V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

histaminova intolerance

5 years ago
Dr. Staněk
Díky Marie za upřesnění. Myslím si, že DP12 by neměl histaminovou intoleranci nijak podporovat a nesetkali jsme se s tím za 30 let naší praxe. Koncentrace látek, které podporují tvorbu histaminu není v přípravcích významná a příjem všech aminokyselin je přiměřený. Opět je to o konzumovaném množství a celkovém denním příjmu. Ne jen o potravinách, které budivé aminy teoreticky obsahují Ne vždy jsou tyto látky dostatečně dostupné ( zejména z rostlinných zdrojů) a fakticky nemusí pronikat do střevních buněk. Je dobré respektovat doporučení alergologů, čeho se vyvarovat, ale je třeba si částečně najít svojí cestu. Kdykoliv se ozvěte, pokud budete potřebovat více informací.
 
5 years ago
Marie J.
Děkuji za odpověď. Co se týká chladové alergie, antihistaminika mám užívat dle potřeby, v první řadě jde o režimová opatření, a to samé platí u té intolerance, kdy mi lékař doporučil načíst si o tom informace. Naštěstí nemám alergii na lepek, jen s jistotou vím o dlouholeté nesnášenlivosti čerstvé cibule a česneku. V současnosti se u nme obejvily potíže jako nevolnosti, bolesti až křeče břicha a bolesti hlavy mívám taky. Myslím, že DP 12 je dobrý, jen potřebuji mít znovu vůli vydržet, jako minulý rok, ale nevím, proč mi to jde nyní hůře. Chodím do práce a stres občas zajídám. Minule mi tahle poradna pomohla, ikdyž jsem zas tak moc nepsala. Díky.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Marie. Promyslete si prosím, který Plán by vám nejlépe vyhovoval. Jinak bych doporučil začít DP 12. Podívejte se také na ten měsíční jídelníček, zda by to pro vás nebyla vhodná volba ( DP30). Plánu je třeba přizpůsobit tělesné aktivity. Užíváte ntihistaminika? Užíváte jiné léky. Máte problémy s tolerancí některých konkrétních potravin. Trpíte alergií na konkrétní složku potravin? Popište mi prosím vaše současné obtíže.
 
5 years ago
Marie J.
Dobrý den, po nějaké době se ozývám a prosím o Vaši reakci. Nedávno jsem psala, že bych moc ráda ještě dala dolů pár kilogramů. Posledních pár let jsem měla projevy chladové alergie a navíc mi letos byla zjištěna histaminová intolerance. Jednak bych potřebovala vědět, zda není problém jíst nadále vaše produkty při této diagnoze a jednak bych potom uvítala Vaši podporu, která mi pomohla poprvé před rokem, kdy jsem shodila přes 10 kg. Nyní bych se ráda dostala na váhu 65kg, tzn. cca o 10kg méně než nyní. Mohla bych tedy znovu najet nejprve plán s úplnou náhradou stravy? PS: určitě nezvládnu přísný plán. Moc děkuji za odpověď.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru