V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

dotaz

6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, to by důvodem být nemělo. Spíše naopak. Projímat může vláknina. Mirně projímavými účinky na většinu lidí působí glukomannan. Ostatní vlákniny působí projímavě méně často. Projímavě mohou působit mléčné bílkoviny, jestliže je hůře snášíte. Více projímavě mohou působit i minerální vody, jestliže je nyní při redukčním režimu používáte. Průjem může být v tomto období virového původu. Zejména pokud se stravujete častěji mimo domov. Tento pátek si na průjem stěžovalo několik lidí v naší Paralékárně. Je fakt, že to byli turisté a že česká jídla z pražských hospod je mohou prohnat více ( vysoký obsah tuku, často přepáleného), než nějaké viry. V tomto období jsou ale virové infekce trávicího ústrojí časté.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Lenko. Tyčinky se pravděpodobně liší kvalitou bílkoviny a obsahem vitaminů , minerálních látek což je pro nízkoenergetickou deitu velmi důležité. Nevím, zda jste správně hodnoty přepočítala a je lepší věřit informaci na obalu než z internetu.. Doporučuji s nimi raději nezačínat a zařadit je později. Jestli bez přerušení pokračujete, použil bych je a kdyžtak po týdnu zkrátka uděláte změnu.. Doporčuji užívat DietLine VitAmin 2-3 x týdně při úplné náhradě stravy při dloudobé redukční dietě. Při častečné náhradě jídla, 1 x denně.
 
6 years ago
Já jsem začala včera s DP12 a mám tedy po každém jídle průjem, doufám, že se to časem upraví. Změna stravování je opravdu razantní takže si myslím, že to je tím.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Tak to je podivné. Doporučuji nyní vysadit Guaretu SlimLIneu. Ta nadýmá ev. projímá extrémně vzácně, ale může se to stát. Mezi jídly doporučuji nyní vypít 2 sáčky Smecty za den (lékárny). Psyllium je možné použit, ale momentálně to není dobrý nápad. To projímá mnohem častěji. Budu rád, když se za dva dny ozvete. Ozvěte se ale kdykoliv, budete-li to považovat za nutné. Držte se !!! PS: Přidejte prosím multivitamin-multiminerál.
 
6 years ago
Dobrý den pane dortore. Jsem sedmý den na 15 Dp a mám pocit,že mi to způsobuje snad všechno,co sním.Dříve jsem takové potíže neměla.Piju většinou čistou vodu,nebo neslazaný čaj.Mléčné výrobky mi nikdy žádné problémy nedělaly.Vlákninu přidávám 3x denně pášek Guareta SlimLinea.Už jsem přemýšlela,že místo toho vyzkouším Psyllium,ale nevím,jestli by to mělo význam.Mrzí mně to,za ten týden mám 2 kila dolů,tak pokračovat bych určitě chtěla. Tereza
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den Terezo, trpěla jste průjmy před zahájením diety? Vypozorovala jste třeba, že to souvisí s konzumací konkrétního pokrmu? Jste na úplné náhradě stravy? Co pijete? Snášíte konzumaci všech běžných mléčných výrobků? Jaké vlákninové přípravky a v jakém množství k dietnímu režimu přidáváte?
 
6 years ago
Dobrý den. Vidím,že nejsem sama,koho trápí také potíže.Dieta mi moc vyhovuje,kila jdou úspěšně dolů,ale nevím,jak se zbavit toho nádýmání,ke kterému se následně přidá i průjem.Byla bych moc ráda,za nějakou radu,jak tomu zabránit.Už jsem vyzkoušela i obměnu vlákniny,jak jsem se tady už taky dočetla,ale bohužel nic nezabírá.Jistě chápete,že toto je hodně obtěžující. Přeji hezký den a děkuji moc za nějakou radu. Tereza
 
6 years ago
Dr. Staněk
Ano, Pavlo. Přičinou je vyšší příjem vlákniny, kterou vaše střevní bakterie dokáží dobře fermentovat. Tato schopnost je individuální. Pro vaše zdraví je to velmi prospěšné, protože střevní mikroflóra ( nově mikrobiota) může posílit svůj růst a zároveň vytváří pro tělo mastné kyseliny s krátkým řetězcem, které mu přinášejí prospěch. Posiluje se také střevní imunitní systém. Protože nic není dokonalé a vše má jak kladné, tak stinné stránky, nadýmání bývá malou a někdy dost nepříjemnou komplikací zvýšené konzumace prebiotické vlákniny.
 
6 years ago
Pavla R.
Dobrý den, je možné, že po konzumaci guareta tyčinek,pudinků a polévek mám hodně větry?
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru