V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Pudingy

4 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Lucia. Stará receptura pudinků již v lékárenské síti není k dispozici a není možné se k ní vrátit z technologických důvodů. Věřím, že těm novým s časovým odstupem přijdete na chuť. Jestli kupujte Guaretu prášek, zkuste pudink protřepat s touto vlákninou. Dávku volte podle toho, jaká textura vám vyhovuje.
 
4 years ago
Lucia
Dobry den, Po dlhej dobe som k vam zavitala do lekarne a nakupila moje oblubene cokoladove pudingy,mam doma 8 baleni a nechutia mi..Povodna receptura bola uzasna,chutovo aj texturou,tieto mi nechutia,mam v ustach taku zvlastnu pachut.Su uplne ine ako povodne.. Nedaju sa niekde este stare pudingy kupit?myslim,ze to bola moja posledna objednavka. Vratte sa,prosim,k povodnej recepture. Dakujem Lucia
 
4 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, paní Lenko. Myslím si, že když ochutnáte konkurenční přípravky tak je poznat, že se nešetří jen obsahu. Jídla navíc často postrádají větší část důležitých výživných látek, které tělo každodenně potřebuje a tak nesplňují legislativní podmínky pro pokrm k náhradě stravy. Naše obaly jsou kvalitní, ale nejsou drahé. Pokud nalepíte etiketu na sáček, recyklace je v podstatě vyloučena. Snažíme se balit výrobky tak, aby byla recyklace možná. Ne vždy je to v našich silách. Do budoucna bude určitě nutné změnit legislativu a hledat jiný způsob jak poskytovat úplné informace o výrobku konečnému spotřebiteli. Vaše připomínky beru velmi vážně. Zatím to vypadá, že jsme se trefili do chuti kritikům předchozích receptur. Nelze se opravdu zavděčit chutí úplně každému. Budeme o to ale vždy usilovat. Třeba vám přece jenom nové receptury zachutnají. Za pochodu je budeme vylepšovat na základě zpětné vazby. U vanilkového pudinku přemýšlím, zda chuť přece jenom není příliš jemná a zda by neměl být sladší. Mě samotnému to nevadí a vyloženě mi chutná. Je důležité si uvědomit, že se jedná o výrobek naprosto jiného výživového složení než je pudink běžný, jehož základem je bramborový nebo kukuřičný škrob.
 
4 years ago
Vajsovka
Dobrý den, Děkuji Vám za odpovědi. Bohužel i já musím kromě pudingů shrnout i nové polévky a ty šly s chutí taky dost dolů. A nejde jen o můj osobní pohled, ale ma rodina a kamarádky to vidí stejně. Chápu, že není lehké obstát v dnešní době obřích firem s dietami, ale co jít cestou úspor v obalech? Zanechat chutnou kvalitu ale dát je do levnějšího balení? Krabičky u vašich výrobků jsou z dost kvalitního papíru a přijde mi to zbytečné. I naše planeta by možná uvítala menší spotřebu papíru. Je to jen můj osobní názor, ztráta chutnosti Vašich výrobků mě vážně hodně mrzí. Lenka Vajsová
 
4 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Olgo. Receptury průběžně upravujeme stále. Protože máme každý den osobní kontakt s hodně lidmi, kteří navštěvují Paralékárnu¨či ordinaci, máme dokonalou zpětnou vazbu. Protože máme s redukčními dietami již 30 - leté zkušenosti, sledujeme dlouhodobě celý evropský trh, dokážeme asi vše i dobře vyhodnotit. Snažíme se reagovat na připomínky, které se opakují i když je to velmi nákladné. Na druhé straně bojujeme s problémem, že jedinečné suroviny z trhu mizí díky tomu, že jsou dražší či jejich výrobci zanikají, nebo je pohlcují větší, mnohem více byznysově orientovaní. To pak má negativní vliv na kvalitu. Mezi kvalitativní ukazatel určitě patří i chuťové vlastnosti a chuťové preference jednotlivých zemí či regionů. Podstatné rozdíly v chuťových preferencích jsou například i mezi Prahou a moravskými regiony. O Slovensku nemluvě.
 
4 years ago
Dobrý den, děkuji za odpověď. Budete se vracet u některého výrobku k původní receptuře ? Olga
 
4 years ago
Dr. Staněk
To mě moc mrzí. Myslím si ale, že houbová i kuřecí polévka mají velmi výraznou chuť. Čokoládový pudink také. Vanilkový pudink má velmi jemnou smetanovou chuť a vanilková příchuť není ostrá a je bez pachuti. Takto bych to charakterizoval já. Pudinky při testování staré i nové receptury nebyly od sebe rozeznány ! Nebyla dokonce rozeznána rozdílnost v textuře. Rozdíly nebyly také rozeznány po rozmíchání se dvěmi lžičkami Guarety prášku. Je ale naprosto jasné, že lidé vnímají různě chutě různě a různou intenzitou.
 
4 years ago
Dobrý den, po 3 letech se vracím k dietě a nové pudinky i polévky mě ale hodně moc zklamali. Umělá pachut, chut žádná, jsem velice zklamaná a to jsem se na jídlo těšila, protože to bylo chutné, dríve jsem byla velice spokojená. Vanilka pudink hodně špatný, kuřecí polévka to je hmota bez chuti a houbová, skoro to samé. Milovala jsem minulou houbovou a předminulou zeleninovou. Pokud by se vrátily bývalé receptury, byla bych moooc ráda.
 
4 years ago
Dr. Staněk
Přisladit jej můžete tekutým Kandisinem. Asi bych si to zkusil samostatně s mlékem a pak teprve v mléce roztřepal prášek. Může to být poměrně snadné řešení, pokud se chuť sladidel porovná podle váší chuti. Ženy ale reagují na sladidla nevyzpytatelně a vnímání chuti se mění i s konkrétní fází menstruačního cyklu. Zklamání úplně chápu a jsem z toho také smutný. Pudink má pro mě velmi jemnou vanilkově smetanovou chuť bez pachuti sladidel a aromat. Nemám ale osobně výhrady ani k předchozí receptuře.
 
4 years ago
Vajsovka
Dobrý den, děkuji za odpověď. Dodržela jsem přesně postup k přípravě vanilkového pudingu, ale bohužel chuť je umělá, mdlá až žádná. Mám tendence ho přsladit (coz není myslitelné). Když už člověk drží dietu, chtěla bych si to malé množství jídla opravdu vychutnat, což s novou recepturou u tohoto pudingu není možné. Pro mě velké zklamání, asi přestanu kupovat úplně. Škoda. Původní pudingy mi moc chutnaly.
 
4 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den. Ano. Jsou částečně jiné. Snažili jsme se reagovat na připomínky, kterých nám trochu přibývalo. Zájem o pudinky v loňském roce poklesl. Reagovali jsme zejména na kritiku, že jsou příliš sladké. Některé ženy (ne muži) si častěji stěžovaly na pachuť. Snížení sladkosti má dosti velké dopady na konečnou chuť pokrmu. Problém bych obecně spíše očekával u vanilkového pudinku. Dbejte prosím na přípravu v šejkru a na správné odměření 200ml odtučněného mléka. Texturu jde ovlivnit 1-2 lžičkami prášku Guareta. Pudink pak lépe zasytí a hodí se k postupnému ujídání. Chuť většiny výrobků skoro každoročně trochu upravujeme. Chuťové preference se docela rychle mění. Budu rád, když mi blíže popíšete co vám vadí. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá. Díky za pochopení.
 
4 years ago
Vajsovka
Prosím, co se stalo s původní receptutou u pudingů?!?! Rano jsem měla první z nové várky, a byla jsem v šoku. Myslela jsem, že jde jen o nový design krabiček, ale i obsah je jiný a za mě o dost horší. Co je jinak??? Prosím, vraťte se k původnímu!
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru