V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Konzultace výsledků

4 years ago
Dr. Staněk
Otázkou je, jakou má váš jídelníček výživovou hodnotu skutečně. Je dobré volit takové pokrmy, u kterých lze očekavat výživovou hodnotu poměrně přesně. Volte také takové, které lépe zasytí. Příjem bílkovin je zbytečně vysoký a z dlouhodobého hlediska není žádoucí. Snažil bych se držet nyní příjem bílkovin okolo 100 g za den. Příjem sacharidů bych doporučoval okolo 120-150g za den, jesltiže budete důsledný a nebudete dělat dietní chyby. Tuky okolo 30g za den.Takto by mohla jít váha velmi pozvolna dolů. Užívejte vlákninové přípravky Guareta. Ideálně Guaretu Metabolic (3 tablety za den se rozpustí ve vodě a rychle vypijí). Alternativou je Guareta SuperSlim tobolky (3x2 tobolky za den nebo prášek 3x1-2 kávové lžičky 30 minut před každým jídlem. Mezi jídly Guaretu EasySlim 2 tabletky rozpustit v ůstech v dopoledních a odpoledních hodinách. Doporučuji ale spíše navštěvovat naší ordinaci, jesltiže chcete snižovat váhu na běžné stravě. Tělesná zátěž musí být přizpůsobena zvolenému jídelníčku. Při redukční dietě je vždy lepší volit přísnější jídelníček a tělesnou zátěž zvyšovat postupně. Jídelníček doporučuji sestavovat z nizkotučných či polotučných mléčných výrobků, libového masa a zeleniny. Ovoci se vyhněte. Přidejte multivitamin-multiminerál (např. DietLIne VitAmin). Jídelníček je možné kontrolovat na www.potravina.cz.
 
4 years ago
Dobrý den, v jídelníčku by tedy mělo pomoc ubrat ze sacharidu. Na ranní moči a krvi(lipidy) jsem byl před měsícem, dle obvodního lékaře výsledky v pořádku. Pil jsem pouze čistou neochucenou minerálku. Z ozkoušení vím, že 1600kcal je pro mě málo. Při cca 2000kcal už je to v pořádku a cítím se i dobře, bude lepší řešení nahradit sacharidy bílkovinou nebo zdravýma tukama? A ano odhlodaný jsem, cvičím několik měsíců, takže jsem překonal i tu prvotní nechuť. Jen potřebuju doladit ten zbytek. Děkuji
 
4 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, z toho co jste uvedl je jasné, že jídelníček je velmi nevhodně sestaven. Hodnota respiračního kvocientu to potvrzuje a v podstatě říká, že tělo aktuálně čerpá energii pouze ze sacharidů (zasoby glykogenu postačí minimálně na 24 hodin a glykogen se uvedeným jídelníčkem bez problémů doplňuje) a nemá žádný důvod získávat energii z tukových zásob. Je klidně možné, že ztráta 5kg je jen ztrátou tělesné vody pokud tento způsob stravování je dlouhodobějšího rázu. Kdy jste měl prosím provedeno biochemické vyšetření krve a moči? Pil jste během těch 13 hodin před měřením něco jiného než vodu? Cvičení, které jste uvedl nemůže vykompenzovat dietní chyby které děláte. Vzhledem k vysoké váze doporučuji nyní cvičení omezit a soustředit se na jídelníček. Z tělesných aktivit doporučuji domácí práce, jízdu na kole po rovném terénu, delší procházky či plavání v dostatečně vyhřátém bazénu. Věřím, že vše dobře dopadne, Cítím, že jste odhodlaný se nadbytečných kilogramů zbavit a to je výborné. Jídelníček však musíte radikálně změnit.
 
4 years ago
Dobrý den pane Doktore. Dnes jsem byl na měření nepřímé kalorimetrie. Nalačno 13h od posledního jídla. Z výsledků tu mám REE 2379kcal (predikce 2372kcal) a RQ: 1.04. Za poslední 3 měsíce mám dole 5kg a postava se též trochu formuje. Dle výsledků myslím, že rychlost metabolismu je v pořádku, ale netuším co značí RQ. Pohyb: 3-4x týdně na 40-60minut silový trénink a 3x týdne 40-50minut rotoped(tepová frekvence cca 135-145/min - a cca 20km/h), nyní(poslední 2-3týdny) se ale pokles váhy zastavil. Rád bych měl výraznější váhový úbytek jelikož mám 113kg/180cm. Momentálně mám jídelníček na 1600-2100kcal (140-180g bílkoviny, 200-250g sacharidy a 40-50g tuky) v posledním týdnu jsem zhřešil pizzou a jinak vypadá následovně: Snídaně 2x žitný toast chleba a 2-3vejce+lžička oliv oleje - Oběd z nabídky jídelny tzn. někdy omáčka s přílohou, jindy steak nebo oběd nasladko atd. - odpoledne práškový impact whey protein + 10-15dkg jahod/meruněk nebo jiného ovoce + občas 0% řecký jogurt - Večeře cca 15dkg kuřecího nebo mletého masa nebo tunák a 400g brambor/80g rýže. V podstatě oběd jako jediný se mi mění výrazněji Děkuji za rady s ohledem na výše psané.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru