V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Migréna a nadýmání

6 years ago
Děkuji, budu o tom uvažovat.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Je to samozřejmě možné. Zásadní je, abyste správně nastavila výživovou hodnotu celodenního jídelníčku. Co se týká migrény, je možné, že takto budete dietní režim snášet skutečně lépe. Zvažte, zda nezačít Dietním plánem na 7 dní, který je určitým kompromisem.
 
6 years ago
Děkuji za odpověď. Uvažuji spíš o náhradě jen některých jídel, například svačiny a večeře? co si o tom myslíte?
 
6 years ago
Dr. Staněk
Díky za upřesnění. Nezbývá nic jiného než výrobky vyzkoušet, jak vám budou vyhovovat. Při redukční dietě doporučuji zelený jíl neužívat, či ve správném množství. Může snížit výživovou hodnotu nízkoenergetického jídelníčku. Je dobře, že triptany neužíváte příliš často a že si je necháváte na situace, kdy už jde do tuhého. Snížení váhy může omezit nadýmání na minimum. Je ale důležité, abyste konzumovala přiměřené porce ovoce a zeleniny, které často nadýmání způsobují, pokud se jí ve větším množství. Kvalitní luštěniny již obsahují minimum nadýmavých látek. Příčinou dlouhodobých obtíží s nadýmáním může být divertikulóza.
 
6 years ago
Hlavní příčinu nadýmání neznám, momentálně užívám zelený jíl na vyčištění střev. Migrény (od 14 let) mám potvrzené od neurologa, užívám Zoloft 50mg. Přesně se nedá říct co mi je vyvolává, někdy změna tlaku, únava, přepětí, ale není to absolutně žádné pravidlo. Záchvaty řeším sumatriptany.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, při redukční dietě je obecně větší riziko migrenózních záchvatů a je bohužel třeba s tím počítat a nějak se s tím vypořádat. Po absolvování dietního plánu by měly zažívací problémy ustoupit. Nadýmání je často způsobenou jen nevhodným stravováním a je dobré znát jeho hlavní příčinu, pokud je to problém trvalý. Užíváte prosím nějaké léky? Jak migrenózní záchvat obvykle řešíte? Máte u vás vypozorováno, že spouštěčem může být i konzumace konkrétních potravin ? Jsou většinou bolesti hlavy skutečně migrénou? Potvrdil to neurolog?
 
6 years ago
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je dieta vhodná pro migreniky a problémech se zažíváním a nadýmání?
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru