V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

opakované bolesti kloubů u dítěte

3 years ago
Dr. Staněk
Zkonzultuje prosím s lékařem i Wobenzym. Osobně bych doporučil 3-4 tablety jednorázově, nebo rozdělené do dvou dávek za den. Tablety je třeba užívat nalačno. K zapití použít zejména vodu nebo slabý čaj.
 
3 years ago
Děkuji Vám za odpověď! Chápu, že toto nelze elektronicky uspokojivě vyřešit. Jsme samozřejmě pod kontrolou pediatra, revmatologa, dříve jsme chodili i na gastro (kolonoskopii za sebou nemáme). Bohužel ten stav trvá a spíše se zhoršuje, bolesti kolene jsou častější. Také se mi nelíbí ládovat syna každý měsíc Nurofenem. Autoimunitní onemocnění v rodině nemáme, pouze atopický ekzém, kojený byl syn 2 roky (nemohl mléčné výrobky, takže jsem to řešila kojením a dodržováním mojí diety, aby měl MM bez alergenů). Unavený nebývá. S pediatrem to určitě proberem, děkuji za tip na imunologii.
 
3 years ago
Dr. Staněk
Díky za upřesnění. Moc se mi to nezdá. Syn by měl být pod pravidelnou kontrolou pediatra .Řešit jeho obtíže léky bez jasného zacílení se mi nezamlouvá. Pokud synek neprodělal kolonoskopii bez jakéhokoliv patologického nálezu, trochu bych se bál mu podat i Wobenzym (idiopatické střevní záněty). Myslím, že by ho měl vidět i imunolog. Osobně bych doporučil používat lék Piascledine tobolky, který je přírodního původu a osvědčuje se v ortopedických indikacích. Běžně se nepíše dětem. Na druhé straně váš syn roste a zátěž na klouby může být nepřiměřená. To se pak projeví zánětem a otokem. Prosím zkuste se poradit s lékařem co on na to. Ibalginu bych se snažil vyhnout co nejvíce. Zajímalo by mě ještě ,zda rodiče či prarodiče trpí nějakým onemocněním, které má autoimunní původ. Byl syn kojený? Objevuje se u něj občas těžko zvladatelná únava? Moc se omlouvám, ale elektronicky asi lépe poradit nemohu.
 
3 years ago
Syn váží 21 kg. S trávením měl velké problémy v prvním roce života (průjmy, zvracení), kvůli potravinovým alergiím (BKM, některá zelenina). Trvalo nějakou dobu, než jsme vyselektovali všechno, co mu vadilo. Tyto alergie vymizely ve 3 letech, resp. se přestaly projevovat akutním atopickým ekzémem a průjmy. Zůstal mu "jen" atopický ekzém, který je momentálně v poměrně klidném stádiu (i když kůže občas svědí, někde je suchá, mažeme...). S trávením už problémy víceméně nemá, nicméně několikrát do roka je mu zle a zvrací (bez zjevné příčiny). ATB nikdy nebral. Stravuje se běžným způsobem, jí docela hodně, myslím že kvalitně, sladkosti téměř vůbec, pije vodu příp. neslazené čaje (sladké mu prý moc nechutná:-). Fyzickou zátěž má přirozenou, lítání venku, výlety, jízda na kole, zimní sporty... nedělá přednostně žádný konkrétní sport, ale kolikrát podá větší výkon než třeba i starší děti. Je možné, že se občas přetáhne, je lehce hyperaktivní. Většinou ho bolí levé koleno, ale výjimečně i pravé, nebo kyčel. Ale po té chřipce před 3 lety ho bolely všechny velké klouby (kolena, kyčle, ramena). Předem moc děkuji za Vaše doporučení!
 
3 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den. Ano. Wobenzym by se podat dal a mohl by mít smysl. Kolik prosím syn váží? Podle toho je třeba stanovit dávkování. Má nějaké problémy s trávením? Netrpí průjmy? Pokožku má v pořádku? Stravuje se běžným způsobem? Jak je to se sportem či jinou fyzickou zátěží? Obtíže jsou spojeny se stále stejným kolenem? Pokud hraje fotbal, je to to koleno nohy kterou kope do míče? Užíval syn v minulosti nějaká antibiotika? Jaká? Zkuste mi o něm ještě napsat více informací.
 
3 years ago
Dobrý den pane doktore, u syna (7 let) se poslední tři roky opakují bolesti velkých kloubů, většinou kolene, s menším otokem, někdy i bez otoku. Objevily se poprvé před třemi roky při nepěkné chřipce a od té doby se opakují, většinou po odeznění nějaké virózy. 2 roky jsme v péči dětského revmatologa, ale závěr je vždy, že paní doktorka na synovi revmatologické onemocnění neshledává, všechny testy a vyšetření byly zatím negativní. Pomáhá mu jen podávání ibuprofenu, a to tak, že do 24 h je syn z nepohyblivého dítěte zcela bez problémů. Nicméně tyto bolesti se opakují stále častěji, nyní už cca každý měsíc. Chtěla bych se zeptat, zda by mohl v tomto případě pomoci např. Wobenzym nebo Phlogenzym a pokud ano, v jakém dávkování? Syn žádné léky ani doplňky stravy nebere (pouze vit. D), nemá nadváhu, spíš naopak, je velmi hubený, přestože jí poměrně dost. Děkuji moc za odpověď!
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru