V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Výživové doplňky

6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den. Draslík není vhodný pro ty, co trpí hyperkalemií - to znamená vysokou hladinou krevního draslíku. Doplňování stravy draslíkem nemůže snížit krevní tlak na normální hodnoty. Není možné tím nahradit předepsaná léčiva. Je třeba tomu rozumět tak, že dostatečný příjem draslíku napomáhá tomu, aby byl tlak normální. Jeho nedostatek se může podílet na jeho zvýšení. Živý organismus představuje mnohem citlivější mechanismus, než je i ten nepřesnější hodinový strojek.
 
6 years ago
esokol
Děkuji. Píše se u něho , že je také na udržení normálního krevního tlaku. Tak jsem ho spíš pojala tak, abych se vyhnula lékům na snížení tlaku, že bylinky doplňuji Kaliem, tak tím snad nic nezkazím. E.S.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den. Glukonan draselný je sůl kyseliny glukonové, která je organickou kyselinou a třeba také antioxidantem. Draslík se vždy doplňuje do organismu v podobě nějaké soli. Velmi známé je třeba léčivo Kalium chloratum či Kalnormin, které obsahují chlorid draselný což je sůl kyseliny chlorovodíkové nebo-li solné. Při dlouhodobé redukční dietě je třeba věnovat zvýšenou pozornost dostatečnému příjmu draslíku (kalia) a často je vhodné jej navýšit, protože je naprosto nepostradatelný pro správný průběh celé řady fyziologických pochodů včetně srdeční činnosti. Navýšení menšího množství draslíku formou Paralékárna Kalium Plus může navíc pomoci k rychlejšímu uvolnění přebytečné vody tím, že se v organismu malinko změní osmotické poměry. Většina draslíku v lidském těle se nachází uvnitř buněk. U sodíku je tomu naopak. Vzájemná výměna těchto iontů složitými mechanismy umožňuje výměnu různých látek na obou stranách buněčné membrány. To pak má za následek i zadržování či uvolnění vody uvnitř buněčného prostoru. V rámci snižování váhy bych ho doporučil těm, kteří jsou na dlouhodobé redukční dietě, nebo těm, u kterých je tendence více zadržovat vodu a ztráta nadbytečného tělesného tuku není odměněna dostatečným váhovým úbytkem. Snad se mi podařilo na váš dotaz trochu srozumitelně odpovědět.
 
6 years ago
esokol
Co je to prosím glukoman draselný? je součástí vašeho doplňku, ale nikde jsem nenašla, co to je. Komu je určeno Kalium?
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den Mercedes. Gratuluji k výtečnému začátku ! Mám radost, že jste to takto zvládla a že vám chutnají naše čipsy. Jestli si myslíte, že zvládnete DP 12 a že ještě vydržíte bez běžné stravy, určitě to udělejte. Zvažte, zda si třeba nekoupit výrobky jen na 6 dní a pak si ev. přikoupit. Přidejte DietLine VitAmin 1x1 a Paralékárna Kalium Plus.(2x2). Čipsy se určitě do dietních plánů hodí. Nedoporučujeme je ale paušálně. I z toho důvodu, aby byl postup lépe pochopitelný, pokud se výrobky kombinují s běžnou stravou. V DP 12 si jimi můžete nahradit 3 koktejly DietLine Protein 20 během těchto dnů, dle aktuální chuti. Přeji pevnou vůli i na začátku prázdnin!
 
6 years ago
Mercedes
Zdravím pane doktore, hlásím se po ukončení DPP 15 s váhovým úbytkem 6kg, řídila jsem se radami ohledně doplňků až na produkt easy slim tobolky. Při dodržování plánu jsem však měla promoci a chtěla jsem to oslavit - snědla jsem od Vás proteinové chipsy. Ony jsou prostě luxusní a nedají se srovnat s podobným výrobkem. Jinak jsem se cítila výborně, řídila jsem se radami v plánu a všechno bylo v pořádku. Cítím se teď velmi dobře a odpadla bolest v kolenou a otoky v nohou. Doporučíte mi DPD12? Prosím pěkně, jak mám nakládat s chipsy? Je to alternativa svačiny nebo mimořádná laskomina? :) Přeji Vám krásný víkend
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Mercedes. Použití některých doplňků stravy pod značkou Paralékárna či Gelantina souvisí s délkou dietního režimu a případnými běžnými zdravotními problémy, které dietní režim doprovázejí. Souvisí také se způsobem stravování před zahájením dietního režimu. Paušální doporučování může vézt ke zbytečné investici. V každém případě k plánu je dobré používat vlákninové přípravky Guareta (viz. vlákninový set a blog o vlákninách). Doporučuji užívat Guareta SlimLinea prášek 3x1-2 sáčky 30 minut před jídlem. Prášek se zamíchá do 200ml vody a rychle vypije. Je možné také používat Guareta SuperSlim tobolky 3x2 tobolky za den. Mezi jídly v cca 10.00 a v 15.00 nechte rozplynout v ústech 2 tablety Guarety EasySlim za den. Těším se, že budete úspěšná ! Kdykoliv se ozvěte, bude-li něco nejasného.
 
6 years ago
Mercedes
Zdravím pane doktore, pěkně prosím, zahájila jsem DPP 15, doporučíte mi prosím zda užívat a jaké výživové doplňky, které mohu u Vás objednat? Mám trombofílii a domluvili jsme se s doktorkou, abych redukovala váhu 166cm/78kg (aktuální stav), jinak bez zdravotních problémů. Po ukončení DPP bych ráda nahlásila výsledky a poradím se s Vámi jak dále postupovat. Moc Vám děkuji za radu a jsem s pozdravem
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru