V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

polívky

před 2 měsíci
Dr. Staněk
Dobrý den. Právě proto na to dlouhodobé zákazníky upozorňuji, aby ještě zkusili přípravu druhým způsobem. Je mi jasné, že si změnu textu na obale nevšimnou. Chuť polévek je velmi podobná a ne každý rozdíl pozná. To jsme si předem dostatečně ověřili. Spíše si myslím, že je problém v trochu odlišné textuře, která zase jiným vyhovuje. Na texturu má vliv způsob přípravy. Přelitím prášku horkou vodou, je více narušena struktura bílkovin než u mikrovlnného ohřevu. Vazebné poměry jsou proto odlišné. Textura, na které se podílejí jak bílkoviny tak polysacharidy, má pak velký vliv na konečný chuťový vjem. Ten je individuální a závisí i třeba na aktuálním zdravotním stavu. Velmi se omlouvám, ale receptury bylo nutné změnit a to i z důvodu, že hodnoty vitaminů, minerálních látek a stopových prvků se musely přizpůsobit nové legislativě související s přípravky určených k náhradě jídla pro regulaci hmotnosti, které musí obsahovat výrazně více výživných látek než je obsaženo v běžných pokrmech. Určitě si dovedete představit, co chuťově například jen způsobí, když do polévky přidáte o 10% více jodidu draselného než v minulosti. Dobře ochutit tuto kategorii potravinářských výrobků není opravdu snadné. Díky za pochopení.
 
před 2 měsíci
Dobrý den,beru od vás zboží myslím 4 roky a nebude snad nutne a to se omlouvám vám tady podrobně popisovat, jak jsem polévku připravovala. Úplně stejně jako ty polévky ve staré receptůře. Zkuste si udělat polévku rajskou starou, jestli máte ještě možnost a novou a poznáte opravdu rozdíl.jak pisi,kdyby polévky nechutnaly jen mě, ale nechurnaji ani kolegynim.a věřte, že kdybyste měli skladem původní rajskou a hrachovou polévku,tak bych si si je s velkou a opravdu velkou radostí objednala.pekny zbytek dne
 
před 2 měsíci
Dr. Staněk
Dobrý den. Je určitě možné, že textura polévek vám nemusí vyhovovat. Kritika mi ale nepasuje k realitě. Například tvrzení , že rajská povka je vodová a není zahuštěná. Můžete mi prosím napsat jak jste ji připravovala? Jinak bychom samozřejmě byli rádi, aby polévky chutnali všem a budeme stále o to usilovat.
 
před 2 měsíci
Dobrý den, dnes jsem ochutnala novou rajskou polévku a nechutnala mi. Úplně jiná barva polévky, taková vodová není tak zahuštěná a chuť nic moc. Je mi líto, že u polévek děláte nové receptury, které nestojí promiňte za nic. Ta chuť se nedá srovnat s těmi původními polévkami. Nedávno jsem Vám psala, o hrachové a rajská taky není dobrá. Kuřecí polévka je úplně bez chuti. Všude jsem chválila vaše polévky, ale od té doby co jsou nové, tak nechutnají nejen mě, ale ani kolegyním. Myslela jsem, že to je jen můj pocit, ale bohužel není. Ano chutě se mění, jak píšete dole, ale myslím, že chuť mám pořád ještě dobrou. Ty polévky se opravdu nedají jíst, alespoň můj názor. Jediná chutná je houbová i když taky není úplně TOP. Omluvte mě, ale musela jsem Vám to napsat, protože mi to mrzí. Byla jsem platinový zákazník a nyní jen zlatý. To odpovídá za vše. Pěkný den
 
před 6 měsíci
Dr. Staněk
To se může zdát. Denaturace bílkovin probíhá trochu jinak a vazba obsahových látek na ně také. Může to mít vliv u vás na chuťový vjem. Uvidíme. Co mě ale skutečně překvapilo je, že nevnímáte tolik hrachovou chuť oproti polévce předchozí, která vám chutnala. To je pro mě záhada. Vnímání tzv. chemické chuti je dosti individuální.
 
před 6 měsíci
Děkuji za odpověď, samozřejmě zkusím připravit podle vás, ale myslím,že na chuti se nic nezmění, jen bude lépe rozmíchaná.preji pěkný den
 
před 6 měsíci
Dr. Staněk
Hrachová chuť se mi zdá naopak výraznější. Až jsem se toho obával, že je moc výrazná. Chemickou chuť jsem úplně vyloučil a překvapuje mě vaše zpráva. Na druhé straně ženy opravdu občas reagují překvapivě na určité směsi chutí. Překvapuje mě to i z důvodu, že vám předchozí polévka chutnala. I já ale stárnu a moje schopnost vnímat některé chuti či pachuti se může oslabit. Prosím, pokud máte sáček polévky ještě k dispozici, zkuste polévku připravit takto: Roztřepejte obsah v šejkru s vodou 300 ml a ohřívejte v mikrovlnce při max .výkonu 1 minutu. Můžete roztřepat ve 200 ml a 100 ml dolít. Pak dejte do mikrovlnky.
 
před 6 měsíci
Dobrý den, ano krutony obsahovala, ale opravdu z ní cítím jen chemii a hrachová chuť se někam vytratila. Cítím z ní něco jako kostku bujonu koupenou v krámě. Když ji rozmíchám, tak prášková směs se obalí na krutony a není to opravdu chutné. Za mě stará receptura byla 100% a byla to má nejoblíbenější polévka. Kuřecí krémová mi přijde zase bez chuti. Každopádně je to můj názor. Třeba někomu jinému chutnají. Houbová je super a stará rajská taky výborná. Novou recepturu rajské jsem ještě neměla. Pěkný den
 
před 6 měsíci
Dr. Staněk
Dobrý den. Obsahovala tato hrachová polévka krutony? Hrachová chuť by měla být naopak výraznější. Je to nějaké podivné. Můžete mi to ještě upřesnit?
 
před 6 měsíci
Dobrý den, zatím jsem měla houbovou a hrachovou polévku dle nové receptury. Upřímně hrachová polévka mi nechutná vůbec a ta původní byla super, měla jsem ji nejraději ze všech polévek. V nové receptuře cítím jen chemii a necítím hrách, jako v té staré. To mě hodně zamrzelo, když jsem ji ochutnala. Houbová polévka je výborná. Už teď vím, že hrachovou podle nové receptury dojím a už si ji nebudu objednávat. Moc mi to mrzí.
 
před 7 měsíci
Jitka B.
Děkuji za odpověď, bohužel vím že udělat-uvařit něco dobrého je složité i nákladné. Vím že kaloricky je to těžké skloubit aby vám to ladilo v dietním plánu. Mám vaše výrobky ráda a ráda je používám i po tubulizaci .Takže přeji mnoho spokojených zákazníků a i nové nápady na naše mlsné jazyčky. Jitka
 
před 7 měsíci
Dr. Staněk
Věřím, Marie, že si postupně na nové receptury zvyknete. Za 20 let, co byly tyto polévky na trhu došlo docela k výrazným změnám v jejich chuti a textuře.Souviselo to zejména s neustálou nedostupnosti klíčových ingrediencí, které by splňovaly naše kvalitativní požadavky. Samozřejmě ingredience přírodního původu nemají standartní chuť a velmi záleží na tom odkud pocházejí a jak probíhalo jejich pěstování a následné technologické zpracování. Existuje stále méně firem kterým není jedno co ve skutečnosti prodávají. Není snadné je vypátrat s vědomím, že mohou brzy skončit kvůli konkutenci, která vyrábí totéž za poloviční cenu, ale je to v podstatě k ničemu, pokud chcete mít výrobky dobré.
 
před 7 měsíci
Dr. Staněk
Dobrý den, u pudinků jsem reagovali zejména na kritiku, že jsou příliš sladké. Protože naše pokrmy k náhradě jídla obsahovaly v denní dávce poměrně dost inulinu, snažili jsme se denní dávku snížit tím, že jsme upravili jeho obsah v jednotlivých pokrmech. Inulin je skvělá vláknina. Protože je ale stále více používána společně s oligofruktózou i v jiných potravinářských výrobcích, zvyšuje se počet lidí,jejichž střevní mikrobiota dokáže tuto vlákninu využit efektivněji jako zdroj energie. To pak vede častěji k nadýmání. Poměrně přísná legislativa, která se týká výrobků k náhradě stravy byla nedávno upravena tak, že v jedné porci musel být zvýšen obsah některých minerálních látek. Z kvantitativního hlediska je to sice banalita, ale i miligramová či mikrogramová množství mohou velmi negativně ovlivnit finální chuť výrobku. Pudinky Guareta jsou jemné a bez jakýchkoliv pachutí a jsem velmi rád, že se nám podařilo zpočátku zcela neřešitelný problém vyřešit. Se zeleninovou polévkou si zatím nevíme vůbec rady. Zvažuji, zda ji nyní nenahradit polévkou pórkovou u které se nám podařilo najít velmi kvalitní zdroj sušeného pórku a můžeme tak dosáhnout skvělé chuti.
 
před 7 měsíci
marie
Dobry den, musim rici, ze jsem take mela vsechny polevky rada, ale dnes jsem ochutnala vasi novou houbovou a chutove je vyborna. U te kureci kremove jsou takove hrudicky a nevim jestli to je to kureci maso nebo jina ingredience. Ale tez mi prijde skoda, ze jiz puvodni nejsou
 
před 7 měsíci
Dobrý den, pane doktore, již několik let si kupuji vaše výrobky a vždy patřily k těm nejchutnějším, které jsem kdy vyzkoušela. Chtěla bych se zeptat, proč došlo ke změně chti pudinků vanilkový a čokoládový. Zárověň se chci zeptat zda bude k dispozici polévka zeleninová. Předem moc děkuji za odpověď
 
před 7 měsíci
Dr. Staněk
Dobrý den, Ivano. Polévky potřebovaly inovaci, protože zájem o ně poklesl a výhrady byly častější. Nastupuje k nám nová generace , která vyrostla na Nutelle a na výletech do fastfoodu. Budeme se snažit vyhovět po chuťově stránce většině a myslím, že se nám to stále daří i když sehnat dobré a skutečně kvalitní ingredience je stále těžší. Doufám, že i vy budete spokojená. Zeleninová polévka se nám zatím nedaří. Intenzivně na ní pracujeme. Díky za pochopení.
 
před 7 měsíci
Reocar s.r.o.
Dobrý den pane doktore, jelikož již Vaše diety držím mnoho let, chtěla jsem se zeptat.Původní houbové polévky a zeleninová již nebude v prodeji?Děkují.Ivana
 
před 8 měsíci
Dr. Staněk
Dobrý den, Jitko. Výroba polévek, které jsou určeny k náhradě stravy je velmi nákladná. Jejich složení je poměrně přesně specifikováno evropskou legislativou. Protože obsahují hodně výživných látek které často mají velmi rozdílnou i nelibou chuť ( vitamin B1, jodid draselný-zdroj jódu i draslíku,...), není snadné je ochutit tak, aby chutnaly většině. Není také snadné vybrat příchuti, které by byly velmi dobře akceptovány většinou našich pacientů či zákazníků. Stravovací zvyklosti v rodinách jsou stále rozmanitější. Lidé s nadváhou mají navíc velmi často hodně mlsné jazýčky. Určitě se budeme snažit přijít s něčím novým, pokud to bude jen trochu možné. Protože ale máme 30-leté zkušenosti s redukčními dietami a známe dobře osudy redukčních diet v celé Evropě, jsme si jisti, že v širokem sortimentu netkví cesta k úspěchu při snižování a kontrole váhy ani k dlouhodobějšímu úspěchu ekonomickému. Jinak zrovna s gulášovou polévkou sii zatím nevíme rady. Připravit ji dobrou a s nízkým obsahem tuku je opravdu oříšek. Všechny polévky které jste jmenovala mám rád a nemám k nim tedy negativní vztah. Čočka je ale významným zdrojem sacharidů a nebylo by možné ji použít ve větším množství. Nevím zatím o žádné, která by byla upravena tak, aby dostatečně změkla po přelití vroucí vodou nebo v mikrovlnné troubě během 1-2 minut.
 
před 8 měsíci
Jitka B.
Dobrý den mám ráda vaše polévky a chci se zeptat zda by byli i jiné příchutě třeba čočková ,cibulová ,česneková ,gulášová .Děkuji za odpověď Jitka
 
před 10 měsíci
Dr. Staněk
Dobrý den. Pevně doufám, že se objeví na e-shopu okolo 15.12. Datum výroby musel být posunut kvůli dodavatelům klíčových surovin, které jsou pro nás připravovány na zakázku. Přednost mají zkrátka supermarketové řetězce a velkodběratelé a výroba standartních surovin ve velkých objemech. Nedostupnost polévek nás velmi mrzí a má to pro nás samozřejmě i negativní ekonomický dopad. Jsme také zvědaví jak nové receptury lidem zachutnají a těšíme se na ně.
 
před 10 měsíci
Dobrý den, kdy budou prosím polívky houbové k máni přes eshop? Pani v lékarně říkala, že od listopadu budou....ale pořád nejsou :-(((- Díky
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru