V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

DP na 10 dní

6 years ago
Dr. Staněk
Dbejte prosím na dostatečný příjem vody. Napadlo mě, že pokud byste třeba tyčinku nezapila a byla dehydratovaná, mohlo by to vyvolat nevolnost i třeba zvracení. Průjem musí mít jinou příčinu. Jestliže jste ale v minulosti neměla problém s mléčnými výrobky, nabízí se jen vláknina. Ve výrobcích je také vláknina, která se jmenuje polydextróza. Ta se běžně v potravinách používá v různé kvalitě. V létě loňského roku mi volala jedna paní, že má průjem po vlákninových polévkách DietLine. Nikdy jsem se zatím s podobnými obtížemi nesetkal a protože paní trvala na svém, domluvili jsme se, že uděláme pokus a ona se zastaví pro vzorek čisté vlákniny na vyzkoušení. Opravdu se prokázalo, že přičinou průjmu byla tato vláknina. Paní jinak netrpěla žádnými trávicími obtížemi. Střevní sliznice často reaguje na různé látky obsažené v potravě nepředvídatelně. U lidí, kteří trpí nespecifickými střevními záněty to platí dvojnásob. Příčin se nabízí celá řada, přesto nám ještě zůstává něco velmi důležitého utajeno.
 
6 years ago
Dr.
Tak zase já, než jste mi odpověděl, vzala jsem si asi kolem 10,00 vanilkový pudink a zatím docela dobré. Včera jsem měla k jídlu 4. den (10 denní diety) + ovocný čaj + vodu bez bublin. Trochu se mi tělo zklidnilo, takže dnes budu ještě pokračovat, protože mám mít hovězí maso (dám si i vývar s rýží a zeleninou) a buď večer dietu ukončím nebo budu pokračovat. Ozvu se, děkuji. Dr
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den. Doporučuji v dietním režimu nepokračovat, dokud se nenalezne příčina. Jiná možnost už není. Pijte kvalitní heřmánkový čaj. Ne příliš silný. Udělejte si polévku, kuřecí vývar s masem a běžnou zeleninou. Dal bych si do ní také rýži na zklidnění. Může se jednat i o virové střevní onemocnění. Zvracení by tomu odpovídalo. Trpěla jste v minulosti žaludečními obtížemi? Co jste prosím včera večer jedla a pila?
 
6 years ago
Dr.
Dobrý den, je ráno a je mi špatně. Mám průjem, mám křeče v břiše a blinkám čaj. Ještě jsem nic nejedla, protože jsem stále na záchodě. Tak nevím, co s tím. Vůbec nemám chuť na puding v prášku. Poradíte mi, prosím, co s tím? Děkuji Dr.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, pokud opravdu dobře snášíte mléčnou bílkovinu, může na vás projímavě působit vláknina glukomanan, kterou tyčinka obsahuje. Vyjímečně působí na některé osoby projímavě Guareta SlimLinea, pokud ji používáte 30 minut před jídlem. Účinek se muže zesilovat, jesltiže je zároveń užíván hořčík. Hlad je přirozeným jevem a je třeba ho překonat. Po třetím dnu zpravidla ustoupí. Tyčinku bych zkusil vyměnit za jiný pokrm Guareta a Guaretu SlimLineu doporučuji jeden den neužívat a vypozorovat si, co na vás projímavě působí. To je třeba v jídelníčku nahradit jiným výrobkem. Působí-li Guareta tyčinka na vás projímavě, je pravděpodobné, že to bude u ostaních obdobné s tím, že ty s čokoládou, by neměly mít tak silný efekt. Tolerance vlákniny či mléčné bílkoviny se může u citlivých osob výrazně zlepšit v odpoledních hodinách. Určitě se zase ozvěte.
 
6 years ago
Dr.
v 11,10 jsem snědla tyčinku jablko, za 1/2 hodiny průjem Dr.
 
6 years ago
Dr.
V neděli 25.2. jsem začala s 10 denní dietou 1. den HLAD 2. den HLAD 3. den PRUJEM 4. den PRUJEM a ráno pocit na zvracení Je to normální? Nebo mi to nesedí? Mám pokračovat? Děkuji Pek.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Příjemný víkend. Budu rád, když se ozvete nejpozději po prvním týdenním vážení, jak se vám daří.
 
6 years ago
Drahuše P.
Mockrát Vám děkuji za rady a rychlé odpovědi. Na shledanou, jdu do toho. Pek
 
6 years ago
Dr. Staněk
To je v případě, že běžné pokrmy úplně nahradíte výrobky redukční diety po určitou dobu. Takový dietní režim se snáze dodržuje a jsou tak vyloučeny nevědomé dietní chyby. Příkladem je Dietní plán na 12 dní. DP10 obsahuje každý den jeden běžný pokrm.
 
6 years ago
Drahuše P.
co myslíte úplnou náhradou stravy?
 
6 years ago
Dr. Staněk
V tom případě bude určitě dobré váhu snížit a naše výrobky jsou k tomu ideální. Nejjednodušší je na počátku volit úplnou náhradu stravy,ale DP10 je na počátku také dobrá volba. Přeji pevnou vůli. Kdykoliv se ozvěte.
 
6 years ago
Drahuše P.
na kolitidu užívám Salofalk 500 (1x denně nebo 1x za dva dny ..) a na štítnou žlázu Letrox 150, žádné jídlo ani koření mi nevadí
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den Drahuše. Jak prosím snášíte mléčné výrobky? Vadí vám nějaké koření ? Máte momentálně větší obtíže? Jaké léky užíváte?
 
6 years ago
Drahuše P.
Dobrý den, je mi 60 let, vážím 72 kg. Hodí se pro mě tento typ diety, když mám ulcerózní kolitidu? Děkuji za odpověď. Pek
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru