V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

dietní plán na 10 dnů

3 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den paní Heleno. Díky za milou reakci. Snažíme se lidem jednotlivě doporučit co nejracionálnější postup, který povede k cíli. Ten kdo je ochoten spolupracovat a dát na naše rady a zároveň bude dostatečně důsledný, dosáhne vždy úspěchu. Ve většině případů dojde i k výraznému zlepšení zdravotního stavu, pokud dotyčný trpí již závažnějšími zdravotními komplikacemi, které souvisejí s nevhodným stravováním. Já miluji ovoce také. Hlavně čerstvě utržené. Od dětství jsem sázel ovocné stromy a tak mám možnost si pochutnávat na skvělých odrůdách jablek či hrušek. Ovoce se liší obsahem sacharidů nejen co týče jednotlivých druhů ale i odrůd. I volbou vhodné odrůdy se dá ušetřit na příjmu sacharidů. Svoji roli hraje i obsah pektinových polysacharidů, které ovlivňují rychlost vstřebávání jednotlivých cukrů. Doufám, že budeme moci v budoucnu dát ještě cílenější výživová doporučení a že nabídka ovoce bude v obchodech výrazně kvalitnější.
 
3 years ago
Helena
Dobrý den pane doktore, Váš program i program Vaši pí manželky MUDr. Staňkové je skvělý. Poznám svět a ona je jednou z nejlepších odborníků a i nejlepších doktorů i z lidského hlediska. Poznám ho již 20 let. Já mám sportovní postavu i díky genetice, ale teď v době Covidu mám potřebu se přejídat a bohužel sedavé zaměstnání, online zasedání, bez možnosti pohybu venku. Jím všechno a nemám tzv. dno, proto sahám po Vašich tyčinkách. Již několik desítek (obézních i s 20 kg navíc) jsem poslala do ordinace Vaši manželky. Jsou to přátelé a teď naposledy úspěch u jednoho 18 kg dolu a veškeré zdravotní problémy pryč. Ovšem samozřejmě, že chodil k Vaši manželce pravidelně, nejde to na dálku. Jenže my, kteří se jsme teď dlouhodobě v zahraničí, nemáme to štěstí se k Vám i pí doktorce dostat. Vaše produkty jsou skvěle i chuťově jsou výborné. Jen miluji ovoce a zeleninu, jenže ovoce se musí s mírou, kterou neznám a je to pro mne jako droga. Každý den musím mít borůvky a další ovoce, proto moje otázka na Vás v tomto dotazu. Moc děkuji za odpověď a přeji Vám i všem ať ten Covid zvládneme co nejlépe.
 
3 years ago
Dr. Staněk
Ano Heleno !!! I to je samozřejmě možné a je to ideální cesta. Ale také zrádnější a bez pravidelných kontrol v ordinaci nepůjde hubnutí snadno. Je to většinou výrazně pomalejší postup a vyžaduje tedy větší trpělivost. Riziko selhání je vysoké. Proto existují potraviny k náhradě stravy, které zvyšují úspěšnost či pomáhají váhu po zhubnutí udržovat. Konzumace ovoce na počátku redukční diety velký smysl nedává a je lepší se mu vyhnout DP10 je vhodný k navázaní na DP12 (nebo 9), nebo je možné k němu přidat další vhodný pokrm který v rámci redukční diety doporučíme konkrétní osobě. Někdy je to vhodné (dlouhodobější dietní režimy), někdy ne. Návštěvy naší ordinace umožňují dietní režim maximálně přizpůsobit tak, aby dotyčnému co nejvíce vyhovoval a váha šla co nejlépe dolů. Systém mojí ženy je geniální, musí být ale pochopen a dodržován bez improvizací. PS: součástí DP10 je jedno normální jídlo za den, které je v rozpisu uvedeno. Rozpis je běžně dostupný v Paralékárně v tištěné podobě, nebo na webu.
 
3 years ago
Helena
Dobrý den, U denního dietního plánu na 10 dnů je možné ještě konzumovat např. ovoce borůvky, atd. nebo šunku? Nikde jsem nenašla podrobnosti, co se může ještě jíst v kombinaci diet. plánu + jedno jídlo normální, samozřejmě bez příloh,atd. Pakliže nic jiného se nemůže konzumovat, tak pak je lepší dle pí MUDr. Staňkové konzumovat normální jídlo, ale hlídat si hodnoty. Tento systém je naprosto skvělý a funguje. Děkuji za odpověď.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru