V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Vlákninový plán na 15 dnů

5 years ago
Dr. Staněk
Těším se, že se zase ozvete, Danielo. Věřím, že vánoční svátky zvládnete i když to není vůbec lehké...
 
5 years ago
Už vím, Morning Start :-D :-D :-D už nemusíte psát, už vím, děkuji :)
 
5 years ago
Pane doktore co to je Guareta MS? Já se omlouvám, ale nemohu na to přijít :-D Jinak moc děkuji a sestavím si :-)
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Danielo. Máme skvělé hotové pokrmy - 6 druhů. Doporučuji je vyzkoušet ! Jídelníček si sestavte takto : Guareta MS nebo pudink - koktejl DietLine Protein 20 - hotový pokrm DietLine - Tyčinka Guareta - Vlákninová polévka DietLIne s Parapastou SlimRice. Pořadí je možné měnit.
 
5 years ago
Děkuji pane doktore, ani by mě nenapadlo, že je to taková věda :-D Zkusím tu sukralozu. U mě je bohužel ten problém, že nejdřív jí oči a mlsná huba. Takže je to pro mě těžké. Potřebovala bych nějaký dietní plán teď do Vánoc, ale dívala jsem se, že už tam nemáte ten 7mi denní a ještě tam byl nějaký krátký. Něco kde se může jíst 5x denně a pokud možno hlavně tyčinky a koktejly a pudinky a krém cookies :-D Měl byste tam něco pro mě prosím? :-D TAké tam bylo něco s těmi Vašimi hotovými pokrmy...děkuji moc. D.
 
5 years ago
Dr. Staněk
To bych radši žádné cukroví nedělal, Danielo. Lepší je ho ještě více miniaturizovat, ale vánoční cukroví bez másla u cukru nemůže za nic stát a nemá smysl si s ním kazit chuť. Aspartam je citlivý na vysoké teploty a nehodí se do vánoočního cukroví. Acesulfam K samotný není chutný a je dobré ho kombinovat právě s aspartamem. Polyolů byste musela dát relativně velké množství, ale utrpí textura a můžete mít problém cukroví ukousnout. Mohou projímat "ve spolupráci" s použitým tukem. Zapracovat do pečiva polyloly je možné, ale chce to zkušenost a úpravu receptury. Stévie není dobrá skroro v ničem, hodí se spíše do cukrovinek, kde může mít velmi podmanivou chuť, jestliže se použije správný extrakt. Zkusil bych tedy sukralózu, nebo raději sacharin, je-li to nezbytně nutné. Přimlouval bych se ale za tu miniaturizaci. Může mít smysl.
 
5 years ago
Dobrý den pane doktore, chtěla jsem Vás poprosit o radu. Čím zaměnit cukr ve vánočním cukroví, ale také aby to bylo dobré? Např. stévie jako sladidlo např. v kafi je příšerné :-) Mohla bych sladit xylitolem, nebo erythritolem, nebo sukralózou? (Stévii mám v záloze a aspartam a acesulfam nechci). Hlavně také chci, aby to bylo co nejmíň kalorické :-) Moc děkuji za radu. Daniela
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, zaměnitelnost výrobků je uvedena v Pokynech viz. Upozornění. Polévky Guareta jsou zaměnitelné s krémy, tyčinkami, pudinky Guareta. Výrobky DietLine Protein 20 jsou také vzájemně zaměnitelné. Jestliže se zamyslíte na jejich výživovou hodnotou, bude vám to jasné. Snažte se tomu porozumět. Vlákninové polévky DietLine jsou jen pokrmem navíc, aby někdo nemusel měnit stravovací návyky, které není třeba měnit. Mohou se také použít v případech, kdy hlad hůře zvládáme. Můžeme je také zařazovat do takového dietního režimu, který má dostatečnou výživovou hodnotu. Prosím, dbejte na správnou přípravu pokrmů. Kdykoliv se ozvěte.
 
5 years ago
Pane doktore, nezlobte se, ale musím si ještě ujasnit jednu věc, nechci dělat chyby, tak se musím ještě zeptat :-D Takže když je tam třeba napsáno Guareta Pudink, mohu si místo toho dát cokoliv, co se jmenuje Guareta, např. Guareta morning krém a když je tam napsáno Dietline, tak si mohu místo toho dát něco jiného, co se jmenuje Dietline? Místo Vlákninové polévky např. koktejl, nebo omeletu apod.? Asi se ptám špatně, ale tato informace mi ještě chybí :-) Řeknu Vám narovinu, že třeba ty polévky Hrachová, Rajská, Houbová.... Já z toho mohu jíst jen Hrachovou, ostatní jsou pro mě za trest (neberte to špatně prosím), proto jsem potřebovala vědět, co bych si mohla dát místo té polévky. Jestli to jde. Děkuji za odpověď a hlavně za trpělivost s dotazy :-)
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den. I pro budoucnost je nutné, abyste se rámcově orientovala ve výživové hodnotě potravin. Jinak budete stále dělat zbytečné chyby a váha se vám bude udržovat velmi špatně. Když si budete vědět rady, nebudete se trápit každým vědomým porušením jídelníčku. Dokážete to zkrátka včas napravit. Proto doporučuji dodržovat zaměnitelnost našich výrobků tak, jak je uvedeno v Pokynech. Rozlišujte výrobky výživově kompletní (pokrmy Guareta) od nekompletních Koktejly DietLIne. Vlákninové polévky DietLine jsou pouze pokrmem navíc s minimálním množstvím energie. Nejsou zdrojem výživných látek, kromě vlákniny. Co se týká běžných pokrmů, je dobré sledovat navrženou výživovou hodnotu v Dietních plánech. Jestliže má např kuře s hráškem a zeleninou cca výživovou hodnotu uvedenou v závorce( T: 17 g, S:13,5 g, V: 5g, B:28g), můžeme si i sestavit vlastní pokrm a nahradit jej. Tyto hodnoty si nastavte na www.potravina.cz a třeba si zkuste, jak je snadné si připravit něco, na co máte zrovna chuť. Snad jsem odpověděl na to, co jste potřebovala. Kdykoliv se ozvěte.
 
5 years ago
Dobrý den, doufám, že se dovolená vydařila a děkuji za radu :-) Potřebuji se ještě zeptat, zda mohu třeba zkombinovat s tou 7denní dietou co tam máte nově, jak to jsou ty Vaše hotové potraviny? Že dám znovu tu 10denní a pak najedu na 7denní? Ještě se potřebuji zeptat, mohu např. ty polévky nahradit koktejlem, nebo vlákninovou polévkou? Mohu místo např. vanilkového pudinku si dát to Jogurtové cookies? Ty běžné pokrmy jak píšete, že si mohu sestavovat jinak, to myslíte, že třeba místo krůtí šunky si mohu dát vepřovou, místo krůtího řízku např. tuňáka? Nevím jak je to myšleno přesně :-( Děkuji předem za radu.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, omlouvám se za velmi zpožděnou reakci. Můžete takto pokračovat až do dosažení normální váhy, bude-li vám dietní režim stále vyhovovat. Běžné pokrmy si můžete také sestavovat jinak podle uvedené výživové hodnoty a kontroly cestou www.potravina.cz. Nízkoenergetickému jídelníčku přizpůsobte tělesnou zátěž. Přeji pevnou vůli.
 
5 years ago
Dobrý den, budu končit zítra s 10ti denní dietou a chtěla jsem se zeptat, jak pokračovat dál? Potřebovala bych shodit ještě dalších pár kil, tak jestli mám pokračovat dále, nebo si dát přestávku a začít později zase? Vyhovuje mi právě ta dieta, kde jsou i kupované potraviny. Děkuji za odpověď. Pěkný den, Pekařová.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, ano, Krutí prsa opečte s minimem tuku. Ovofit a svačinku nahraďte případně jinou příchutí Ovofitu. Na webových stránkách Polabských mlékáren Poděbrady můžete zjistit dostupnost . Vídávám je běžně v Tescu, Bille, Lidlu. Věřím, že je vám mohou objednat i malé prodejny potravin do druhého dne. Určitě si poradíte. Přeji pevnou vůli.
 
5 years ago
Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se prosím ještě zeptat, mám v plánu napsaná krůtí prsa pečená, to je mohu opéct na pánvi na olivovém oleji, nebo jak je to myšleno? A ještě jeden dotaz, co koupit, když nemohu sehnat Milco svačinku a Milko Ovofit Ananas? Co koupit místo toho? Děkuji Vám.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Počítám se syrovým. Olej a citron je lepší nechat na později, aby Plán nepřestal mít smysl.
 
5 years ago
A má to rajče a paprika být uvařené, nebo může být syrové? A olej ani citron zřejmě nejsou povoleny že? :-) Děkuji za rady.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Zelenou papriku a rajce je možné použít a nahradit jimi vařenou zeleninu. Doporučuji 100g rajčete + 100g zelené papriky. Vařená zelenina ale lépe zasytí.
 
5 years ago
Přiznám se, že vařenou nemám ráda. Nejraději syrovou jako míchaný salát s olivovým olejem a citronem. Vařenou tak ještě spíš rajče, papriku apod. ale prostě tu brokolici opravdu nemohu pozřít :-) fazolky nápodobně :-)
 
5 years ago
Dr. Staněk
Zeleninu je možné ochutit kořením tak, jak vám to vyhovuje, paní Pekařová. Kupované výrobky se snažte opravdu sehnat. Nechce to nyní improvizovat. V Albertu by je mohli být. Zelenina je v jídelníčku důležitá i do budoucna. Má malou energetickou denzitu a okolo 300g denně bychom jí měli jíst. Neměla by se jíst ale neomezeně jako cokoliv "zdravého". Jakou zeleninu máte ráda a v jaké podobě?
 
5 years ago
Dobrý den, mám již doma tu dietu na 10 dnů a narazila jsem tam na některá jídla a chtěla bych se zeptat, co bych si mohla eventuelně dát místo toho. Jedná se o vařené zelené faz. lusky, vařený špenátový protlak a vařená brokolice. Hlavně tedy ty lusky a brokolice, to prostě nezvládnu :-D Dá se ta vařená zelenina nějak ochutit? Ještě se zeptám, když bych měla problém s koupí toho Milka, co mám koupit místo toho? Mám zde Lidl a Albert. Děkuji za info. Pekařová.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Ano. Jednotlivé přichutě u konkrétního výrobku lze zaměnit. Stačí to napsat do poznámky. Pokyny obdržíte v tištěné podobě. Na webu si ale můžete prohlédnout celý Plán. https://www.drstanek.cz/4-dietni-plany/10-dietni-plan-na-10-dni/92-dietni-jidelnicek-na-10-dni
 
5 years ago
Dobrý den pane doktore, musím se ještě zeptat :-) protože váhám mezi různými plány. Ten dietní plán v říjnu s dárkem, tam je napsáno, že se skládá ještě i s kupovaných potravin, ale je tam vidět jen jeden den. Když si koupím, budu mít rozpis plánu i s kupovanými věcmi na celých těch 10 dnů? Je možno také vyměnit ve výrobcích příchutě, které mi nevyhovují? Děkuji moc a už se snad rozhodnu :-)
 
5 years ago
Dr. Staněk
Ano. V Pokynech to je uvedeno. Jednotlivé pokrmy v rámci dne si ale můžete poskládat tak, jak vám to nejlépe vyhovuje. Rozhodující je celodenní příjem výživných látek.
 
5 years ago
Ještě se prosím potřebuji zeptat přece jen, nenašla jsem tam, kdy se mají ty výrobky užívat, jestli ráno tyčinku, svačina tohle, oběd tamto atd.... Je tam jen jídelníček po skončení. Bude to tam také? Děkuji.
 
5 years ago
Děkuji Vám, to je skvělé, že si mohu vybrat i příchutě :-) Děkuji a případně se ozvu. Pekařová
 
5 years ago
Dr. Staněk
K Plánu dostanete Pokyny s rozpisem jídel. Na webu je přehled výrobků, které jsou v Plánu obsaženy. Jsou tam uvedeny i Pokyny v elektronické podobě.Do poznámky při objednávce přípaďně uveďte, které přichuti chcete zaměnit. Je důležité, abyste si vybrala to, co vám nejlépe vyhovuje. Přeji pevnou vůli. Kdykoliv se ozvěte.
 
5 years ago
Dobrý den, užívám denně Letrox na štítnou žlázu, 5x100mg a 2x50mg za týden. Operace je abdominoplastika + sešití rozestupu svalů. Striktně tzn. jíst jen zakoupené produkty a je tam u toho rada jak, kdy a co si dát? Produkty se asi měnit nedají viďte, např. jiná příchuť apod.. Děkuji.
 
5 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den. věřím, že vám tento Plán bude vyhovovat a pokud jej striktně dodržíte, váha půjde dobře dolů. Jern mi prosím ještě napište, čeho se operace týká a zda máte momentálně ještě jiné zdravotní problémy. Užíváte pravidelně nějaké léky?
 
5 years ago
Dobrý den, zaujal mě Váš plán vlákninový na 15 dní, je to přesně můj případ, více jídla, menší frekvence. Chtěla jsem se zeptat, již jsem chodila k Vaší paní doktorce do ordinace, ale zkouším teď hubnout sama, Vaše výrobky znám, kupuji si vlákninu a tyčinky, občas i něco jiného. Mohu to zkusit? Potřebovala bych zhubnou rychle na operaci více než 5 kg. Myslíte, že mi to může pomoci? Jedná se o toto: https://www.drstanek.cz/2-obchod/4-dietni-plany/106-dietni-plan-na-15-dni-vlakninovy Děkuji Pekařová
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru