V košíku nejsou žádné položky. Jak nakupovat?

Noční směny

6 years ago
Dr. Staněk
Budu rád, když se po týdnu redukčního režimu ozvete, Lidko.
 
6 years ago
Ludmila M.
Děkuji moc, ani nevíte jak moc už jste mi pomohl. Jdu si to všechno sepsat, objednat a hurá do dalšího boje. L.
 
6 years ago
Dr. Staněk
Dobrý den, Lidko, chcete-li jít s váhou ještě dolů, doporučuji v tomto období ovoce oželet. Jestliže vám zatím vyhovují polévky Guareta, použijte je. Omeletu Dietline Protein 20 bych použil jako další pokrm . Udělal bych si ji jako míchaná vajjíčka, ochutil co nejlépe kořením a k tomu si dal třeba papriku, či okurku v množství asi 100g. Poslední jídlo dne bych volil vlákninovou polévku DietLIne a přidal si do ní nudle Slim Pasta, nebo Parapastu. Jeden běžný pokrm bych si připravil analogicky podle hotových pokrmů DietLIne či běžných jídel obsažených v DP 10, nebo 14. Pokud to takto uděláte, je možné přidat do celodenního jídelníčku i DietLIne Protein Chips. Druhý den budete mít chuť na nějaký sladký pokrm, nebo na tyčinku Guareta (platí pravidlo zaměnitelnosti)... Přidejte každý den, multivitamin-multiminerál-DietLine VitAmin. Přeji příjemný týden.
 
6 years ago
Ludmila M.
Dobrý večer, chtěla bych znovu poprosit o radu. Za dobu co se stravuji správně to znamená: +- snídaně váš chleba šunka nebo sýr, svačina jogurt nebo ovoce, oběd vaše polévka nebo maso zelenina, svačina sýr nebo šunka zelenina, večeře vaše polévka, nebo něco hodnotami podobného. Cítím se perfektně mám dost energie, ale už nehubnu i když cvičím. Chtěla bych znovu váš přísný dietní plán , ALE já už do sebe prostě nedostanu ani prozeinový kokteil ani sladké pudinky kaše... Jediné co jakž takž přežiju je tyčinka ale absolutně ne na snídani. Polévky v pohodě ty si objednávám pravidelně na celý měsíc. Šlo by to nějak seskládat aby tam nebylo sladké jídlo a ty koktejly ? Omlouvám se za komplikace, vaše dieta mi vyhovuje a toto by mi opravdu pomohlo. Díky hezký den Lidka
 
7 years ago
Dr. Staněk
Dobře, Ludmilo. Je dobře, že berete na vědomí, co tělu vyhovuje a co ne. To je vedle udržování normální váhy základní předpoklad, jak se vyhnout zbytečných zdravotních komplikací i vážného onemocnění. Možná není třeba být úplně striktní co se týká příjmu lepku. Zbytečně si můžete ochuzovat jídelníček. Nechám to ale na vás. Věřím, že jste se vydala po správné cestě.
 
7 years ago
Ludmila M.
Děkuji za skvělé rady. Lepek jsem zkusila vysadit, protože máme v rodině celiakii a poslední dobou mě bývalo špatně. Teď je mi skvěle, mám moře energie a i psychicky se cítím lépe. Ale čím to je nevím začla jsem u bezlepku i se změnou jídelníčku a teď to tak prostě nechávám protože je mi úžasně.
 
7 years ago
Dr. Staněk
Teplé pokrmy více zasytí,a proto bych také volil teplý pokrm jako je polévka. Mohla by vám pomoci i horká čokoláda DietLine Protein 20, jeslli máte v práci mikrovlnku. I hotové pokrmy DietLine mohou být pro vás někdy řešením. Hlad je třeba nějak šikovně překonat volbou vhodného pokrmu či nápoje ( např. teplý čaj více oslazený sladidlem Irbis).. Pudinky Guareta se dají pozvolna ujídat ze šejkru po rozmíchaní s dvěma sáčky vlákniny Guareta SlimLinea. Dají se také snadno rozdělit na dvě menší porce po nalití do dvou misek). Můžete také navíc přidat vlákninové polévky DietLine, které jsou prakticky bez kalorií a jsou jen jídlem navíc bez výživných látek, pomineme-li vlákninu. Je možné do nich přidat ParaPastu, či Slim Pastu. Proč se prosím vyhýbáte lepku? Je to vysoce hodnotná bílkovina! Kukuřičné suchary jsou pro vás bezcennou potravinou. Jsou jen zdrojem energie, kterou potřebujete přijímat jen ve velmi omezeném množství. To, že nejíte běžné pečivo je dobře. Pro lidi se sklonem příbírat je také bezcenné a je nutné k němu spíše přistupovat jako k pamlsku a dopřát si jej jen občas, je-li dobré.
 
7 years ago
Ludmila M.
Děkuji ,pracuji jako sestra na ldn. Běhám docela celou noc. Právě jsem tak před dvěma měsíci změnila jídelníček uplně z gruntu. Vůbec nejím pečivo, což bylo to jediné jídlo v práci rychle do sebe nasoukat rohlík a letět dál. Jím uplně bez lepku. Většinou ráno šunka, kukuřičný suchar, zelenina, pak vaše tyčinka, vaše polévka, jogurt a k večeři sýr zelenina nebo opět tyčinka. Ty denní jsou v pohodě ale při noční mě prostě ve 2 přepadne uplně vlčí hlad a ze zeleniny je mi špatně. Tak si dám třeba vaši polévku, jogurt. A pak jím až kolem 11-12 a to se musim moc nutit
 
7 years ago
Dr. Staněk
Rozplánujte si pokrmy v rámci dne t.j. 24 hodin tak, jak vám to nejlépe vyhovuje, Ludmilo. Pracujete fyzicky? Co běžně během noční směny jíte a pijete? Jak často se obvykle stravujete?
 
7 years ago
Ludmila M.
Mohla bych poprosit o rozpis jak to dělat při noční směně ? Kolem 2 ranní totiž přijde nejhorší hlad a žízeň. Nemám noční pravidelně , tak 1x za týden někdy třeba dvě po sobě. Druhý den spím tak od 7do 11 hod. Tak bych potřebovala vědět co a jak udělat. Díky hezký den
 

Centrum pro poruchy metabolismu a výživy

Poskytuje komplexní péči pro pacienty, kteří potřebují nutriční podporu.

Kontakt  |  Napsali o nás

Jak zhubnout

Diet Guareta
© 2011 Dr. Staněk spol. s.r.o.| Vytvořila V3Net.cz - webové prezentace na míru Nahoru