V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Puding versus koktejl

6 years ago
Dr. Staněk
Prášek je nutné správně roztřepat . Je také nevhodné nasypat nejdříve prášek a pak nalít mléko. Příprava je jednoduchá. Nejlépe šejkrem Guareta, kde lze objem také jasně odměřit a jeho tvar je vychytaný, aby se vše výtečně dispergovalo v roztoku..
 
6 years ago
Tak dnes jsem dělala opět vanilkový puding a koukala jak blázen, byl úplně hustý, že se dal krájet. To se mi stalo poprvé. Jinak předtím pokaždé úplně tekutý. Tento byl poslední v balení.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Odměřila jste prosím správně objemy? Jednalo se o nízkotučné mléko s 0,5% tuku? Naše výrobky běžně používám a tak je mi jasné, že musí být problém v přípravě. Jiná možnost není. Šlehač vhodný není ( riziko větších ztrát výživných látek, interakce bílkovin s kovovými ionty). Přesto by nemělo dojít k tomu, co uvádíte, pokud je to běžný kuchyňský šlehač. U pudinku opravdu záleží na přesném odměření. Přidáte-li více mléka je to problém. I z výživového hlediska je nutné objem správně odměřit, jde-li o snížení váhy. Protože pudink není na bázi škrobu, textura je odlišná od běžného pudinku.
 
6 years ago
Taky mě prvně napadlo, že jsem si popletla sáčky, ale není tomu tak. Je fakt, že ten extrémně hustý koktejl byl čokoládový. Ale puding jsem dělala jahodový a vanilkový, oba dopadly stejně, jeden jsem udělala šlehačem, druhý v šejkru z vychlazeného mléka. Nechávala jsem to odstát, aby se případně rozpustilo, co se rozpustit má, ale žádná změna.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Připravujete prosím oba výrobky s nízkotučným mlékem 200 ml ? Používáte šejkr? Náhoda to určitě není. Je třeba volit správný postup. Záměnu sáčků vylučujete? Pudink zkuste dát na pár minut do chladničky. Zejména jestliže má mléko pokojovou teplotu. Trochu viskóznější konzistenci má jen čokoládový koktejl.
 
6 years ago
Netuším, jak je to možné, ale když si umíchám puding, jeho konzistence je úplně tekutá, zatímco u koktejlu je výsledek gelovitý, prakticky na lžíci. Už se mi to stalo potřetí, takže to nebude náhoda.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru