V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Moc cukru ve výrobcích Guareta?

6 years ago
Dr. Staněk
Budu rád, když se ozvete, budete-li mít nějaké pochybnosti, Olgo. Bohužel i u nás je řada informací interpretována bez dostatečných souvislostí. Fakta bývají také prezentována tak, jak se to zrovna hodí. Tyto informace se pak mohou v této době velmi snadno recyklovat dále.
 
6 years ago
Olga
Pane doktore, děkuji za odpověď a vysvětlení.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Olgo. Výrobky redukční diety, kde je důraz na využitelnost živin a jejich co nejpřesnější příjem, nemůžete porovnávat s běžnou stravou u které je využití živin ovlivněno celou řadou dalších faktorů. V běžné stravě může mít vaše námitka opodstatnění, ale také ne vždycky. V řadě potravin je škrob štěpen na glukózu také velmi rychle a nemá výživové výhody oproti jednoduchým cukrům. Hlavním polysacharidem - zdrojem energie v naší stravě je škrob. Ostatní polysacharidy, pominu-li svalový glykogen,který není obsažen v mase ve velkém množství, označujeme jako vlákninu a tu naše výrobky, tam kde je to vhodné, obsahují v přiměřeném množství. Při redukční dietě je tedy zásadní vědět, jaké množství výživných látek skutečně konzumujeme, abychom byli úspěšní a naše tělo mělo zajištěn takový příjem živin, které skutečně potřebuje k tomu, aby mohlo optimálně získávat co nejvíce energie z tukových zásob. O tomto množství živin mají odbornici i laici různou představu. Protože se prakticky zabýváme výživou již 30let a máme i zkušenosti klinické, snažíme se lidem doporučovat to, co považujeme za správné a co se nám v praxi osvědčuje. Máme obrovské množství dat o zdravotním stavu našich pacientů, kteří u nás podstoupili redukční dietu a neustále se snažíme optimalizovat složení redukčních režimů. Budete-li potřebovat více informací ozvěte se prosím.
 
6 years ago
Olga
Dobrý den, nemohu pochopit jednu věc - proč se v pokrmech vyskytuje tolik jednoduchého cukru? Např. jogurtové krémy obsahují poměrně hodně hodně sacharidů, z toho mnoho cukru. Podobné je to i v "nesladkých" výrobcích. Připadé mi absurdní zabývat se pak množstvím sacahridů navíc v případné malé porci zeleniny, když v pokrmech přijmu tolik cukru. Chápu, že v případě striktních plánů bez zařazení jiných potravin jsou nějaké sacahridy nutné (ti, co vyznávají "low carb" budou mít jiný názor, ale ti se zde asi nevyskytují), ale proč tolik jednoduchých? Děkuji.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru