V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Bazální metabolismus

5 years ago
Dr. Staněk
Anno, k našim klientům přistupujeme velmi individálně, pokud jsou ochotni nám naslouchat. Dietní režimy ke snížení váhy mohou být dosti rozmanité. Pokud se rozhodnete pro pozvolné snížování váhy a dokážete být důsledná, je možné volit jídelníček, který se příjmem energie přibližuje k hodnotě bazálního metabolismu. Není to ale jen o příjmu energie. Je to také o příjmu a složení základních výživných látek v rámci celého dne a denním režimu. Je také dobré si uvědomit, že se vždy pracuje s velmi nepřesnými hodnotami. Nelze úplně přesně stanovit jak klidový energetický výdej, tak výživovou hodnotu celodenního jídelníčku. Nevědomých dietních chyb lze tedy udělat také dost. Máme zkušenosti, že ti, co nešli pod "bazál" měli ve skutečnosti významně jiné složení celodenního jídelníčku, než se domnívali a jídelníček hlavně neodpovídal jejich výživovým potřebám a tělesné zátěži. Rizika určitého způsobu stravování je ale třeba u zdravých osob hodnotit hlavně z dlouhodobého pohledu.
 
5 years ago
Admin
Dobrý den Anno. Zprostředkovávám odpověď pana doktora, který je aktuálně v zahraničí. "Milá Anno. Hodnotu bazálního metabolismu vám rádi změříme nejpřesnější metodou indirektní kalorimetrie a můžete pak zkusit snížit váhu podle doporučení, které jste uvedla. Považuji jej za teoreticky možné, ale za značně neúplné. Pokud se vám takto zhubnout nepodaří, určitě vám poradím, jak postupovat, abyste dosáhla úspěchu. V každém případě je ale dobré volit takový postup, se kterým jste ztotožněna a který vám bude vyhovovat. "
 
5 years ago
Dobrý den pane doktore, po několika mešících opět uvažuju nad volbou dietního plánu z Vaší nabídky, protože se mi nedaří zhubnout. Bohužel mě okolí odrazuje a to z důvodu, že dietní plány mají velmi nízkou energetickou hodnotu. Jednoduše mi říkají, že je to pod hodnotu bazálního metabolismu a že je to špatně. Hledala jsem na internetu, ale žádné pádné argumenty jsem nenašla. Všude jen píšou, že se nesmí jíst pod hodnotu bazálního metabolismu. Jsem si vědoma toho, že na internetu je spousta mýtů, ale zrovna toto je věc, na které se všichni shodují. Na druhou stranu si říkám, že jste úspěsný v tom co děláte a určitě k tomu máte vysvětlení. Já když to vezmu čistě logicky, tak přece podstata hubnutí je že přijmu míň energie než vydám a proto hubnu. Tak pak nechápu proč všichni říkají, že jíst pod bazál je špatně. Budu Vám moc vděčná, když si uděláte čas a odpovíte mi. Ono bude pak jednodušší začít v plánu a vydržet, protože rodina a okolí umí dost zvyklat - já už bych ráda konečně správně zhubla. Moc děkuji, Anna
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru