V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Brániční kýla

před měsícem
Dr. Staněk
Dobře, Jano. Vidím, že ani do Prahy se nedá dostat úplně snadno ze všech koutů Čech. Budu rád, pokud mi pošlete výsledky biochemckého vyšetření krve na guareta@drstanek.cz. Na jejich základě mohu pro vás jídelníček upřesnit . Po ztrátě několika kilogramů bude možná třeba upravit dávku antihypertenziva či jej úplně vysadit. TK doporčuji během redukční diety denně měřit a hodnoty zapisovat. Pro lékaře jsou tyto hodnoty velmi cenné. Přeji příjemné dny a kdykoliv se ozvěte.
 
před měsícem
japo
Dobrý den, pane doktore! Tak jste mi nasadil brouka do hlavy. Našla jsem si ordinaci v Praze na mapy.cz, našla jsem si i spojení, ale opravdu je to pro mne výlet na celý den. Jeden jediný spoj přímý ve 4,30h a v 8h jsem v Praze, zpět ve 14,30h a doma budu v 18h. Jinak vše s přestupy. Každý týden, to je vždy den dovolené, musela bych zajistit někoho, kdo mě ráno odvede dítko do družiny, partner jezdí do práce ve 4h ráno. Tuto nabídku tedy zatím nevyužiji i když za ni moc děkuji, a třeba ji uplatním někdy v budoucnu až to půjde, ale i přesto bych chtěla a potřebovala zhubnout. Proto budu hubnout s výrobky zde z vašeho e-shopu. Začnu asi nějakým DP, abych se vyvarovala dietních chyb a vyberu si takový, kde je více jídel vzhledem k tomu, že mě to tak vyhovuje jíst méně každých 2,5h. Objednám si i ty vitamínové tyčinky, které jste mi doporučil. Jinak jsem dnes ráno byla na krvi, sama jsem zvědavá, jaké budou výsledky. Moc Vám děkuji za rady a za doporučení a přeji pěkný den! zdraví Jana
 
před měsícem
Dr. Staněk
Pokud půjde váha dolů, Jano, léčbu bude třeba upravit. U vás by se asi dalo k Dopegytu snadno vrátit, jestli jste ho dobře snášela. Považuji ho za šetrnější alternativu. Naše ordinace funguje od 6.00 ráno. Lidé k nám jezdí i zdaleka. Z hlavního nádraží se dá dojít na Národní třídu pěšky. Z autobusového nádraží se dá dojet metrem na stanici Národní a pak to dojít. V dubnu by se zatím určitě nějaký termín pro vás našel. Zpočátku by to chtělo týdenní návštěvy, aby to mělo smysl. Kontakty najdete na liště viz. výše - Ordinace. Moje žená je skvělá. Má určitě největší zkušenosti v léčbě obezity nejen u nás, ale s velkou pravděpodobností i v Evropě. Léčila obrovské množství pacientů. Stojí za to do toho investovat. Dietní poradenství bohužel pojišťovny lékařům nehradí. Interní vyšetření se kterým souvisí o biochemické vyšetření je hrazeno. Redukční režim lze sestavit jen z běžných potravin a bude záležet na vás, pro jaký postup se rozhodnete.
 
před měsícem
japo
Dobré ráno pane doktore, opět Vám moc děkuji za odpověď. Je mi jasné, že musím nabrat síly, jsem pořád unavená, ale lepší se to. Jím malé porce, ale třeba co dvě hodiny, protože když se nenajím, tak mě bolí za hrudní kostí, ale je to i když se najím víc. Proto je to trochu problém odhadnout kolik jídla. Vodu piju z kohoutku nebo čaj neslazený, v práci pak neperlivou mattonku nebo magnezku, teď mám neschopenku. Tu Vaši ordinaci si promyslím, ale je to od nás opravdu dálka. Dnes tedy vyzkouším Apo-ome namísto ráno večer. Na interně se mohu lékařky zeptat, zda je Tolura vhodná, brala jsem Dopegyt, tehdy to bylo kvůli těhotenství a pak ještě asi 5 let po, ale teď asi 3 roky beru Toluru. Jo v těhotenství jsem měla cukrovku, ale teď mám vždy cukr a o cholesterol ok, tak snad bude i zítra. Bufomix mám změněn asi 2 roky, před tím jsem měla Gionu, ale způsobovala mě velký třes. Tlak si sama neměřím, ale vždy, když jdu kamkoli k MUDr. tak je ok. Před měsícem jsem byla na ženském a taky tlak ok. Možnost měřit si ho mám, máme doma tlakoměr. Na tyčinku Stimulsin MULTI se podívám. Jinak mám doma ještě nějakou zásobu vašich jídel, nějaká hotová jídla, nějaké polévky, puding a tyčinky, ty totiž občas mlsám. Jinak za ty dva roky, co jsem tu nebyla v poradně, jsem nabrala necelých 8kg, dnešní váha 88kg. Ale jinak si občas zde vaše jídla objednám a příležitostně jím. Teď jsem četla, že máte nové polévky, tak jsem zvědavá, zda mě budou chutnat. Ještě jednou děkuji za rady, budu o tom dumat. Přeji pěknou neděli. Zdraví Jana
 
před měsícem
Dr. Staněk
Dobrý den, Jano. Díky za upřesnění. Nyní si potřebuje tělo odpočinout a musíte nasbírat fyzické a psychické síly. Jezte skromně, vyhýbejte se vysokému příjmu sacharidů a tuků. Denní příjem bílkovin držte okolo 70-90g za den. Není určitě nutné více. Jídelníček si můžete kontrolovat na www.potravina.cz. Doporučuji každý den tyčinku Stimulsin MULTI po dobu 2-3 měsíců, bude-li vám chutnat. Pomůže vám se dát dohromady. Pijte nyní více vody (nápojů bez cukru) než obvykle (Erdomed). Pokud byste mohla výhledově dojíždět k nám do ordinace, bylo by to nejlepší řešení. Měla byste snižovat váhu pod dostatečnou lékařskou kontrolou a lékař by měl mít praktické zkušenosti s redukčními dietami. Je důležité posoudit váš zdravotní stav jako celek. Medikace nemusí být ideální. Zrovna Tolura mi k dýchacím obtížím které dlouhodobě máte moc nepasuje. Může zvyšovat i riziko respiračních infekcí. Zlepšení zdravotního stavu bez výrazného snížení váhy není možné. To jsem si jistý. Tlak se pak může navíc úplně srovnat. Možná tedy nebude žádný lék na snížení TK vůbec potřeba. Bufomix může ovlivňovat srdeční činnost díky obsahu formoterolu. Dvojkombinace léčivých látek nemusí být pro vás také ideální. Bez inhalačního kortikosteroidu samotného se ale asi neobejdete. Může zvyšovat hladinu krevního cukru a tím třeba i přispívat k vyšší hladině cholesterolu. Zásadní vliv má ale samozřejmě strava. Uvádím to spíše proto, že je dobré držet medikaci na minimální možné úrovni, aby neřešila jeden problém a další negenerovala. Správná volba léčivých látek pro konkrétního pacienta je velmi důležitá. Zde nějak citím, že by mohl být také určitý problém. Doporučuji začít s hubnutím od 1.4. 2020. Zkuste prosím Apo-OME užívat jen na noc, jestli nebudete mít menší obtíže. Měříte si sama krevní tlak? Budu rád, když se ozvete až budete mít k dispozici výsledky biochemického vyšetření krve a moči. Neměla by tam chybět hodnota draslíku. Jinak si myslím, že když jste dokázala výborně snížit váhu jednou, dokážete to i podruhé. O tom vůbec nepochybuji, budete-li se případně držet našich doporučení. Příjemnou neděli.
 
před měsícem
japo
Děkuji za velmi rychlou odpověď. Mám strach z operace, protože příbuzná moji kamarádky má po operaci HH stále problémy s polykáním. Jinak ano, tehdy před těmi 2 lety, co jsem zde hubla, tak jsem měla kýlu čerstvě diagnostikovánu, máte dobrou paměť!!!. To jsem sice měla problémy, ale né takové jako teď, přišlo se na to náhodou při zápalu plic, kdy mě v nemocnici rentgenovali. Teď mám 3 týdny dechové obtíže, měla jsem antibiotika, horečku, zánět průdušek. Plíce mám na rentgenu čisté. Teď už je to lepší, jen ta dušnost a kašel přetrvávají, klidová dušnost ne, jen při zátěži, při obyčejné chůzi, ještě minulý týden jsem hodně chrčela a pískala při dýchání, teď už ne, ale při poslechu dle mudr stále ano, ale méně. Kontrola astmatu ve 12/2019, inhaluji 2 vdechy bufomixu ráno, na vyšší tlak 1x denně Tolura a ráno na lačno 1x Apo-ome. Užívám probiotika. Jinak normálně nic jiného neužívám, ale teď po nemoci ještě euphilin a erdomed. Příští týden jdu na krevní testy (cukr, jaterní, cholesterol, železo) a pak na interní na kontrolu, před lety jsem měla nějakou extrasystolu (testy s Holterem) a následkem toho jsem omdlela a od té doby mě na interně hlídají, léky na srdce žádné neberu. Jícen mě nikdo nevyšetřoval, jen před dvěma lety kolonoskopie, ta byla ok a na gastru se potvrdila ta hiátová hernie velikosti 7cm tehdy. Tak to je asi vše, co jsem ještě mohla napsat, nebo co mne napadlo. Jsem "jablko", takže tuk na břiše a ještě k tomu hodně velká prsa, bohužel. Vím, že bych měla a musím hubnout, jen nevím jak a kde začít, aby to bylo dobře. Budu v tom sama, neb zbytek mojí rodiny jsou váhově OK. Moc Vám děkuji za pro mne cenné a důležité rady. Zdraví Jana
 
před měsícem
Dr. Staněk
Dobrý den. Vzpomínám si na vás. Nestěžovala jste již tenkrát na brániční kýlu (hyátovou hernii)? Myslím, že není dobrý nápad jít na operaci, dokud výrazně nesnížíte váhu. Doporučuji alespoň 10kg. Ideálně 20kg. Operace toho takto moc nevyřeší a problémy budou přetrvávat, nebo se stav dokonce zhorší. Máte příliš kilogramů navíc. Stav se může zhoršit minimálně kvůli stále zvýšenému nitrobřišnímu tlaku. Nemohu posoudit, zda je problém s astmatem pod dostatečnou kontrolou. Myslím si, že by bylo dobré podstoupit vyšetření jícnu, pokud jste jej již neabsolvovala. Bolesti na hrudi mohou být způsobeny i poruchou motility jícnu i když třeba nemáte polykací obtíže. Bylo by asi dobré vyloučit poruchu polykacího aktu na ORL oddělení. Některá strava či některé nápoje mohou být v malé míře vdechovány ( samovolně se dostávají do plic) a to může být hlavní příčinou kašle také. Plíce jsou pak stále postiženy zánětem. Zánět v plicích nemusí být primárně způsoben astmatem. Uvádím to sice jako teoretickou možnost, ale podle toho co jste zatím uvedla se to trochu nabízí. Operace by měla tedy podle mého názoru následovat jedině až po dostatečném snížení váhy a po dostatečném vyšetření. Hlavní příčina obtíží by měla být jasná. Prosím , napište mi opravdu všechny léky, které pravidelně užíváte a v jakém dávkování. Třeba ještě doplním další komentář. Problém s nadýmáním souvisí určitě zejména s nadměrným příjmem stravy. S tím souvisí hromadění břišního tuku, který následně utlačuje okolí. Omeprazol může podporovat nadýmání tím, že hůře trávíte bílkoviny a škrob. Kyselina solná a pepsin jsou pro trávení těchto živin klíčové. Dostávají se tak do dolních částí trávicího ústrojí nedostatečně natrávené. To pak způsobuje nadýmání.
 
před měsícem
japo
Dobrý den, pane doktore. Tak nějak po čase jsem k vám opět zavítala. Před dvěma lety jsem s vámi hubla a úspěšně 10kg, ale za dva roky je mám opět skoro zpět. Ručička se nebezpečně přiblížila k 90kg, 169cm, 47 let. Občas jsem si zakoupila nějaké to jídlo od vás za ty dva roky, ale váhu jsem si neudržela. Nyní mám opět zdravotní problémy. Mám astma, pod kontrolou, mám vyšší krevní tlak, ale co mě dělá problémy je brániční kýla. Mám opravdu velkou, sice jsem omezila některá jídla, nejím kořeněná, nepiju perlivé nápoje, kávu max. 1x denně a spíše "špinavou" vodu, nepiji alkohol, nekouřím, jím několikrát denně menší porce jídla. Ale mám problém s dýcháním a kašlem, kašlu neustále, někdy víc a někdy míň (a to není způsobeno astmatem, ale prý právě tou kýlou) a často trpím bolestí za hrudní kostí a jde mi to až do ramene. To mám vypozorováno, že bolest mám odpoledne a večer, pokud udělám nějakou dietní chybu, respektive sním větší porci jídla, třeba celý rohlík apod. Trpím na nadýmání a říhání, ale to asi souvisí vše s brániční kýlou. Obvodní lékař po rentgenu doporučil operaci, nejdříve tedy gastroskopii a příští týden jdu na kontrolní vyšetření na internu, kde se domluvím s lékařkou. Z operace mám strach, raději bych ještě nějakou konzervativní léčbu, beru Apo-ome, netrpím na pálení žáhy. Určitě by mi pomohlo i snížení váhy, ale tak nějak nevím jak na to. Když jím hodně, bolí mě za hrudní kostí, když jím méně, tak taky. Občas se mi stane, že cítím třes v nohou (slabost) a rukou, jestli mám málo cukru v krvi nevím. Co byste mi, prosím, doporučil. Ráda bych znala Váš názor než se do něčeho pustím a taky nevím do čeho. Moc děkuji, případně doplním informace, pokud by byly nějaké potřeba.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru