V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Jaký postup zvolit?

5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Hubnutí není žádná velká věda a je jen třeba dodržovat základní zásady a dbát, aby dietní režim měl dostatečnou výživovou hodnotu. Při krátkodobém hubnutí, pokud nejsme vážně nemocní, můžeme se klidně držet rad Kořínkové, Duncana, Margity atd atd.a tělo se s tím spolehlivě popasuje. Někdy ale nemusíme shodit vůbec nic. Zelenina může snižovat výživovou hodnotu redukční diety a doporučuji tedy konzumovat 100-200g zeleniny vážené v syrovém stavu denně. Zvažte používání hotových jídel DietLIne. Vynechte momentálně Kuře s hráškem a zeleninou. Výživovou hodnotu jídelníčku si nastavte na www.potravina,cz takto : T:15 g, S:75 g, V:15 g, B:80-90g. Při plánování jídelníčku se snažte těmto hodnotám co nejvíce přiblížit. Bude-li něco nejasného, ozvěte se. Kdyby bylo potřeba řešit něco velmi rychle, pošlete sms na 602 24 20 87. Příjemné dny.
 
5 years ago
Dobrý den pane doktore, skončila jsem 12 denní program a chtěla jsem pokračovat 10dennim. Nicméně jej musím nějak upravit. S polévkami a krémy není problém,pudinky si dělám s vodou,takže také v pořádku. Nicméně laktózu, a tedy mléčné výrobky obecně, nemohu a bezlaktózové či sojové věci mohu jíst jen občas. Proto se chci zeptat, zda je možnost nějak tyto věci nahradit. Například se stravovat více zeleninou,vejci,libovým masem. Vím,že hubnutí půjde pomaleji,ale se svou intolerancí nic neudělám. Musím nějsk zkombinovst vaše jídla s tím,co mohu. Čemu se musím vyhnout? A jaká zelenina je v teto fázi povolena? Kolik bych ji měla sníst? Předem diky za odpověď
 
5 years ago
Dr. Staněk
Zkuste se prosím držet mého doporučení které se týkalo výživového složení jídleníčku. Kontrolu provádějte na www.potravina.cz. Určitě je vhodné zařadit hotová jídla DietLine. Pokud je pro vás koktejl sladký je možné zvýšit objem vody. Jinak je opravdu možné, že spíše hůře tolerujete laktózu a že nemáte dostatek laktázy k tomu, aby laktózu přeměnila. Můžete lépe snášet krémy Guareta. Je možné zkusit : Guareta Morning Start - hotové jídlo DietLIne - omeleta DietLine.
 
5 years ago
Dobrý den,děkuji za odpověď. Ano,koktejly míchám s mlékem. Používám Lactose free od firmy Meggle. Má vyšší % tuku,ale koktejly pak dělám s vodou. Jinak jak sojive,tak mandlove mléko je od firmy Alpro. Obě verze jsou bez přidaného cukru. Mám po mléku křeče,bolesti,průjmy a trpím pak i plynatostí. První dva dny jsem problémy neměla,ale ted je to 7 den a je to nepříjemné. Napadlo mě,zda bych nemohla nahradit koktejly a pudinky jinými vyrobky,az budu zacinat 10denni plan. Jsou na me navic trochu sladke. Nakoupila bych si podle toho výrobky zvlášť. Děkuji
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den Mio. Naše přípravky jsou založeny na mléčné bílkovině. Pokud ji nesnášíte je to problém a je lepší volit jiný postup. Mléko je z výživového hlediska velmi kompletní potravina. Nelze je srovnávat se sojovým či mandlovým nápojem, jejichž racionální využití je poměrně omezené a výživová hodnota není vysoká. Připravujete prosím krémy s vodou a pudinky a koktejly s nízkotučným mlékem (0,5% tuku)? Jaké obtíže při pití mléka míváte? Jinak je dobré , že jste si jednotlivé pokrmy časově rozložila tak, jak vám to nejlépe vyhovuje. Napište mi prosím za jaký konkrétní sójový či mandlový nápoj byste chtěla mléko nahradit. Podívám se na jejich složení. Snažte se najít takový, kde základní výživové složení odpovídá nízkotučnému mléku t.j na 100 ml cca : T: 0,5 g, S: 3-5g, V: 0 g, B: 3-5g.
 
5 years ago
Dobrý den, jsem u čtvrtého dne a zatím se mi zdá, že jídla mám až dost. Některé věci, zejména krémy a pudinky, jsou na mě opravdu hodně sladké, takže je jím namísto ráno až odpoledne. Obědvám totiž z pracovních důvodů brzy, takže bych měla malé časové rozestupy a k večeru bych už měla velký hlad. Nicméně mám jeden problém, Jsem alergická na mléko, a pokud mám denně vypít někdy až půl litru bezlaktózovéo mléka, stejně mi po něm není nejlépe. Mohu mléko nahradit sojovým, případně neslazeným mandlovým?
 
5 years ago
Dr. Staněk
Kdykoliv se ozvěte, Mio. Je možné využít i můj mail:guareta@drstanek.cz. Snažte se být důsledná v dodržování jídelníčku, aby dopadl první krok co nejlépe. Důležité je překovat první 3 dny. Potom už to půjde mnohem snáze a také se začnete citit lépe.
 
5 years ago
Děkuji za reakci. Zařídím se podle Vaší rady. Snad budu mít i dost síly na cvičení. Zatím na mě žádné diety moc nezabraly, ale hlavně doufám, že si spravím své stravovací návyky. Začnu hned příští týden. Hezký den Mia
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den Mio. Jako začátek bych volil Dietní plán na 12 dní, který úplně nahradí stravu. Tím se eliminuje riziko nevědomých dietních chyb a váha půjde dobře dolů. Podaří se vám tím také odpoutat od původního jídelníčku, který vedl k nadváze. Na něj se zpravidla navazuje DP10, který již obsahuje jeden běžný pokrm. Jídelníčkem obdobné výživové hodnoty jako DP10 se pak pokračuje až do dosažení cílové váhy minus 2kg. K plánu je dobré používat vlákninové přípravky Guareta (viz., vlákninový set a blog o vlákninách). Prosím o pečlivé pročtení Pokynů uvedených na webu u tohoto Plánu. Bude-li něco nejasného, určitě se předem ozvěte. Snažím se odpovídat každý den. Těším se, že budete úspěšná a že se vám naše výrobky osvědčí.
 
5 years ago
Dobrý den, ráda bych vyzkoušela Váš hubnoucí program, mám to schváleno i od své praktické lékařky, jen nevím, jaký zvolit, na kolik dní a případně jaké doplňky stravy apod. Veškeré zdravotní testy mám v pořádku. Krev, játra, ledviny, hormóny, jedině mě trápí lupénka. A také nadváha. I přes cvičení a pravidelný pohyb se mi nedaří hubnout. Mám totiž velmi časově náročnou práci a špatně si dělám čas na pravidelnou stravu. Také jím větší porce, než bych měla. Často sáhnu po něčem sladkém, abych získala energii. Je mi 39 let, měřím 170 cm a vážím už 95 kg. Za poslední dva roky jsem přibrala skoro 20 kg. Teď bych ale mohla trochu zvolnit a ráda bych začala tím, že upravím svůj životní styl. Jaký program byste mi doporučil? Ráda bych se během roku dostala na váhu, kterou jsem měla před 2 lety. Mnohokrát predem děkuji za odpověď i radu S pozdravem Mia
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru