V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

stabilizace

5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Marie. Výsledek měření je tedy "standardní"a podle RQ bylo 75% energie během měření získáváno z tuků. Jídelníček tedy v posledních dnech byl pravděpodobně nízkoenergetický. Běžné přílohy naše tělo nepotřebuje. Nepotřebuje také vůbec běžné pečivo. Je dobré se tedy jim vyhýbat, a nebo volit za den malé množství (40-50g).Ideální jsou výrobky v odměřené porci, jako je chléb DietLIne nebo třeba výrobky WASA. Běžné pečivo také rychle zvedá hladinu krevnhoí cukru a má tedy vysoký glykemický index. Pomoci při udržování vájy může ParaPasta (rýže nebo nudle). Budu-li vycházet jen z hodnoty RQ a klidového eneregtického výdeje bez znalosti aktuálního způsobu stravování, pokusil bych se začít stabilizovat váhu na těchto hodnotách: T:35, S: 150g, V:15-30g, B:60-80g a po týdenním vážení by se vidělo, zda je nutné něco změnit, či se něčeho v jídelníčku vyvarovat. Příjemný týden. Kdykoliv se ozvěte.
 
5 years ago
marie
Dobrý den, tak dnes jsem v ordinaci vaší paní byla na měření bazálního metabolismu. Naštěstí nežiji za vzduch, již jsem začínala mít obavy, protože hned jak troch více jím tak váha roste. Bude to tedy nastavením jídelníčku. RQ 0,75, REE:1336Kal/den. Pokud jsou ještě nějaké důležité hodnoty, které potřebujete vědět, napíši. Poprosila by jsem vás jak si nastavit hodnoty sacharidů, tuků, bílkovin... A jestli se dál vyhýbat přílohám. Nebo tak jak mi kdysi říkala vaše paní jednu přílohu za den. S váhou jsem teď spokojená, ale končila jsem hubnutí na 3000kJ. A chci si váhu udržet. Děkuji za všechny vaše rady. A za vaši novou PAUZU je báječná.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Marie. Zjištění hodnoty klidového energetického výdeje mám určitý smysl. Je to hodnota, která nám napoví jak si jídelníček do budoucna sestavovat a co si zkrátka nebudeme moci už dovolit, pokud nechceme stále přibírat. Řada lidí, kteří se vymlouvají na "zpomalený metabolismus" se také třeba přesvědčí, že chyba je ve složení jídelníčku a že tělo "šlape" naopak velmi dobře. Většinou si tiito lidé mohou dopřát energie v celodenním jídelníčku trochu více než ostatní. Bohužel i při tělesné zátěži má někdo štěstí, že spotřebuje více energie než ti druzí ( výhoda je to relativní). Souvisí to zejména se složením svalové hmoty a trénovanosti. Pokud si jídelníček sestavujeme z běžných potravin, pracujeme s velmi nepřesnými hodnotami. Řada výživovým hodnot je spočítána jen teoreticky bez hlubších analýz. Česká databáze potravin Nutridatabáze je v žalostném stavu a publikované hodnoty příliš nepomohou ani výrobcům ani spoitřebitelům. Málo také víme o tom, co skutečně dokáže naše tělo využít a co už ne. Záleží také na kychyňském zpracování jídla a na individuálních rozdílech při trávení a vstřebávání živin. Každý si proto musí svůj jídelníček trochu "vychytat". Pokud váha nejde dolů, je třeba být trpělivý. Váhový úbytek se může dostavit až po několika dnech. Pravděpodobnější jsou však dietní chyby. Malá změna v jídelníčku může pomoci, abyste pokračovala úspěšně dále a pevně věřím, že tomu tak bude.. Musím se ale také zmínit, že míra denní tělesné zátěže je ve vašem případě významná a že je třeba ji zohlednit při sestavování jídelníčku. Jinak na guareta@drstanek.cz mi můžete jídelníček poslat. Zkusíme něco vymyslet. Zkuste prosím také kontrolu pomocí www.potravina.cz. Těším se, že budete úspěšná i nadále.
 
5 years ago
marie
Dobrý den, moc si vážím vaší podpory nám hubnoucím. Děkuji také za časté opakování a připomínání věcí. A tak ke svému dotazu. Uznám, že nastalou situaci jsem si způsobila sama, ale trochu přešlapuji na místě jak pokračovat. Před 1,5 možná o něco déle se mi podařilo pomocí vašich výrobků zhubnout 20kg. V létě 2018 jsem nabrala nějaká 3kg navíc, než byla moje váha, bohužel do Vánoc se mi to nepodařilo shodit a na Vánoce naskočila další 4kg. Po Vánocích jsem razantně zakročila, protože jsem věděla, že odjíždíme na dlouho očekávanou 3týdenní dovolenou. Bohužel nebylo možné tam přivážet žádné jídlo. Takže v den odletu jsem měla -6kg, ale končila zároveň s dietou. I když byla turistická naskočilo vše zpět. A tak po návratu a dodělání v práci všedch restů jsem se do diety pustila znovu. Končila jsem na příjmu 2700 - 3000kJ s T-20, B-80,S-80,V-20. Někdy jsem ani nedosáhla těchto výživových hodnot. V závěru mi velice pomohla vaše nová tyčka Pauza, obsahuje velké množství vlákniny a bílkovin, tudíž výborně zasytí. K této tyčce jsem měla většinou polévku, protein20 a trochu listové zeleniny. Hubnutí trvalo 5týdnů a celkem -7kg. Pečlivě jsem pročetla pokyny ke stabilizaci, ale přesto mám obavu, protože jsem si s tím tělem nehezky pohrála během krátké doby, abych neudělala někde chybu. Nebylo by lepší v mém případě si nechat u vás změřit bazální metabolismus? Někdy jsem měla pocit, že již skoro nejím a přesto nehubnu. A kila zpět určitě nechci. Mojí každodenní aktivitou je ranní cvičení 5ti Tibeňanů asi 15min a 9km chůze. Budu ráda, když mi poradíte
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru