vrací. Chtěla bych se zase svých kil zbavit. Ale zdá se mi, že pokud budu po 12 denní plánu pokračovat i s jídlem normálním (samozřejmě dietně upraveným), že T.20g, S:70g, V:20g, B:90g (což je podle tabulek cca 850Kcal(3500 KJ) je pro mou postavu 168 cm a 110 kg příliš málo. Metabolický příjem mám přes 6000KJ. Tím se mi sníží metabolizmus těla ne ? Vím, že dokud budu mít pouze vaši stravu tak to by mělo obsahovat vše potřebné , ale potom nedocílím vše potřebné pod 4000 KJ. Chemické vitamíny a minerály to nezachrání. Jak mám tedy znovu začít a nepokazit to. Samozřejmě vím, že záleží na mé vůli. Děkuji Eva
 
3 years ago
Dr. Staněk
Díky za upřesnění. Volil bych tedy osvědčený postup. Zahájil bych dietní režim DIETNÍM PLÁNEM na 12 DNÍ (krémový, pudinkový - dle chuti), který představuje úplnou náhradu stravy. Tím se eliminuje riziko nevědomých dietních chyb a váha půjde dobře dolů. Na něj se zpravidla naváže DP10 (pokud se DP 12 neprodlouží o 6 dní), který již obsahuje jeden běžný pokrm. Jídelníčkem obdobné výživové hodnoty jako DP10 se pak pokračuje až do dosažení cílové váhy minus 2kg. Velmi často je nutné dva pokrmy Guareta/DietLine v jídelníčku ponechat, aby se hubnutí nezastavilo. Výživovou hodnotu jídelníčku lze snadno kontrolovat na www.potravina.cz. K plánu je dobré používat vlákninové přípravky Guareta (viz., vlákninový set a blog o vlákninách). Doporučuji užívat Guaretu prášek, nebo Guaretu SuperSlim, 30 minut před každým jídlem. Mezi jídly cca v 10.00 a 15.00 pak Guaretu EasySlim-2 tablety za den. Tablety se nechají rozplynout v ústech. Jestliže se domníváte, že váš jídelníček před zahájením redukční diety nebyl dostatečně výživný, přidejte DietLine VitAmin 1x1 tableta za den. Prosím o pečlivé pročtení Pokynů uvedených na webu u tohoto PLÁNU. Jsou také přiloženy k PLÁNU při nákupu v tištěné podobě. Tělesné aktivity přizpůsobte nízkoenergetickému jídelníčku. Vhodné jsou delší procházky, nebo jízda na kole po rovnějším terénu. Tělesné aktivity by nyní neměly podporovat další výdej energie a tím aktuální nároky organismu na příjem výživných látek. Postupně je možné fyzickou zátěž opět navyšovat, bude-li dobře snášena. Kdykoliv se ozvěte. Těším se, že budete úspěšná a že se vám naše výrobky osvědčí.
 
3 years ago
Dobrý den,jsem disciplinovaná a hlavně si jdu za svim cílem když mě o něco jde.Zadny zdravotní problém nemám.Tak prosím jaký dietní program mám zvolit.Potrebuji schodit 10 kg.dekuji Jana
 
3 years ago
Dr. Staněk
To nebude problém, Jano, jestliže dokážete být dostatečně disciplinovaná. Napište mi prosím o vás více informací. Zajímá mě také, zda užíváte pravidelně nějaké léky. Informace můžete poslat i na guareta@ďrstanek.cz
 
3 years ago
Dobrý den p.doktore, potřebuji schodit 10kg jaký dietní plán mě doporučiti.Dekuji Jana
 
3 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Danielo. Jestli nás totálně nezruinují vládní kroky, které postrádají schopnost (zájem) opravdu stát řídit, tak určitě budeme. Zatím počítáme se 3.Q 2021, pokud nějaká vyšší moc nezpůsobí zlepšení skoro již neřešitelné pandemické situace v prvním pololetí.
 
3 years ago
Danila33
Dobrý den, jen mám dotaz, jestli budete mít ještě někdy chipsy, nebo něco podobného? A také ostatní hotová jídla, která nejsou :-) Děkuji Daniela.
 
3 years ago
Dr. Staněk
Ano, Danielo. Doporučoval bych ponechat jeden pokrm Guareta a jeden DietLine Protein 20 a další 1-2 pokrmy sestavit z nízkotučných či polotučných mléčných výrobků, libového masa a zeleniny. Výživovou hodnotu jídelníčku bych držel v těchto hodnotách : T:20 g, S: 60-70g, V:15-20 g, B: 70-90 g. Tyto hodnoty si nastavte na www.potravina.cz a snažte se mít jídelníček pod dostatečnou kontrolou. Každý den bych přidal DietLine VitAmin 1x1 a Stimulsin Celular 1x1. Přeji vám, abyste si vedla stále tak dobře jako doposud. Těším se, že dosáhnete cílové váhy!
 
3 years ago
Danila33
Dobrý den pane doktore, měla jsem 12 denní dietu, teď jsem v půlce 10 denní diety, zatím 5kg dole, ale chtěla bych ještě 8 :-D poradíte prosím jak dál? Pokračovat pořád ve stylu 10denní diety? Děkuji za radu. Daniela
 
3 years ago
Dr. Staněk
Díky za dobrou zprávu, Danielo. Doporučil bych vám dosáhnout cílové váhy minus 2 kg. Pak bych postupně upravoval příjem živin (podíl tuků , sacharidů a bílkovin na celkové energetické hodnotě jídelníčku se bude měnit) a navyšoval velmi pozvolna příjem energie.
 
3 years ago
Danila33
Dobrý den pane doktore, tak po 8 dnech 12-denní diety zatím 3 kg dole :-) budu po skončení pokračovat tou 10-denní dietou, už jsem si objednala i potraviny a pak byste doporučoval tu Stabilizaci? Děkuji Vám. D.
 
3 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Danielo. Díky za zprávu. Můžete použít syrovou zeleninu ve stejném váhovém množství. Vařená zelenina lépe zasytí a může také lépe doplnit některé minerální látky a vitaminy, než zelenina syrová. Z kořenové zeleniny se pak může uvolnit lépe škrob, což během redukční diety není úplně žádoucí. Proto je dobré používat v přiměřeném množství zeleninu listovou, plodovou či košťálovou.
 
3 years ago
Danila33
Dobrý den pane doktore, tak již 5. den držím dietu a po týdnu Vám napíši, kolik jsem zhubla :-) Chtěla jsem se zeptat s předstihem na DP10. Je tam hodně vařená zelenina a já bohužel vařenou zeleninu nedokážu pozřít (fazolky, brokolice, květák, špenát), jediné co zvládnu je syrová zelenina a uvařené rajče, nebo paprika, dá se to nahradit čerstvou zeleninou? Bohužel to mám od dětství a ty 3 zeleniny fakt vařené takto jak uvádíte nemohu :-) fazolky bych možná zvládla. Poradíte prosím? Děkuji Daniela.
 
3 years ago
Dr. Staněk
Chyba to obecně žádná není, ale výživová hodnota celodenního jídelníčku se dost výrazně mění. Jestli chcete mít optimální výsledek a být odměněna za důslednost, nedělal bych to, nebo přidal vlákninovou polévku DietLine. Obecně doporučuji jídelníček plánovat a dodržet jej. Věřím, že si poradíte.
 
3 years ago
Danila33
Děkuji za tip :-) ještě jeden dotaz, když bych si večer vzala navíc jednu tyčinku, nebo koktejl, bude to výrazně vadit? Já se radši ptám, jaké jsou možnosti, protože se znám :-) jestli je něco přípustné k této dietě :-) A také si určitě budu měnit některé produkty, ale to jste už dříve psal, že je možné. Moc děkuji a mějte se pěkně. Daniela.
 
3 years ago
Dr. Staněk
Polévky Guareta můžete v Plánu nahradit pudinky, krémy a kaší Guareta. Bramborová kaše Guareta je nyní nejčastější záměnou. Polévky doporučuji roztřepat za studena v šejkru a pak ohřát v mikrovlnce. Potom mají nejlepší chuť.
 
3 years ago
Danila33
Děkuji za odpověď, beru jen Letrox na štítnou žlázu. Bude to těžké :-) mám dvě malé děti, takže musím vařit a lákadla na každém kroku :-) Chtěla jsem se zeptat, dají se něčím nahradit tyto polévky? Těm sem moc nepřišla již dříve na chuť :-) Guareta® polévka s houbovou příchutí Guareta® polévka s hrachovou příchutí Guareta® polévka s rajskou příchutí? 1 balení bych asi přežila :-) Děkuji za rady. Daniela
 
3 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Danielo. Jako začátek bych tedy volil velmi osvědčený postup. Zahájil bych dietní režim Dietním plánem na 12 dní, který představuje úplnou náhradou stravy. Tím se eliminuje riziko nevědomých dietních chyb a váha půjde dobře dolů. Na něj se zpravidla navazuje DP10, který již obsahuje jeden běžný pokrm. Jídelníčkem obdobné výživové hodnoty jako DP10 se pak pokračuje až do dosažení cílové váhy minus 2kg. Velmi často je nutné dva pokrmy Guareta/DietLine v jídelníčku ponechat, aby se hubnutí nezastavilo. Výživovou hodnotu jídelníčku lze potom snadno kontrolovat na www.potravina.cz. K plánu je dobré používat vlákninové přípravky Guareta (viz., vlákninový set a blog o vlákninách). Doporučuji užívat Guaretu prášek, nebo Guaretu SuperSlim, 30 minut před každým jídlem. Mezi jídly cca v 10.00 a 15.00 pak Guaretu EasySlim-2 tablety za den. Tablety se nechají rozplynout v ústech. Budu rád, když se vždy ozvěte po týdenním vážení. Můžeme se pak domluvit na dalším postupu. Pokud máte nějaké vážnější zdravotní problémy a užíváte pravidelně nějaké léky, ozvěte se ještě prosím. Bude-li něco nejasného, ozvěte se samozřejmě předem také. Těším se, že budete úspěšná!
 
3 years ago
Danila33
Dobrý den pane doktore, vážím přes 90kg a potřebovala bych shodit 10kg. Poradíte prosím, jak postupovat? Jestli začít dietou jen s Vašimi výrobky, nebo i s jídlem např. https://www.drstanek.cz/2-obchod/4-dietni-plany/17-dietni-plan-na-14-dni? Potřebovala bych minimálně 4 jídla za den, 3x to bych měla hlad :-) Děkuji za radu. Daniela.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru