V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

znovu do formy

6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den paní Sokolová. tak to mám radost, že jde váha dolů a že máte i slušné výsledky z biochemického vyšetření. Hladina kyseliny močové není nijak alarmující a je pravděpodobné, že ji srovnáte. Čím jsme starší, tím musí být jídelníček skromnější, ale také dobře stravitelný. Denní příjem bílkovin držte asi na 60g za den. Při redukční dietě jej můžete navýšit. Doporučuji cca 80g za den. Sója obsahuje purinové látky a může se také na problému s vyšší hladinou kyseliny močové podílet. Právě výrobky "zdravé výživy" které obsahují izolované "sójové bílkoviny" jsou bohaté na puriny. Zkrátka platí, všeho s mírou. O ničem jiném to není. Mějte se hezky a budu rád, když se zase ozvete.
 
6 years ago
esokol
Dobrý den, zdravím Vás pane doktrore. Obracím se s dotazem. Zase jsem se dala do hubnutí, mimo jiné dost využívám i vaší "kuchyně" :) , myslím tím zejména polévky a doplňky stravy. Za měsíc 5 kg dole, i když někdy , zejména o víkendu ujedu. Nechala jsem si udělat odběry. Vyšlo mi z toho, že cukr mám super /hodně hlídám a sladím stévií/, cholesterol v normě, ale zvýšená kyselina močová, a to 396, norma 340 uvádějí. Ani se nechci ptát praktika, protože ten by po mě hned ve dveříích zase házel recept s práškama na snížení kyseliny močové. i tlak jsem si dokázala upravit pravidelným užíváním bylinného čaje a byl. kapek.Tak i kyselinu močovou chci upravit regulovanou stravou. Vyřadila jsem téměř červené maso a potraviny, které ji zvyšují. Ale zjistila jsem, že chyba bude asi jinde. Poslední dobou, na co mám chuť a mám pocit, že je zdravé, je ze soji. Takže konzumuji hodně tofu, mazacích sýrů ze soji, a i paštiky, které si kupuji jsem zjistila, že jsou ze soji.Navíc jím hodně celozrnného, žitného chleba. Je možné, že tohle může být i příčinnou zvýšené kyseliny močové? A dále mám dotaz, objednala jsem u vás Leucin, pokud budu užívat 1x denně 1 tabletu, neovlivní to kys. močovou? Kalium, které jsem objednala asi vliv předpokládám nemá. Četla jsem někde, že v mém věku, kdy jsem v takovém tom blbém období klimakteria /které si v přijatelném stavu udržuji pro změnu přírodním přípravkem Šatavari/ by neměl být také moc velký příjem bílkovin. Děkuji za odpověď Eva Sokolová
 
6 years ago
Dr. Staněk
Všichni, kteří jednou přibrali a měli nadváhu, jsou na tom stejně, Marie. Někdo si jen může dopřávat o trochu více. K původnímu jídelníčku se vratit nelze, budeme-li si chtít váhu udržet. Většina lidí si váhu během roku neudrží a není na tom nic nenormálního. Jíme více než bychom měli a průmyslově vyráběné potraviny svým nevhodným složením a velikostí balení tomu napomáhají.Váhu je třeba včas vrátit zpět . Naše výrobky to usnadňují a pomocí nich se dá váha poměrně snadno porovnat. Každý ale musí v sobě najít dostatek motivace a odhodlání to dokázat.
 
6 years ago
marie
tak děkuji za povzbuzení, ale stále mám na paměti stabilizační pokyny. Ve kterých uvádíte, že se váha bude rok snažit vrátit. A mně se teprve v září podařilo zhubnout na svou optimální váhu a sice to s vašimi produkty šlo dobře, ale rozhodně sebezapření a odhodlání tam bylo veliké a posledních několik kg se hublo opravdu těžce. A když sleduji jak lehce se přibírá, mám obavy. Ale ještě tedy vydržím, ono stejně jsem šla na procházku a po 1,5 volné chůze jsem toho měla dost.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Marie. Nyní je třeba se dát dopořádku. Není správný čas na redukční dietu. 3kg nahoru není žádná tragédie. Vyvarujte se prosím nepřiměřené fyzické zátěže. Doporučuji jídelníček sestavit z mléka (100-200ml), nízkotučných a polotučných mléčných výrobků, menších porcí ovoce (50-100g) , zeleniny(200g) a libového masa. Dělejte si silné vývary z libového masa a zeleniny. Polévky nezahušťujte. Je možné použit nudle ParaPasta. Doporučuji DietLine VitAmin 1x denně. Colostrum je v pořádku. Probiotika také. Je možné zařadit pokrmy Guareta 1-2x za den. Odpočívejte, relaxujte a dbejte na výživný jídelníček se sníženým obsahem energie. Nikoliv na jídelníček nízkoenergetický. Přeji hodně zdraví.
 
6 years ago
marie
Dobrý den, tak se hlásím jako věčná recidivistka o radu. 14 dní jsem nemocná. První 4 dny jsem ležela v nemocnici s ošklivou angínou a dávali mi ATB do žíly. Pak mě propustili domu a brala jsem dala dalacin 300mg 4x2 a ospen1500mg4x1. Bohužel, nebylo mi po nich dobře od žaludku. jediné kdy to bylo lepší, když jsem byla najedená. A tak jsem začala uždibovat a uždibovat až mi za těch 14 dní přibyla 3kg. Také jsem samozřejmě neměla takovou aktivitu. Ráno než jsem onemocněla jsem vždy cvičila 5 tibeťanů 15x opakování a také mám psa se kterým normálně chodíme na 1-1,5 svižné procházky. Včera večer jsem dobrala ATB a dnes zkusila cvičit, ale udělalo se mi špatně. Tak jak do toho? Mám nasadit 4x denně jen vaše výrobky? Také jsem zařadila colostrum a probiotika. Strašili, že se to rádo vrací.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru