V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Manžel s chronickou ulcerozní kolitidou

5 years ago
Dr. Staněk
Paní Kateřino, já bych u vašeho může začal Dietním plánem na 7 dní. Pokud by mu jídelníček vyhovoval, může volit jakýkoliv z Plánů. Snížení váhy určitě tělu prospěje. Myslím si, že v řadě případů lidé užívají u idiopatických střevních zánětů zbytečně vysoké udržovací dávky léků a málo se dbá na způsob stravování. Není ale snadné dávkování léčiv omezit. Občas pak může být výsledek děsivý a každý gastroenterolog se s takovým případem setkal. Chce to dobře znát pacienta i historii jeho obtíží. Také záleží na aktuálním výsledku koloskopického vyšetření i na posouzení celkového zdravotního stavu.
 
5 years ago
Dobrý den, pane doktore. Užívá Imuran 50mg 1-0-1, Pentasa 2g 1-0-1,obcas čípek Salofalk. Ráno je strašně nafoukly a je jedno, jestli si dá chips nebo ne, je to tak každé ráno. Průjem dlouho neměl (podle mě ho drží ty léky, proto je schopný jist cokoliv). Já bych byla ráda, kdyby se léků zbavil. Diety od Vas jsou prakticky téměř bezezbytkove. Bezezbytkovou klasickou stravu jsem připravovala nějakou dobu po propuštění z nemocnice, když pak byl bez obtíží, tak jsme postupně zkoušeli i běžná jidla. Nutno přiznat, že bezezbytkovy jídelníček není kdo ví jak bohatý, tak ho to nebavilo. To pak vedlo k opakovaným obtížím kdy mu lékař předepsal léky-prave ty poslední 2 roky. Dekuji za čas, který věnujete mému dotazu.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, paní Kateřino. Mám radost, že se vám DP 12 osvědčuje ! U idiopatických střevních zánětů je třeba určité opatrnosti při tvorbě jídelníčku. Vidím ale, že váš manžel příliš ukázněný není. Mohla byste mi prosím napsat jaké léky užívá a v jaké dávce? Můžete mi napsat, zda má vypozorované, které potraviny mu dělají obtíže? Doprovází u něj konzumaci některých potravinářských výrobků průjem, který se během dne opakuje? Snáší náhradní sladidla?
 
5 years ago
Dobrý den, pane doktore, začala jsem s Vaší dietou 1.2.2019 a výsledky mám naprosto perfektní. Začala jsem 12denním plánem a hned navázala 10denním s jedním běžným jídlem. Jsem moc spokojená a svědčí mi to :-). Na váze sice "jen" 3 kila, ale např. v cm přes pupík 10cm, boky 7cm.... Vzhledem k tomu, že manžel vidí výsledky a již se párkrát snažil sám se sebou něco dělat, avšak bez výsledku kvůli prohřeškům (chipsy u televize, sladké jemné pečivo denně k snídani apod....), tak bych se chtěla zeptat, zda by například ten 12ti denní dietní plán byl vhodný i pro něj, s jeho váhou okolo 100 kg (když jsme se před 9 lety seznámili, měl okolo 89-90kg a tohoto cíle by chtěl dosáhnout- aby ne, slušelo mu to) avšak se již dlouhodobě léčí s chronickou ulcerozní kolitidou. Poprvé ho s touto chorobou hospitalizovali na podzim roku 2011. Od té doby hospitalizovaný nebyl, avšak 3 průběhy nemoci již měl. Nyní užívá denně léky a poslední cca 2 roky "je klid"- žádný závažný průběh této nemoci. Myslíte, že je tato dieta vhodná? Předem Vám moc děkuji za případnou odpověď a přeji krásné nadcházející jarní dny :-). S pozdravem Kateřina Frýbertová k.frybertova@gmail.com
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru