V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Jak dál?

6 years ago
Dr. Staněk
Dobře, Hano. Odpovím mailem. Jen tady zdůrazním. Potřebujeme-li snížit váhu, konzumace příloh jako jsou těstoviny , nedává žádný smysl. To také platí i o běžném pečivu. Také ovoce je dobré vynechat či vybírat takové, které obsahuje málo sacharidů ( citrusové plody). Ovoce méně sladké automaticky neznamená, nižší obsah sacharidů. Na sladkost ovoce má vliv obsah fruktózy a glukózy ev. i sacharózy. Jednotlivé odrůdy stejného druhu ovoce se mohou lišit obsahem sacharidů i obsahem ochranných látek. Právě vysoký obsah glukózy může mít vliv na nižší sladkost ovoce. Fruktóza zase může být výrazně sladší než sacharóza a u vyzrálého ovoce bývá fruktózy více. Fruktóza je neproblematičtější jednoduchý sacharid a může se podílet na vysoké hladině krevních tuků a cholesterolu, budeme-li konzumovat ovoce ve vysokém množství. Kvůli nízkému glykemickému indexu se začala více používat a nyní to přináší své "ovoce". Civilizačních onemocnění rapidně přibývá a nepřiměřená konzumace sacharidů se na tom podílí významnou měrou. Často díky doporučením, kterými je zaplaven internet a tisk. Zkrátka nic se nesmí přehánět.
 
6 years ago
Hana K.
Text prvního příspěvku se mi tu nenačetl celý, tak já jej raději ještě pošlu e-mailem.
 
6 years ago
Hana K.
Dobrý den, pane doktore, Potřebuji se s vámi poradit na dalším postupu a také jak rozumně přežít dovolenou s polopenzí.
 
6 years ago
Dr. Staněk
V tom případě váha jít dolů musí, Zdeňko. Vydržte ! Váhový skok přijde a tělesného tuku máte určitě méně. Zadržování vody může být způsobeno předposlední fází menstruačního cyklu, nebo třeba vyšším příjmem sodíku v minulosti. Doporučuji přidat 2x2 tobolky Paralékárna Kalium Plus a DietLine VitAmin 1xdenně.
 
6 years ago
Zdeňka H.
Ano jim všechno od Vás. Jak jsem měla DP 12 tak podle toho rozpisu jsem akorát polévky zamenila za tyčinky Guareta a ty Dietline polévky za kokosovou tyčinku Dietline nebo horkou čokoládu. Piju jen vodu a když si dám kafe s mlékem 0,5% tak koktejl si namícham cca půl vody půl mléka.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den Zdeňko. Rozumím tomu dobře, že jogurty myslíte Guaretu Morning Start ? To znamená že každý den jste měla 2 pokrmy Guareta + jednu tyčinku Guareta, nebo DietLIne Sport (kokosová) a jeden výrobek DietLine Protein 20 ? Co jste během tohoto období pila? Nedošlo nějaký den k porušení diety?
 
6 years ago
Zdeňka H.
Dobrý den pane doktore. Chci se jen zeptat. Měla jsem DP 12 a DP 10 celkem jsem zhubla 6kg, potom jsem si sama sestavila z jogurtu tyčinek koktejlů a pudinku další DP 12. Řídila jsem se tím že značka za značku (Guareta a Dietline). Ale po zkonceni jsem nezhubla ani deko a naopak mám velký hlad. Objednala jsem si tedy zase na dalších 12 dní to sami. Myslíte že je problém v tom že tam např. Nejsou polévky? A místo polévky mám tyčinky? Byla jsem tak ráda že to tak hezky šlo dolů a teď nic :-( Moc děkuji
 
6 years ago
Dr. Staněk
Určitě se váha hne, Zdeňko. Jiná možnost není. Nebojte se. Přeji pevnou vůli.
 
6 years ago
Zdeňka H.
Dobrý den,. Děkuji za odpověď. Teď jsi zkusím znovu DP 12 s tím ze si ho sama poskladam a polévky zamenim za jogurty a pudink. Snad to tolik nebude vadit. A pak bych zkusila jedno jídlo denně ale každý den stejný. Snad se mi to hne dolů.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den Zdeňko, nebuďte z toho smutná. Váha neklesá lineárně a klidně se může objevit váhový skok o něco později, pokud jste byla důsledná. Běžné pokrmy musí mít správnou výživoou hodnotu. Všimněte si třeba velikosti porce a složení u hotových pokrmů DietLine. Všimněte si také výživové hodnoty běžných pokrmů v DP10 a 14. Držel bych se zatím jednoho běžného pokrmu za den a vybral si z výrobků redukční diety jen to, na co máte chuť. Není to nic neobvyklého, že se některá jídla přejí a že člověk touží už po běžné stravě. Držte se výživové hodnoty DP 10 a případně si složení jídelníčku kontrolujte na www. potravina.cz.
 
6 years ago
Zdeňka H.
Dobrý den, dnes jsem se o den dříve vážila a mám dole pouze 1kg. Je pravda že z DP10 jediné co nedodrzuji je že k masu si dám jen sirovou zeleninu fazolky a špenát bych do sebe nedala. Při DP 12 jsem měla 5 kilo dole a cítila jsem se lépe. Ale už ke konci jsem to jedla s nechutí. V tomto programu mám problémy už s polevkama nikdy ji nedojim celou. Myslíte že bych si pak na dalšich 10 dní zakoupila vaše výrobky a měla jsem zařazene jedno jídlo a to jak je v prvním dnu kuřecí šunka s chlebem a kedlubnou a jedla bych to pořád dokola dále tyčinka, koktejl, a místo polévky taky něco jiného a popřípadě co? Mrzí mě že to jde ted pomalu dolů. Děkuji
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den Zdeňko, Jednotlivé pokrmy v rámci dne si poskládejte tak, jak vám to vyhovuje. Co se týká padání vlasů, jako první krok volte Paralékárna Methionin Plus a uvidíme ( 2x2 tobolky). Po 2-3 týdnech by mělo být vidět zlepšení. Přidejte do dietního režimu DietLine VitAmin. Idiopatické střevní záněty (kam patří i Crohnova choroba) jsou bohužel doprovázeny zvýšenou propustností střevní sliznice. To má dopady na látkovou výměnu velkého množství biologicky aktivních látek, včetně vitaminů a stopových prvků. Tento problém je bohužel přehlížen a není mu věnována velká pozornost, kterou si zasluhuje. Jinak gratuluji k výbornému výsledku!
 
6 years ago
Zdeňka H.
Dobrý den, dnes mám za sebou DP 12 mám zatím dole 5kg. Od zítra jedu DP 10 tak snad to taky půjde dolů tak hezky. Mám jen menší problém že mi začali padat vlasy. Mám 2 roky crohnovu nemoc při které jsem zhubla 35kg a vypadalo mi dost vlasů, ale začali mě léčit biologickou léčbou při které jsem pomalu vše bohužel nabrala. Ale byla jsem ráda protože mi vlasy po biologické léčbě krásně narozstly a měla jsem bohatou hřívu. Ale teď mi opravdu dost padají. Nechtěla bych o ně přijít. Dále jsem se chtěla zeptat zda musím dodržovat v DP 10 jídla přesně jak jsou zasebou nebo si můžu např. To co je na snídani dát k večeři a naopak? Zatím moc děkuji
 
6 years ago
Dr. Staněk
Ano, Zdeňko, je to tak správně, co uvádíte. Po ukončení DP 10 se držte výživové hodnoty DP10 až do dosažení cílové váhy. Jídelníček pro dosažení cílové váhy, ale musí být jiný, než pro její udržování. Ke konečnému energetickému příjmu cca 8400kJ(2000 kcal) je také třeba se dostávat postupně. Také počet jídel za den je dobré si vychytat. Obecně bych ale doporučil respektovat, co tělu nejlépe vyhovuje a podle toho volit velikost a složení porcí. Konzumace ovoce, rýže či sucharů při redukční dietě je velmi problematická a je komplikací. Bez sucharů a běžné rýže se tělo člověka trpícího nadváhou rádo obejde. Ovoce je dobré zařazovat pozvolna a rozlišovat kolik sacharidů obsahuje. Je lepší začít jablkem než třeba banánem ve stejném váhovém množství. Knížka Břicháče Toma je velmi motivující, není však univerzálním návodem. Inspiraci v ní lze určitě najít. Doporučuji ale, abyste si rámcově uvědomovala výživovou hodnotu toho, co jíte. K tomu zpočátku dobře poslouží www.potravina.cz. Dá se tak bezbolestně do budoucna ušetřit spoustu kalorií. Hezký den.
 
6 years ago
Zdeňka H.
Dobrý den pane doktore. Tak teď jsem z toho jelen :-) Myslela jsem si že až si pak zakoupim DP 10 s tím že tam je jedno normální jídlo denně. Poté bych Vaše výrobky zakupovala dále, s tím že další týden budu mít za den už 2 normální jídlo. A tak se dostanu za pár týdnů na 5 normálních jídel denně. Nevím jestli je to tak správně. Ohledně zdravého jídelníčku jsem vždycky měla problémy s jeho správným sestavením. Snidala jsem např jogurt s ovocem, ke svačině většinou zitne suchary se sýrem a zeleninu, k obědu pak kuřecí maso s rýži. A pak stále jen suchary a zeleninu. Sice jsem během 4 měsíců zhubla 4kg ale přišlo mi to hrozně málo za takovou dobu.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Zdeňko. Na webu máme uvedeny Pokyny ke stabilizaci váhy, které lze i zakoupit v tištěné podobě. Těchto rad se prosím držte. V každém případě za jo-jo efekt může ten, kdo dietní režim špatně sestavil, nebo ten, kdo jej nedodržel. Nikdy za to nemůže konkrétní dieta, jak je často interpretováno. Čím rychleji zhubneme, tím musíme být opatrnější při sestavování jídelníčku, protože je jasné, že nemáme osvojeny nové stravovací návyky. Není totiž možné se vrátit k původnímu způsobu stravování, které vedlo k nadváze, pokud si chceme váhu udržet. Važte se prosím 1x týdně za stále stejných podmínek. Podle výsledku pravidelného týdenního vážení pak jídelníček adekvátně korigujte. Kdykoiliv se ozvěte!!! Přeji pevnou vůli.
 
6 years ago
Zdeňka H.
Dobrý den, zakoupila jsem si DP12 mám za sebou třetí den a mám 2kg dole. Dále chci pokračovat s DP 10. Ale jak dál? Ráda bych pak navázala na zdravé stravování např. podle Břicháče Toma je to možné. Nebudu mít pak jojo efekt? Děkuji
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru