V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

nutridrink x váš koktejl

6 years ago
Dr. Staněk
Milá Marie, péče o maminku asi není ideální. Není možné řešit jen dílčí zdravotní problémy a druhé zanedbávat. Např. antibiotika jsou transportovány do cílové tkáně právě albuminy. Snížení účinosti je pak logické. Platí to třeba i pro vitaminy skupiny B, které jsou kličové pro energetický metabolismus. Albuminy zásadně ovlivňují správnou fyziologickou funkci krevní plasmy. Otoky nohou, mohou být také způsobeny nízkým onkotickým tlakem. Albuminy je možné podat infúzí. Doporučuji dávat mamince pokrmy , na které má chuť a informovat o tom nutričního terapeuta(dříve dietní sestra), nebo ošetřujícího lékaře, aby vzal výživovou hodnotu těchto jídel na vědomí a celodenní jídelníček vhodně doplnil. Přestože vím o mamince velmi málo s koktejlem DietLIne bych příliš neváhal. Jeden koktejl rozmíchaný v plnotučném mléce by jí asi pomohl. Dávejte jí po dohodě s lékařem také B-komplex Forte nebo kompletní šumívý multivitamin ( Aditiva). Pokud ubývá na váze, pokrmy musí mít vysokou energetickou denzitu, příjem sacharidů se musí zvýšit. Adekvátně se musí navýšit příjem bílkovin, a tuků. Vše se však musí posoudit i podle znalosti aktuálních biochemických hodnot a aktuálního stavu funkce jednotlivých orgánů. Myslím si, že i když je stav pacienta beznadějný, není možné rezignovat a ignorovat základní léčebná opatření. Na druhé straně jsem beznadějných stavů viděných očima lékařů už zažil docela dost a stále běhají po tomto světě. Síla vůle žít dokáže zázraky a měla by se jí vždy otevřít náruč a ne naopak. Přeji vám hodně psychických a fyzických sil.To, že jste sama dosáhla tak velkého úspěchu při snižování váhy vás určitě psychicky posílilo. Věřím proto, že mimořádně těžké období ve vašem životě překonáte a že vás budou čekat opět i radostné dny.
 
6 years ago
marie
Dobrý den, maminka má onkologickou léčbu přerušenou. Má metastázy. Léčí jí v Brně, dostávala bioléčku, která měla destruktivní účinky za zbytek těla, pak jí vyměnili za chemoterapii. Bohužel je oraanismus po dvouleté imtenzivné léčbě vyčerpán. 6e jí slezly vlasy je úplně jedno, ale bohužel se přidaly silné otoky nohou + růže. Dále již trpí asi 3 měsíce úporným kašlem, který se nedá zastavit, tudíž téměř nespí. Na poslední kontrole v Brně říkala p doktorka, že je podvyživená, i když jí stále stejně. Začalo asi horší vstřebávání živin, ale bohužel lékaři se mnou nechtějí moc mluvit. Byla chvíli doma, vše bylo docela v pořádku, ale po dobrání antibiotik se otoky vrátlily a nohy zrudly, že neudělala ani krok. Teď leží na interně v Berouně, kde mají primáře hulváta, který řekl mamince, že jí není pomoci, vyndal jí port a řekl, at si zažádá o hospic. Bohužel stále hubne. Nikdy nejedla zeleninu, teď má stále chuť na zeleninové saláty se sladkokyselou zálivkou. Lékařka říkala, že má nedostatek albuminu, a proto jí stále tečou ty nohu. Nevím jestli se dá nějak podávat uměle, když se tvoří v játrech. Nic jí v zásadě nedávají krom ATB a mažou nohy. Růže se zlepšila, ale jinak nic moc. Jinak díky vašim výrobkum se mi podařilo zhubnout od června 20kg. Procházím stabilizací, ale nevím jestli to zvládnu. Maminku máme jen jednu. Děkuji za projevený zájem
 
6 years ago
Dr. Staněk
Milá Marie, Nutrinky jsou výživově kompletní, jako pokrmy Guareta. Mají však výrazně větší obsah energie a podíl základních živin je jiný. Koktejly DietLIne Protein 20 doplňují tělu pouze bílkoviny. Jídelníček je tedy nutné posuzovat v celku. Jestli má maminka výrazně sníženou funkci ledvin, musí se také hlídat příjem bílkovin a koktejly příliš vhodné nejsou. Pokud ne, mohou ji přinést velký prospěch.. Maminka je schopna užívat pouze tekutou stravu? O jaké nádorové onemocnění se jedná? Jak je léčena?
 
6 years ago
marie
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli by vaše koktejly šly využít jako nutridrinky? Mám je vyzkoušené a vím, že jsou chutné. Maminka 71let prochází náročnou onkologickou léčbou a začala nám hubnou a začíná bát podvyživená.
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru