V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Dieta při cukrovce

6 years ago
Dr. Staněk
K tomu se právě hodí doplňky stravy, paní Barboro. Příjem vlákniny je často spojen s nadbytečným příjmem sacharidů (cereální výrobky, ovoce). Konzumace některé zeleniny s vyšším obsahem vlákniny může zase přispívat k zácpě ( košťálová zelenina). K doplnění denního příjmu vlákniny doporučuji Guaretu SlimLineu, která je velmi dobře snášena. Během tohoto roku uvedeme ještě jeden zajímavý výrobek s obsahem vlákniny na trh. Věřím, že se lidem také osvědčí.
 
6 years ago
Barbora
Moc děkuji za rychlou odpověď. Jen bych se ještě ráda zeptala, čím nejlépe doplnit vlákninu. I ve svém jídelníčku mám problém těch 30 g naplnit. Předem moc díky a kdyby byl nějaký problém, určitě se ozvu. B K.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, určitě je třeba s váhou něco udělat, Barboro. Může se klidně stát, že po dosažení cílové váhy nebude Metformin potřebovat, bude-li disciplinovaný. Na www.potravina.cz si může jídelníček sestavovat a kontrolovat. Výživové hodnoty bych nastavil takto: T:15g, S:80g, V:30g, B:70-80g. Během redukční diety doporučuji, aby byla měřena glykemie ráno nalačno a případně i večer. Půjde-li váha dolů, je třeba upravit včas dávkování Metforminu po dohodě s lékařem. Kdykoliv se ozvěte. Ideální by jinak bylo, pokud by navštěvoval naše Centrum pro poruchy metabolismu a výživy. Takto by dosáhl úspěchu nejsnáze. Zároveň by byla správně kontrolována medikace během redukční diety.
 
6 years ago
Barbora
Dobrý večer, pane doktore, jsem vaši dlouholetou spokojenou klientkou, ale dnes bych se ráda zeptala ohledně svého manžela. Je diabetik. Sice dobře kompenzovaný, bere pouze 1x denně Metformin 1000 mg, dlouhodobý cukr 40, běžný 6,5. Rád by shodil cca 10 kg. Momentálně váží 89 kg, měří 178 cm. Vzhledem k tomu, že vůbec nejí sladké, tak pro něj moc nepřichází v úvahu váš dietní plán pro diabetiky. Myslíte, že by mohl zkusit dietu složenou z běžných potravin? Kolik g základních látek byste mu doporučoval? Je celkem disciplinovaný, budu na něj i dohlížet. :-) Předem moc děkuji za odpověď. S pozdravem Barbora Kováčová
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru