V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Změna diety

6 years ago
Dr. Staněk
Sorbifer je nyní v pořádku. Efektivita léčby se však musí sledovat a pátrat po příčinách, jestliže nejsou známy. Sérová hodnota je opravdu nízká. Dietní režim určitě nenaruší využití železa ze Sorbiferu a přípravků redukční diety. PS: momentálně přijímate 200-300 mg dvojmocného železa za den jen ze Sorbiferu. Běžnou potřebu těla by mělo krýt 14 mg za den.
 
6 years ago
Marie J.
Dobrý den, výsledky z letošních práznin vypadaly dobře, ale bez vyšetření železa, to jsem měla naposledy v únoru a bylo to 4,7 s velmi nízkým feritinem a saturací transferinu. Sorbifer beru od února a věřím, že lékařka má zkušenosti, když mi ho doporučuje brát nadále. Mne zajímal váš názor, jestli vaše redukční dieta nemůže nějak ještě více snížit železo v mém tělě a na to jste mi, myslím, odpověděl. Moc děkuji.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Ano, Marie. Železo navíc obsahuje i redukční dieta. Sorbifer užívejte mezi jídly, jestli jej snášíte. Máte aktuální výsledky hematologického a biochemického vyšetření? Můžete mi napsat zjištěné hodnoty železa a erytrocytů? Měla jste v minulosti nějaké vážnější trávicí obtíže? Užíváte nějaké léky či doplňky stravy mimo dietní režim? Jak dlouho užíváte Sorbifer?
 
6 years ago
Marie J.
Dobrý den, díky vašim plánům se mi podařilo dát dolů 15kg, ale ráda bych ještě dala pryč alespoň 5 kg. Potíž je v mé únavě, protože trpím anemií z nedostatku železa, proto se mi moc nedaří striktně vše dodržet. Užívám od lékaře Sorbifer 2-3tbl denně. Je to dostačující dávka železa při redukční dietě? Děkuji za odpověď.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Marie. Postup jsem se snažil popsat v Pokynech pro stabilizaci váhy (viz. web), které jsou k dispozici i v tištěné podobě. Doba stabilizace váhy závisí i na tom, jak budete důsledná ve volbě správného jídelníčku. Je lepší volit potraviny, kde je výživová hodnota přesněji dána. Obsah sacharidů a tuku se může u řady potravin značně lišit od reality. Snažte se zvyšovat energetický příjem pozvolna po týdnu s tím, že zvyšte příjem o 840kJ (200 kcal)v prvním týdnu. V prvním týdnu stabilizace ( po dosažení cílové váhy minus 2kg) bych pak přidal okolo 5g tuku, 20g sacharidů , 20g bílkovin a 15-30g vlákniny. Vlákninu nepočítejte do příjmu energie.. Dále je třeba se rozhodovat na základě pravidelného týdenního vážení. Jestliže váha zůstane stejná, nebo povyskočí méně než o 1kg, je možné příjem energie navýšit. Výživovou hodnotu jídelníčku je snadné, po nastaven hodnot,kontrolovat na www.potravina.cz. Bude-li něco nejasného, určitě se ozvěte.
 
6 years ago
Marie J.
Dobrý den, pane doktore, s vlákninovým plánem jsem zhubla okolo 4kg. Nyní zkouším 14denní plán a chci ještě pokračovat dále. Mám dotaz na stabilizaci, jak jsou popsány 4 kroky. Jednotlivé kroky mají následovat po týdnu? Můžete mi to krátce více přiblížit? Děkuji za odpověď. S pozdravem Marie
 
6 years ago
Dr. Staněk
Ne, Marie. To se stát nemůže, pokud Plán dodržíte a předchozí Plán byl také dodržován. Váha se může na několik dní zastavit a potom bude hubnutí pokračovat, protože poměr výživných látek je s velkou pravděpodobností jiný. Važte se až po týdnu nového jídelníčku. Jestli redukční režim neobsahoval dostatek vitaminů, stopových prvků a minerálních látek je vhodné přidat DietLine VitAmin a Paralékárna Kalium Plus 2x2 tablety za den. Dbejte na pití vhodných nápojů. Kdykoliv se ozvěte.
 
6 years ago
Marie J.
Dobrý den, týden jsem měla proteinovou dietu ketomix a mám od vás DP vlákninový. Nebude hrozit, že naberu něco zpět, když vaše jídlo má na den více sacgaridů a celkově mezi 1000 až 1500 kJ navíc? Děkuji Marie
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru